Menü

10 szép gesztus, amivel belophatod magad a párod szívébe

Úgy érzed, hogy alábbhagyott a lángolás? A következő 10 kedves gesztus nem kerül semmibe, de a párod biztosan érezni fogja általuk, hogy mennyire fontos neked. Hiszen a törődés a legapróbb dolgokban mutatkozik meg.

1. Készítsd el a reggeli kávéját

Ha te is azoknak a táborát erősíted, akiket kora reggel az asztalon vár a friss kávé, ideje változtatni a dolgon! Kelj fel egy kicsivel korábban, hogy ne a párod legyen a reggeli kávéfelelős, amíg te a másik oldaladra fordulsz. Hidd el, értékelni fogja, ha beosonsz mellé a hálószobába és a kezébe nyomsz egy mennyei cappuccinót. Valamelyik reggel én is bevetettem magam a konyhába, hogy megküzdjek a kávéfőzővel. Hirtelen azt sem tudtam, mit kell rajta benyomni, hová kell önteni a kávészemeket, de végül sikerült megoldani a feladatot, a barátom pedig a konyhába érve széles mosollyal elvette tőlem a csészét. Ráadásul a kávé is ízlett neki!

2. Küldj napközben támogató üzeneteket

Ha az időd engedi, a mindennapi felszínes chatelést törd meg néhány kedvesebb hangvételű üzenettel. Persze, azt is fontos megbeszélni, hogy elfogyott a WC-papír és valamelyikőtök munka után ugorjon le boltba, de egy személyesebb üzenetnek is megvan a varázsa. Sőt, ha tudod, hogy a párodnak nehéz napja lesz, küldj neki napközben támogató sorokat! Néha egy „Kitartást, szívem” sokkal többet ér, mint egy gyertyafényes vacsora.

3. Tegyél be egy mosást

Lehet elsőre furcsán hangzik, de a házimunka elvégzése szintén kedves gesztus lehet a részedről. Engem is meglepett, amikor a barátom annyira örült az általam elindított mosásnak, mintha egy trópusi nyaralással leptem volna meg. Hozzáteszem, rendszeresen végzek házimunkát, így semmi meglepő fordulat nem történt. Ő mégis nagyon boldog volt, amiért magamra vállaltam a házimunka ezen részét, és neki már nem kellett vele bajlódnia.

4. Egy kis masszázs mindenkinek jár

Tegye fel a kezét, aki imádja, ha a hátát dögönyözik! Sejtettem, vagyunk egy páran. Éppen ezért, néhanapján lepd meg a párodat egy isteni hátmasszázzsal, hogy igazán érezze a törődést. Olykor én is becipelem a hálószobába a kedvenc testápolómat, vicces mintákat rajzolok a barátom hátára (hogy én is jól szórakozzak), majd belemasszírozom a bőrébe a nyugtató krémet. Persze a testápoló használata nélkül is megmasszírozhatod a másikat, valószínűleg így is értékelni fogja a kedves gesztust.

5. Varázsszó: Köszönöm!

A köszönetnyilvánítás annyira alapvető dolog, hogy sokszor el is feledkezünk róla. Lehetséges, hogy te sem mondod minden egyes nap a párodnak, hogy hálás vagy neki a mosogatásért vagy a főzésért, de néha azért jó az, ha megölelve a párodat azt mondod neki, köszönöm.

6. Csak öleld át

Legyen szó egy kisebb vitáról vagy nagyobb mosolyszünetről, egy ölelés a legfagyosabb szíveket is képes felolvasztani. Ha a pároddal legközelebb összekülönböztök egymással, a sebnyalogatás helyett, inkább szorosan öleld át! Engem ezzel a taktikus lépéssel bármikor le lehet szerelni, és rögtön elfelejtem a sértettségem okát. Nem mellesleg, egy őszinte ölelés néha felér ezer bocsánatkéréssel.

7. Készítsd el a kedvenc ételét

A nagymamám mondogatta mindig, hogy egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni. Milyen igaza volt! A barátom például minden tányér húsleves után egyre szerelmesebben néz rám. Esküszöm, hogy nem csempésztem semmit a levesébe, egyedül a gondoskodás vált ki belőle ilyen reakciót. Látod, néha nem árt a szexi fehérneműt egy tányér finom ételre cserélni!

8. Járj a családja kedvében

A rokonlátogatás nem minden pár kedvenc elfoglaltsága, pedig szuper dolgok is kisülhetnek belőle. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerhesd a barátod családját, és kedveskedj nekik valami aprósággal. Az egyik hétvégén minket is meglátogattak anyukámék, és nagyon jól esett a párom figyelmessége, hogy kérés nélkül megfőzte az ebédet, megterített, beszélgetett a szüleimmel és el is mosogatott. A végén nekem lett lelkiismeret-furdalásom, amiért csak a tiramisu evésben csillogtattam meg a tudásomat.

9. Légy jó hallgatóság

Leszúrták a munkahelyén? Összeveszett a haverjával? Ülj le mellé, hallgasd végig a napját és lehetőleg ne szakítsd félbe! Ha a párod érzi, hogy veled bármit megoszthat, azzal máris beloptad magad a szívébe. Emellett nem szükséges mindenáron reflektálnod a mondandójára, és megfejtened az univerzum nagy összefüggéseit, az is bőven elég, ha együttérzően átöleled.

10. Rejts el apró üzeneteket a lakásban

Ha unod a virtuális üzengetést, akkor ideje tollat ragadnod! Nyugi, nem kell rögtön Shakespeare-t felülmúló szerelmi vallomásokat írnod, elég, ha hagysz pár szívhez szóló üzenetet a lakás különböző pontjain. Amennyiben nem jönnének a szavak, vesd be a rajztudásod!

Nekem is így üzent a párom – pár felettébb mutatós pálcikaember segítségével -, hogy jól érezte magát a közös hétvégi kiránduláson. Azt hiszem, egy ilyen kedves gesztusnak senki sem tud ellenállni.

A túlzott engedékenység nem tesz jót

Mennyi engedékenység fér össze a gyerekneveléssel? A humánus nevelésnek része a „megengedés”, tehát az a szülői magatartás, hogy nem teljes mértékben kontroll nélkül, de viszonylagos rugalmassággal engedjük érvényre jutni a gyerek akaratát. Az engedékenység nem egyenlő a megengedéssel. A „megengedés” önmagában még nem valami nagylelkű dolog, hanem elvárható valakitől, aki nem kívánja rabságban tartani a másikat.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

A disszociatív személyiségzavar jellemzői

Az általános eset az a disszociatív személyiségzavar esetén, hogy az egyik személyiség tisztában van a másik jelenlétével, ismeri, és ezzel együtt tud élni. A másik kialakult személyiség a legtöbb esetben teljesen mások a személyiségjegyei is.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!