Menü

Okosórák szerepe a sportban és azon túl

Az okosórák piacra kerülésük óta egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Ezek az okos kütyük remek kiegészítői sportolásnak, fizikai tevékenységeknek és egy sok más egyéb dologban is hasznosak és praktikusak. Vajon mit tudnak az okosórák?

Sokszor látjuk az okosórákat az emberek kezén, amikor edzenek, sportolnak, túráznak, sétálnak, bicikliznek. Ez az eszköz számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyeknek hasznát vehetjük sportoláskor és még azon túl is.

Mit tudnak az okosórák sport közben?

Számos hasznos dolgot, hiszen olyan funkciókkal rendelkeznek, mint például: GPS, pulzusmérés, fitnesz-követés, egészségügyi adatok és azok elemzése.

Mérik a vér oxigénszintjét, nézik a stresszfaktort, mutatják az eredményeket és komplett edzéstervvel is rendelkeznek, így a sport szerelmesei személyre szabott edzésben részesülhetnek.

A hozzá tartozó alkalmazásban beállíthatjuk a céljainkat, a napi mozgásadagunkat, elégetett kalóriáinkat és megnézhetjük a megtett útvonalakat is, de barátaink edzéseit is nyomon követhetjük és kommunikálhatunk is velük.

Lépésszámlálásuknak köszönhetően javíthatjuk az egészségügyi állapotunkat, hiszen különböző kihívásoknak tehetünk eleget és törekedhetünk az ajánlott napi tízezer lépés megtételére.

Okosóráink valódi intelligens asszisztensként működnek, és az akkumulátorok pedig sokáig kitartanak.

Mi mindenre jó még egy okosóra?

A lehetőségek túlmutatnak a sporton, ugyanis ezekkel az eszközökkel zenét is hallgathatunk, telefonálhatunk, értesítéseket és üzeneteket fogadhatunk, képeket és videókat készíthetünk, figyelmeztetéseket állíthatunk be rajtuk (például a napi folyadékfogyasztásunkat) is kaphatunk, ezzel megkönnyítik az életünket. Az okosóráink figyeli az alvásunkat, segítenek nyomon követni az alvási mintákat, és meg tudják különböztetni a mélyalvás és a REM alvás szakaszait.

S végül, de egyáltalán nem utolsó sorban: léteznek olyan okosórák, melyeket kifejezetten gyerekeknek fejlesztettek ki és amellyel követhetjük gyermekeink mozgását, ez pedig szülőként nagyon hasznos információ.

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.

Fenntartható nyaralás

Lassan kezdődik a nyaralási szezon, és ennek okán érdemes belegondolni abba, hogyan is tehetnénk fenntarthatóbbá az utazásunkat. Sokszor elég néhány apróságot megváltoztatni az úti tervben és Földünk is velünk örülhet kikapcsolódásunk közben. Ebben a cikkben néhány ötletet olvashattok a környezetbarát nyaralásról!