Menü

Anyagcsere-pörgető italok

Léteznek úgymond anyagcsere-pörgető italok, amitől beindul a fogyás? Vajon melyek ezek, egyszerű-e az elkészítésük, s tényleg olyan hatásosak? Nézzük!

Az anyagcsere beindító italokat célszerű étkezések előtt fogyasztani, akkor fejtik ki legjobban hatásukat, így reggeli napindítóként, vagy étkezések előtt fogyasztva ajánlott kipróbálni őket.

Nem tartok jónak semmilyen szélsőséges rapid diétát, így ezt sem a gyors fogyás érdekében javaslom, csak egyfajta egészségmegőrzés szempontjából, igaz ezek az italok enyhe étvágycsökkentő hatásuknak köszönhetően segítik a testsúlycsökkentést is, ám a tartós fogyáshoz életmódváltásra van szükség.

Ezek az italok azért ajánlottak, mert egészséges, vitaminban és rostokban gazdag italok.

Egyik ilyen a római köményes, fahéjas ital. A fahéj köztudottan antioxidánsokban gazdag, gyulladáscsökkentő és segít a vércukorszint szabályozásában. Római köménnyel együtt igazi anyagcsere-pörgető. Egy teáskanál rómaikömény-magot és ugyanennyi fahéjat öt deciliter vízben forraljunk fel, legalább 5 percig hagyjuk ázni, szűrjük le, s még melegen fogyasszuk el.

Az édesköménytea is anyagcsere-serkentő. A tea elkészítéséhez forraljunk fel 5 deciliter vizet, amihez adjunk 1 teáskanál zúzott édesköménymagot, hagyjuk 10 percig állni, majd citromlével és egy kis mézzel ízesítve fogyaszthatjuk.

A kurkumának és a gyömbérnek is nagyon jó a zsíranyagcserére kifejtett hatása. Ezen kívül remek étvágycsökkentők. Készítsünk belőlük teát.

A borsmentás zöld tea szintén jó választás a lassult anyagcsere beindítására. A zöld tea nagyon hatékony anyagcsere pörgető és egészséges is. A zöld teát áztassuk forró vízben 2-3 percig, majd tegyünk hozzá egy marék friss borsmentalevelet, esetleg citromot. Éhgyomorra fogyasszuk.

A matchaporban található epigallokatekin-gallát is beindítja az anyagcserét. Teában is fogyaszthatjuk, de akár smoothie-ba is tehetjük.

Ha kedveljük a tejes turmixokat, akkor az eperturmix zabpehellyel egy igazi vitaminbomba, remek rostforrás, kipucolja a salakanyagokat, kedvező hatású az anyagcserére.

Ha már gyümölcsöknél tartunk, akkor a grépfrút is említendő, ugyanis jelentős rosttartalommal bír, felgyorsítja a kalóriaégetést és az inzulin-anyagcserét is jótékonyan befolyásolja.

A fent említett teák, fűszerek, gyümölcsök befolyásolják és felgyorsítják az anyagcserét, valamint az egészséget is támogatják, érdemes beépíteni őket a napi rutinba.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!