Menü

Okosórák szerepe a sportban és azon túl

Az okosórák piacra kerülésük óta egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Ezek az okos kütyük remek kiegészítői sportolásnak, fizikai tevékenységeknek és egy sok más egyéb dologban is hasznosak és praktikusak. Vajon mit tudnak az okosórák?

Sokszor látjuk az okosórákat az emberek kezén, amikor edzenek, sportolnak, túráznak, sétálnak, bicikliznek. Ez az eszköz számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyeknek hasznát vehetjük sportoláskor és még azon túl is.

Mit tudnak az okosórák sport közben?

Számos hasznos dolgot, hiszen olyan funkciókkal rendelkeznek, mint például: GPS, pulzusmérés, fitnesz-követés, egészségügyi adatok és azok elemzése.

Mérik a vér oxigénszintjét, nézik a stresszfaktort, mutatják az eredményeket és komplett edzéstervvel is rendelkeznek, így a sport szerelmesei személyre szabott edzésben részesülhetnek.

A hozzá tartozó alkalmazásban beállíthatjuk a céljainkat, a napi mozgásadagunkat, elégetett kalóriáinkat és megnézhetjük a megtett útvonalakat is, de barátaink edzéseit is nyomon követhetjük és kommunikálhatunk is velük.

Lépésszámlálásuknak köszönhetően javíthatjuk az egészségügyi állapotunkat, hiszen különböző kihívásoknak tehetünk eleget és törekedhetünk az ajánlott napi tízezer lépés megtételére.

Okosóráink valódi intelligens asszisztensként működnek, és az akkumulátorok pedig sokáig kitartanak.

Mi mindenre jó még egy okosóra?

A lehetőségek túlmutatnak a sporton, ugyanis ezekkel az eszközökkel zenét is hallgathatunk, telefonálhatunk, értesítéseket és üzeneteket fogadhatunk, képeket és videókat készíthetünk, figyelmeztetéseket állíthatunk be rajtuk (például a napi folyadékfogyasztásunkat) is kaphatunk, ezzel megkönnyítik az életünket. Az okosóráink figyeli az alvásunkat, segítenek nyomon követni az alvási mintákat, és meg tudják különböztetni a mélyalvás és a REM alvás szakaszait.

S végül, de egyáltalán nem utolsó sorban: léteznek olyan okosórák, melyeket kifejezetten gyerekeknek fejlesztettek ki és amellyel követhetjük gyermekeink mozgását, ez pedig szülőként nagyon hasznos információ.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.