Menü

Mire való a sópárna?

A sópárna használata, jótékony hatásai már rég foglalkoztatnak, mivel családunkban a légúti megbetegedések, allergia, asztma igen gyakran van jelen, ezért is érdekel, hogy a sót miért kezdték el gyógyászati célokra használni, mennyire hatásosak a sóbarlangok, sószobák, sófalak.

Emlékszem, mikor a dédim fülfájásra zoknit tömött meg sóval, talán ennek modern kori verziója lehet a sópárna, mely nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek, hiszen számos panasz esetén segítséget nyújthat. A sópárnának is több fajtája van, létezik natúr sópárna és gyógynövényes változat. Mindegyik jótékony hatásokkal bír, nagyon kedveltek és ismertek a levendulás, vagy a mentás sópárnák.

Mire jó a sópárna?

A szervezetre gyakorolt egészségügyi jótékony hatása igen széleskörű. A légúti megbetegedések ellen sikerrel alkalmazzák, illetve asztma, allergia kezelésére is kiváló döntés, ugyanis könnyíti a légzést, és segít felszakítani a letapadt váladékot. A légúti megbetegedések kezelésében hatékony és elősegíti a gyorsabb gyógyulást.

Én magam egyáltalán nem gondoltam volna, hogy szabályozza a vércukorszintet, csökkenti az érrendszeri betegségek kialakulását és a vérnyomást is beállítja, továbbá jó a már említett fülfájásra, arcüreggyulladásra.

Télen a megfázásos időszakban segít, tavasztól őszig pedig a pollenszezon okozta kínokat enyhíti.

A sópárna melegítése sütőben és mikróban nagyon gyors és egyszerű, a felmelegedett párnát a kezelendő testrészre téve alkalmazzuk, ám vigyázzunk, mert ha sokáig melegítjük, bizony felforrósodhat!

Ha görcsöl a hasunk, felfáztunk, vesefájdalmaink, vagy menstruációs fájdalmaink vannak, akkor a hasra téve is hatásos és gyors megoldást jelenthet és kellemes érzést adhat, ahogy sportsérülések esetén is sikerrel alkalmazható.

Azok a sópárnák a leghatékonyabbak, amelyekben parajdi kristály sóőrlemény található és attól függően, hogy éppen mire van szükségünk, a sópárnát lehet melegen és hidegen is használni.

Mire jó a hideg sópárna?

Ficamra, rándulásra például, különböző zúzódások, ízületi gyulladások esetén, köszvényre és visszérre is! Minden olyan esetben, amikor a hideg borogatás esik jól.

Fontos, hogy mielőtt a testünkre tesszük, vagy gyermekünket kezeljük vele, mindenképp ellenőrizzük a hőfokát, ugyanis a túl hidegre hűtött párna sem jó, ahogy a melegítés közben túlforrósodott sópárna sem, ugyanis sérülést okozhat. A sópárnák végtelen alkalommal melegíthetők, illetve hűthetők. Próbáljuk ki őket bátran!

Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák

Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?

Advent: a lassulás művészete egy zajos világban

Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.

Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?

A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.

Miért hallgatunk még rádiót? – A hang, ami mindig visszatalál hozzánk

A streaming, a podcastok és a nonstop pörgő (rövid) videók korában könnyű azt hinni, hogy a rádió már csak poros relikvia, vagy legfeljebb az autózás kísérőzaja. Ez részben igaz is, azonban ennél sokkal izgalmasabb jelenségről van szó, hiszen rengetegen hallgatják ma is szabadidejükben vagy éppen munka közben.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.