Menü

Szaloncukor házilag! Ajándéknak is tökéletes

Ha nem szeretnénk drága szaloncukrokat vásárolni, vagy egyszerűen a bolti ízvilág helyett a háziasabb jellegű édességeket részesítjük előnyben, akkor készítsünk idén saját magunk alkotta szaloncukrokat, ehhez mutatunk néhány szuper receptet.

A mogyoróvajas bonbon mindenki kedvence!

Ehhez 1 csésze mogyoróvaj kell, 6 evőkanál juharszirup, 2 evőkanál kókuszliszt, ½ csésze kakaópor és 4 evőkanál kókuszzsír.

Ebből készítsünk masszát, majd formázzunk gombócokat és tároljuk hűtőben, ezután a szirupot, kókuszzsírt és kakaóport olvasszuk össze, egy villa segítségével pedig mártogassuk meg benne a gombócokat.

Trüffelt is készíthetünk, 25 dkg+1 csésze apróra vágott étcsokoládé szükséges hozzá, ½ csésze tejszín, 2 evőkanál málnaszósz, valamint színes cukor a szóráshoz.

A csokit gőz felett olvassuk fel, majd tegyük egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt és adjuk hozzá a málnaszószt, keverjük simára. Hűtőben hagyjuk megdermedni, összefagyni, majd kanállal-kézzel formázzunk belőle gombócokat.

A trüffeleket mártsuk meg a maradék felolvasztott csokiban, majd tegyük hűtőbe.

Diétás szaloncukor recept nélkül nincs gyűjtemény! Akár ételérzékenység miatt, akár a formánk és a fogyókúránk miatt szeretnék eltérni a hagyomány verziótól, erre is van lehetőség.

30 g ízlés szerinti ízvilágú fehérjepor, 300 ml víz,12 g zselatin kell hozzá, a bevonathoz pedig 15 evőkanál víz, 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 evőkanál édesítőszer, 100 g olvasztott margarin.

Csokoládé és aszalt gyümölcs - ennyiből áll a szaloncukrunk.

Aszalt gyümölcsökből és készülhet, ha nem is cukormentes vagy alakbarát, de mindenképp reform és egészséges verzió, ehhez aszalt gyümölcsök szükségesek (mazsola, szilva, barack, füge, datolya) és étcsokoládé.

Vágjuk össze apróra az aszalt gyümölcsöket, aztán gyúrjuk jól össze, és formázzunk belőle kis szaloncukrokat. A mázhoz felolvasztunk keserű csokit vízgőz fölött, egyenként belemártjuk a szaloncukrokat, és rácsra tesszük.

Én személy szerint szeretem a gesztenyét és a gesztenyés szaloncukor is az egyik kedvencem, édesítőből, natúr gesztenyemasszából vagy a hagyományos cukrozott gesztenyemasszából pici rummal golyókat formázunk és olvasztott csokiba mártogatjuk őket.

Aki a diót kedveli, formázhat zserbós szaloncukrot, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 teáskanál méz, 5 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack és 10 dkg étcsokoládé kombinációjából.

Mindig is szerettük az általában kék színű csomagolóba burkolt kókuszos szaloncukrot, ha ezt mi magunk szeretnénk elkészíteni, akkor szánjuk rá tíz percet.

175 g cukrozott sűrített tejből, 100 g kókuszreszelékből, 100 g tejcsokoládéból golyókat formázunk és olvasztott csokoládéval mázat varázsolunk rájuk.

Érdemes otthon kísérletezni házi szaloncukrokkal, hiszen egyrészt nem ördöngösség az elkészítésük, másrészt ajándéknak vagy dekorációnak is tökéletesek.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.