Menü

Mi az az állatbarát munkahely?

Nagyon sokan szeretjük a háziállatokat, számos jótékony hatásuk van az életünkre, olyannyira, hogy manapság már léteznek állatbarát munkahelyek is. Mi az az állatbarát iroda és miért terjedtek el?

Talán hajmeresztő ötletnek hangzik elsőre, pedig egyre több az állatbarát iroda, vannak olyan cégóriások, melyek, büszkén vállalják, hogy kultúrájuk szerves részét képezik a kutyák, sőt kutyatulajdonos alkalmazottjaikat „dooglers”-nek hívják.

Mi a helyzet Magyarországon?

Hazánkban is egyre több olyan cég van, ahol megjelennek az irodában a házikedvencek, kutyái, macskák, vagy egy-egy akvárium. Az állatbarát munkahelynek számos előnye van, melyet felismertek a munkáltatók.

Vitathatatlan, hogy az állatok csökkentik a stresszt, feldobják a munkanapokat, oldják a feszültséget. Összekovácsolják a csapatot, segítik a munkahelyi kapcsolatok kialakulását, hiszen a dolgozók jobban érzik magukat, ezzel pedig lojálissá válnak a cég iránt.

A testre is jó hatással vannak az állatok, többet mozgunk, így fizikailag is segíti a dolgozók egészségének fenntartását.

Az állatbarát cégkultúra boldogabb és egészségesebb alkalmazottakat eredményezhet, ezt mi sem mutatja jobban, mint az a tanulmány mely nemrégiben világított rá arra, hogy a házikedvencek munkahelyen való megjelenése javítja a csoportkohéziót, növeli a bizalmat és az együttműködést, ezenkívül népszerűbbek az állatbarát munkahelyek.

Természetesen az állatbarát munkahely kialakítása nem egyik napról a másikra történik, alapos előkészítést igényel.

Fontos, hogy minden munkavállaló adja teljes hozzájárulását az irodakutyához. Lehet valaki allergiás vagy akár érezhet félelmet a kutyák iránt, természetesen az ő igényeiket figyelembe kell venni.

Arra is figyelni kell, hogy hány eb tartózkodhat a munkahelyen és ezek az állatok, hogy jönnek ki egymással, illetve biztosítani kell a házikedvencek tartásához szükséges megfelelő körülményeket, fekhelyet, táplálékot, mozgásigényt és arra is ügyelni kell, hogy az irodai berendezésekben ne tehessenek kárt ezek az állatok és ne zavarja az embereket munkavégzés közben.

Ha úgy tetszik, hívjuk akár irodakutya-etikettnek azt a szabályzatot, amibe a betartandó dolgokat összefoglaljuk.

A felmérések eddig azt bizonyítják, hogy az állatbarát munkahelyek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottakra, az állatok jelenléte pozitív légkört eredményez, közösségépítő erővel bír és az egészségüknek is jót tesz.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.