Menü

5 dolog, amin spórolhatsz

A civilizált világ az anyagiak köré épült fel, és a legtöbbünk számára most még inkább fontos, hogy mennyi marad a pénztárcánkban. Ezért nézzünk meg néhány lehetőséget, amelyek segítségével a hónap végén esetleg több marad a kasszában anélkül, hogy bármit is nélkülöznünk kellene.

Közlekedés

Talán éppen a legmegosztóbbal kezdem. A tömegközlekedés mint olyan, teljesen természetes azoknak, akik rá vannak kényszerülve, hogy ezt használják. A többiek viszont gyakran olyan útvonalakon is az autót választják, amelyen egyébként sokat spórolhatnának nemcsak az üzemanyaggal, de a Földünknek is. A legtöbbször tényleg rá kell szánni egy kis plusz időt, ha valahová tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni, de ha éppen nem vállalhatatlan hosszúságú időtartamról van szó, megtehetünk ennyit, hogy akár ha csak néhányszor is, de az autó helyett a buszt vagy a vonatot választjuk. Sok társaság különféle kedvezményeket is biztosít bizonyos vonalakra vagy családdal utazóknak.

Kozmetikai termékek

Rendkívül vonzó minden alkalommal valami újat kipróbálni, de a sminkek, arckrémek, egyéb kenceficék csak szaporodnak a fürdőszobában, és sajnos a legtöbbünknél nem fogynak olyan ütemben, mint ahogyan vásároljuk őket. Közben tönkre is mehetnek, megavasodnak, romolhat a minőségük, és végül a szemetesben végzik, ami óriási pénzkiadás.

(Így még a nagyobb márkák kozmetikai célú állatkísérleteiről szót sem ejtve, hogy ez ebben az esetben mekkora pazarlást jelent.) Az igazat megvallva pedig, talán van egy-két jobb kozmetikai termék, de sokszor semmilyen különbséget nem lehet érezni a különböző márkák produktumai között.

Takarítószerek

A fenntarthatóság egyik alapköve már a tudatos életmódot élők körében, hogy nem használnak a környezetre káros vegyszereket a takarítás során. Bármily meglepő is, a legtöbb háztartásban fellelhető piszok, baktérium stb. eltávolítható ecettel és szódabikarbónával. Vannak természetes folttisztítók, a rég bevált házi szappan, mosószappan stb. Ezek egyike sem kerül vagyonokba, és nincsenek bennük számunkra ismeretlen anyagok, amelyekről fogalmunk sincs mit jelentenek, miközben a boltban az összetevők listáját olvassuk.

A legtöbb ember háztartásában nincs olyan kosz, amit ezekkel ne lehetne alaposan eltávolítani. Ha mégsem vagyunk elégedettek vagy nyugodtak, még mindig tarthatunk otthon egy flakon Domestost kompromisszumos megoldásként vészhelyzet esetére, ha éppen extra fertőtlenítésre vágyunk.

Fodrász

Sokan mondhatnák most, hogy legalább ezt hadd engedjék meg maguknak! Persze! De számomra szabadságot ad az, hogy vághatok a hajamból. Természetesen nem frizurát vágok. Ezért én is fodrászhoz mennék. Csak a szokásos egészségügyi vágást végzem el otthon, és ez szabadságot ad nekem fejben, hogy képes vagyok ezt magamnak megcsinálni, és ezzel is még jobban magaménak tudhatom a testemet. Az interneten számos videóanyagot találhatunk, ha nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá.

A hajfestés sem egy nagy mutatvány. Ha már megtaláltad a bevált festéket, megtanulhatod felvinni Te magad is, de megkérheted a barátnődet, testvéredet vagy bárkit a környezetedben, hogy legyen ebben segítségedre.

Használd és élvezd, amid van!

Számomra mind közül ez a legjobb tipp. Kezdd el értékelni a jelenlegi tulajdonodat! Nem baj, ha nincs felújítva a konyha, nem baj, ha régi a padló vagy a kanapé, a lényeg, hogy van, a tiéd, megdolgoztál érte, amiért legyél magadra büszke! Kezdd el felhasználni az otthon található dolgokat minden helyiségben. Főzz abból, ami éppen otthon van, kutasd fel a rég nem látott tartalékokat. Ez egy örömteli folyamat, aminek a végén több pénzed és több helyed lesz.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.