Menü

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Nincs is annál örömtelibb egy vállalkozó életében, amikor sok tervezés, szervezés, egyeztetés és számtalan munka után elkészül a weboldala, azonban az álomkép itt véget ér, hiszen egy weboldal ennél sokkal több energiabefektetést igényel: frissítések, további karbantartás és tartalom csere vár Rád, mint tulajdonosára. Honnan tudod, hogy a weboldal korszerűsítés szükségessé vált? Szánj a reggeli kávé mellett egy kis időd az alábbi cikkünkre!

A weboldalad lehet, hogy szuper designal, menő fotókkal és trendi szöveggel van ellátva, viszont ha nem reszponzív akkor egy fabatkát sem ér!

Azaz minden eszközön – mobil, tablet, laptop, pc – optimálisan kell megjelennie, rugalmasan alkalmazkodnia a képernyőmérethez és a legjobb felhasználói élményt nyújtania.

Miért fontos ez? Biztosan veled is sokszor előfordult már, hogy éppen böngészted a Facebook-ot, láttál egy megkapó hirdetést és AZONNAL le is csapnál rá, de nem szeretnéd bekapcsolni a laptopot, hogy meglátogasd a weboldalt, ugye? A telefonoddal pár kattintással már véghez is viszed a missziót!

Ahogy már ódivatúvá vált a trapéznadrág és a neccharisnya, úgy a weboldal kiegészítők „divatja” is változik. Eljárt az idő a flash alapú webhelyek és a java bővítmények felett!

Ha a te weboldalad, még mindig a fent említett kettő egyikén fut, akkor érdemes újra gondolnod, hiszen az sosem jó ómen, ha a felhasználó csak akkor tud megtekinteni egy weboldalt, ha különböző programot vagy bővítményt kell telepítsen hozzá. Ugye te sem szeretnél emiatt forgalomtól elesni?

Egy weboldal alapköve, hogy a legfrissebb adatok szerepeljenek rajta, gondolunk itt az alábbiakra: telefonszámok, amiken elérhetik a céget az ügyfelek/vásárlók, cím, friss fotók esetleg bemutatkozás a kollégákról. Ezentúl pedig már csak az érdekes tartalom közvetítésére kell koncentrálnod, aminek a folyamatosan frissülő blogod csodás színteret adhat.

Ahogy a szem a lélek tükre, úgy a weboldal pedig cégedé, így az egyik legfontosabb marketing eszközöd is egyben.

A cég profilja évek alatt változik, fejlődik és csiszolódik, előfordulhat, hogy a vállalkozás keretén belül más területtel is foglalkozni kezdesz, új profilt alakítasz ki, megújul a portfóliód stb…

A fejlődés mindig csodálatos egy vállalkozás életében, ám a sürgés-forgás és számtalan teendő közepette egy valamiről nem szabad megfeledkezni: a weboldal reflektáljon a változásokra, fejlődjetek közösen, mert az egyik legfontosabb kommunikációs csatorna esetében engeded el a gyeplőt!

Még ha minden szuperül is működik, jó eredményeket generál előfordulhat, hogy nincs meg a tökéletes „match”. Ebben az esetben érdemes átgondolni a designt, a felépítést és újra elkezdeni tervezgetni, hiszen, ha nem lesz köztetek szerelem, akkor a vele való időtöltés sem lesz zökkenőmentes és csak egy plusz kipipálandó feladattá válik a napi to do listán, ahelyett, hogy élveznéd a saját weboldalad fejlesztését.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.