Menü

A legjobb zsírégető teák

Bár az idő egyre melegszik és közeledik a nyár, a tea ilyenkor is nagyszerű választás, különösen akkor, ha diétázunk. Persze megfelelő mennyiségű testmozgás nélkül a diéta sem elegendő, azonban, ha az étkezés és az edzés mellett szeretnénk még valamivel elősegíteni a fogyást, akkor jó helyen járunk, ugyanis több zsírégető tea közül is választhatunk.

Persze ne tévesszen meg a név senkit, ezek a teák valójában nem szó szerint égetik a zsírt, mindössze serkentik, illetve felgyorsítják az emésztést, ami által gyorsabban ürülnek ki a szervezetből a salakanyagok. Ez persze nem fenntartható hosszú távon, azonban, ha van néhány makacs zsírpárna, amitől sehogyan sem sikerül megszabadulni, esetleg szeretnénk egy kis löketet adni a folyamatnak, érdemes lehet kipróbálnunk valamilyen méregtelenítő vagy zsírégető teát.

Az első és talán legismertebb mind közül a Zöld tea. Ez a teafajta Kínából származik, valamint Ázsiában terjedt el, manapság azonban a világ minden táján szívesen fogyasztják. Fontos, hogy ennek a teának koffeintartalma is van, így óvatosan fogyasszuk, próbáljuk meg nem túllépni a napi két csészét. A koffein mellett természetesen tartalmaz vitaminokat is, mint például C-, B2- és D-vitamin, valamint antioxidánsokban is gazdag. Fontos megjegyezni, hogy zsírégetésre kizárólag a 100 %-os zöld tea alkalmas, az ízesített készítmények nem.

Egy másik valószínűleg széleskörben ismert tea a Rooibos tea. Akárcsak a Zöld tea, ez is rendkívül gazdag antioxidánsokban, valamint magas vas-, C-vitamin és kalciumtartalommal bír. Fogyasztható hidegen és melegen is, a zsírégető tulajdonságát nem ennek köszönheti, hanem a benne található polifenolnak. A Rooibos tea esetében nem kell tartanunk a koffeintől, mivel valójában nem tealevélből készül, hanem az Afrikában őshonos vörös fokföldirekettyéből, pontosabban annak leveléből, szárából és kérgéből.

Szintén jó zsírégető és salaktalanító ital a Csalántea. Ez sem valódi tea, hiszen nem tealevélből, hanem Csalánból készül, azonban a méregtelenítés mellett a csalánnak köszönhetően kiváló vértisztító és anyagcsere-fokozó is. Rengeteg C-vitamint és kalciumot tartalmaz, ráadásul házilag is elkészíthető, mivel mi magunk is szedhetünk belőle, mindössze vigyáznunk kell a leveleivel, mivel bőrrel érintkezve égő, viszkető érzést okoz. A tea elkészítéséhez felhasználhatunk nyers vagy szárított csalánt is. A szárított formájából többet kell felhasználnunk ugyanannyi vízhez, azonban egyszerűbb a tárolása és a kezelése is.

Végül pedig következzen a gyömbértea, ami nem csak tea formájában segíthet az anyagcserénk felgyorsításában. Bár nem mindenkinek fog ízleni, mivel jellegzetes, csípős íze van, azonban ez ne tévesszen meg senkit, rendkívül egészséges. Köztudottan immunerősítőként használják, valamint gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatása is ismert. Kapható filteres kiszerelésben is, azonban otthon is elkészíthetjük, mindössze egy kisebb, nagyjából 8 cm-es darab felhasználásával. Vágjuk fel vékony szeletekre, majd áztassuk bőséges mennyiségű forró vízben – nagyából 1-1,5 liter – körülbelül 10 percig. Távolítsuk el a főzetből a gyömbérdarabokat, majd ízesítjük mézzel és citrommal.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!