Menü

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

Sokféleképp lehet készülődni az ünnepekre, hangolódni az adventi időszakra, ám bárhogy is állunk a közelgő ünnepekhez, egy biztos: a legszebb és legnemesebb gesztus segíteni másokon!

Mert vannak, akiknek nem az a fő problémája, hogy kacsát vagy halászlevet készítsen szentestére és hogy a máskos vagy a diós bejgli recept lenne a legfinomabb. Hiszem és remélem, hogy nagyon sok olyan ember van, aki szeretne és tud is segíteni másokon. Ők biztosan részt vesznek a cipősdoboz akcióban.

Minden évben megtesszük családommal és csatlakozunk a kezdeményezéshez, emellett én magam és szervezőtársaim jótékonysági futást szervezek, a boltban pedig több gyűjtőhelyen van lehetőségünk adományokat leadni, a száraz élelmiszereket, melyekkel sokat segíthetünk a rászorulókon.

Mit jelent a cipősdoboz akció?

A cipősdoboz akció lényege, hogy keresünk egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, ezután meghatározzuk, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánunk ajándékot, s megtöltjük ezekkel a dobozt. Kerülhet bele könyv, játék, édesség, írószer, ruha. Törékeny vagy romlandó dolgok és élelmiszerek, gyógyszerek NEM adhatóak, de sok minden más igen!

Amikor lezárjuk a dobozt, csomagoljuk be egy mutatós karácsonyi csomagolópapírba és írjuk rá, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánjuk az adományt és már továbbíthatjuk is a gyűjtőhelyekre, melyek a neten részletesen megtalálhatóak.

A cipősdoboz akció 2023. november 24 - december 18. között, több, mint 400 adományponton várja a felajánlásokat, melyek pontos listája megtalálható a neten a https://ciposdoboz.hu/ oldalon.

Aki nem szeretne részt venni a cipős doboz projektben, de mégis szeretne adni, számára jó adakozási lehetőség a MikulásGyár, ahová idén is várják a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat. Az akcióhoz szerencsére egyre többen csatlakoznak! Részletek és információk, gyűjtőpontok és programok a https://mikulasgyar.hu/ weboldalon!

A MikulásGyár 2023. december 1. és 21. között kerül megrendezésre és elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet vár adományként. Fontos hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet, édességet.

A cipősdoboz akcióhoz online is lehet csatlakozni, mely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az az adományozást. Ezesetben is látogassunk el a https://ciposdoboz.hu/ oldalra, ahol kiválaszthatjuk, milyen korú és nemű kisgyereket szeretnénk megajándékozni virtuálisan.

Sokféleképp lehet segíteni, adni mindig jó és soha nem volt nagyobb szükség mostanában adományokra, mint az idei évben. Kérem a kedves olvasóinkat, vegyenek részt a segítségnyújtásban, már egyetlen ajándék, cipősdoboz, szárazélelmiszer hatalmas örömet és segítséget jelent ezeknek a családoknak! Kérem segítsünk együtt, köszönöm!

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.