Menü

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

A következő listát olyan ötleteket alkotják, amiket mi magunk, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.

Húsvéti dekorációk közé tartoznak a hangulatos és színes díszek, a festett tojások, a nyuszifigurák, csibék, virágok. A húsvéti asztal dekorációja általában nagyon fontos és szembetűnő, melyet sokféle módon lehet dekorálni, tehetünk az étkezőasztalra friss virágokat (vagy szebb, szinte élethű művirágokat), hímzett terítőt, festett tojásokat.

A gyerekek nagyon szeretik a kézműveskedést, sokszor iskolában, óvodában is készülnek ünnepi dekorációval, ragasztott, festett képekkel, ezeket mi szülők mindig boldogan tesszük ki a lakásunk díszeként. Ha még nem próbáltuk, készítsünk nyuszifüzért. Ez a húsvéti dekoráció ablakra téve szépen mutat, bármilyen díszekkel elkészíthető, bízzuk a gyerekekre a kivitelezést.

Nemcsak adventi koszorú létezik, hanem húsvéti is! Ez egy tavaszias hangulatú koszorú, melyhez a koszorúalapra húsvéti díszeket helyezünk, például apróbb tojás-, nyuszi- vagy csibedíszeket, zöld ágakat, barkát.

A kreatív és hobbi boltokban sokféle dekor elem közül válogathatunk. A rögzítésben akárcsak az adventi koszorúnál, itt is ragasztópisztoly segíthet.

A ajtódísz is mindig népszerű!

Húsvétkor erre kerülhetnek kifújt és megfestett tojások, csirke- vagy fürjtojások, színes szalagok, masnik és bármely tavaszi vagy húsvéti motívum.

Az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb húsvéti dekoráció, melyet az asztalra kiteherünk, a tojásfa. Tradicionális húsvéti dísze a lakásnak, s gyerekekkel együtt is elkészíthető. Rügyező faágat, vagy barkaágat díszítsünk fel színes szalagokkal, masnikkal, illetve tojásdíszekkel. Ez utóbbiakat mi is megvásárolhatjuk, ha időhiányban szenvedünk, de el is készíthetjük kifújt tojásokból. Ha valaki a minimális dekorációt kedveli, akkor elkészítheti a tojásfát, nem kell sok kis kütyüben gondolkoznia, már önmagában elég látványos egy díszes tojásfa az otthonunkban.

Nem vagyok talán egyedül, ha azt mondom, már nagyon várom a tavaszt, a Húsvétot, a jóidőt és napsütést, ehhez pedig kellemes tavaszvárást és dekorációkészítést kívánok mindenkinek!

Miért hízunk nagyobb eséllyel, ha keveset alszunk?

Az az igazság, hogy ha keveset alszol, az valóban befolyásolja a testsúlyodat, mégpedig úgy, hogy a mérleget nem a kívánt irányba dönti.

Mit jelent a permakultúra?

Oldalunkon igyekszünk sokféle témát érinteni, változatos tartalmakkal jelentkezni napról napra, s bár sokszor életmód tanácsokkal találkozhatnak nálunk, ma a kertészkedés egyik fajtájáról lesz szó. Mit jelent a permakultúra?

Apák napja

Te tudod mikor van apák napja? Nem csak anyák napja van ugyanis, hanem apák napja is. De mikor van apák napja? Ez a nap egy olyan ünnep, amit a világ számos országában ünnepelnek, de nem ugyanabban az időpontban.

Szentendre látnivalói és nevezetességei

Szentendre igazi turisztikai különlegesség, Budapesttől mindössze 8 km-re a Dunakanyar és a Pilis hegység találkozásánál terül el a város, és HÉV-vel is könnyedén megközelíthető. Összességében a város egy egész évben pezsgő, kulturális ékszerdoboz, ami mindenki számára nagy élmény lehet. Az alábbi cikkben bemutatom a település legfőbb múzeumait és látnivalóit

Edzőtermi etikett

Mit jelent a konditermi illemtan? Milyen a megfelelő magatartás a fitneszteremben, milyen etikett szerint illik viselkedni és melyek az íratlan illemszabályok?