Menü

Tanácsok, hogy legyen második randi is!

Szeretnél jó benyomást tenni, mégsem jön össze a második randi? Jó volna megtalálni a párod, de valahogy nem sikerül? Nem, a hiba egyáltalán nem biztos, hogy a te készülékedben van! Néhány dolgon viszont igenis érdemes elgondolkozni. Ha ezeket követed el a találkozón, akkor ugyanis biztos, hogy sürgősen változtatnod kell!

Csak magadról beszélsz

Ha arra vágysz, hogy valaki végre meghallgassa, mi minden történt veled az elmúlt 15 évben, akkor keresd meg az egyik barátodat, és vele beszéljétek át. A randi nem erről szól, hanem az ismerkedésről. Az ismerkedés pedig leginkább párbeszédet jelent…

Hárman ültök az asztalnál: te, a partnered és az exed

Az exednek semmi keresnivalója a randidon. Nemcsak személyesen, de még emlegetés szintjén sem. Kettesben érkeztetek, kettesben szeretnétek tölteni a találkozást, semmi szükség rá, hogy minduntalan a volt kapcsolataidat emlegesd.

Köldökzsinóron a telefonnal

Kevés udvariatlanabb húzás lehetséges, mint bólogatni a beszélgetőtársnak, közben pedig a telefonon babrálni. Fontos intézni valód van? Kérj elnézést és oldd meg gyorsan. Halálra unod magad? Akkor inkább köszönj el.

Jövőtervezés mesterfokon

Persze, persze, senki nem abban a reményben érkezik egy randira, hogy soha többet nem találkozik a másikkal. A legtöbb ember szeretné megtalálni a megfelelő párt és minél több időt együtt tölteni vele. De félóra után közös nyaralásra hívni a másikat? Azért ez több, mint ijesztő…

Az első randiról sokat beszélünk, a másodikról kevesebbet, pedig ennek is majdnem ugyanekkora jelentősége van; sok dolgot érdemes jól átgondolni annak érdekében, hogy hosszú távon is legyen folytatás.

Igazán felemelő érzés, ha az ember egy jól sikerült, tartalmas első randin van túl, és nincs más vágya, mint jobban megismerni a partnerét. A sok kínos, kellemetlen élmény, csalódás után most végre talált valakit, akivel jól érzi magát. Ahhoz, hogy ez az érdeklődés kölcsönös legyen és fenn is maradhasson, nem árt a következő találkozás kapcsán átgondolni, megtervezni pár dolgot. Szép dolog a spontanelitás, de hogy lehet sikeresen venni a második akadályt?

Könnyen lehet, hogy a folytatás annyira egyértelmű mindkét fél számára, hogy nincs mit gondolkodni rajta és már az első találkozás végén lebeszélik a második időpontot. Amennyiben ez mégsem történik meg, nem tanácsos sokáig húzni a dolgot. Érdemes a partnernek még másnap (sőt, az azonnali üzenetküldők világában már aznap) írásban vagy egy telefonhívással megköszönni a szép napot/estét, és rákérdezni arra, hogy van-e kedve a folytatáshoz. A második randi időpontjával kapcsolatban pedig leegyeztetni egy időpontot lehetőleg egy héten belül, amennyiben egyikőjüknek sincs rendkívüli programja, (nyaralás, üzleti út, egy nagyon nehéz és leterhelő projekt a munkahelyen, stb).

Amennyiben van ilyen jellegű akadálya annak, hogy az új randit nyélbe lehessen ütni, mindenképp kommunikálja le, írja meg, hogy nagyon szeretne a másikkal találkozni, de az adott ok miatt erre legközelebb csak ekkor vagy akkor kerülhet sor.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!