Menü

Akiknek nehezen indulnak a reggelek…

Jelen! Nekem ismerős a szitu a reggeli kapkodásról, ideges rohanásról, a három gyerek három különböző intézménybe való percre pontos fuvarozásáról, az indulás körüli káoszról. Mivel a reggeli rutin erősen meghatározza a nap hátralévő részét, így nagyon jó lenne néhány tipp arról, hogyan indulhatna zökkenőmentesen a nap. Néhány reggeli rutin, ami talán segíthet ebben!

Első és talán legfontosabb, ám legnehezebben betartható szabály, az előző este időben történő lefekvés. Ha nem tudjuk kipihenni magunkat a világ összes jótanácsa sem változtat a fáradt, álmos és kapkodós reggeli rutinon. Aludjuk ki magunkat!

Ha sikerül időben lefeküdni, az már egy fél siker, ezután folytassuk azzal, hogy állítsuk korábbra az ébresztést, így több idő jut mindenre és nem kell kapkodni. Tapasztalatból tudom, hogy értékes perceket nyerhetünk mindössze 10-15 perces korábbi felkeléssel.

Ne a mobil legyen az első! Ragaszkodunk az üzeneteinkhez, friss hírekhez, munkahelyi emailekhez, pedig ez ráérne később is! Perceket veszítünk ezzel, ráadásul nem hagyjuk, hogy felébredjen az agyunk, egyből dolgozni, olvasni kezdünk, alig hagyva időt a nyugodt ébredésre.

Sokan ajánlják a reggeli meleg, citromos vizet napindításra (még a kávé előtt), mert eltávolítja a méreganyagokat, segíti a fogyást és beindítja az emésztést.

Üljünk le néhány percre a kávénkkal, teánkkal, ha tehetjük egy plédbe csavarva magunkat menjünk ki a teraszra, erkélyre, udvarra. Szívjunk friss levegőt, vegyük át a természet nyugalmát, ne kezdjük kapkodva ébrenlétünk első perceit. Sokat segítget egy rövid meditáció is. A meditálás remek hatással van az agyra, ehhez elég, ha pár percig csak a légzésre figyelünk.

Napi 20-30 perc edzés! Akinek reggel edzéssel, tornával, kocogással indul a nap, ők tudják mennyivel más a napindítás egy kis sportolással! Régóta beütemeztem a reggeleimbe, csak pozitívat tudok róla mondani. Nem kell órákig tartó megerőltető edzésre gondolni, elég egy kis átmozgatás és máris jobban érezzük magunkat egész nap!

Ne maradjon ki a reggeli! Nem mindenki éhes ébredés után, de pár falat egészséges reggeli energiát ad és segít jobban összpontosítani, koncentrálni a napi feladatainkra.

Lista a tennivalókról! Elkerülhető a kapkodás és káosz, ha papíron követni tudjuk a napi dolgainkat és kipipálhatjuk az elvégzett teendőinket.

Nem tudom más hogy van vele, én szeretem rendben hagyni a lakást, beágyazni, elmosni a bögréket, eltenni a pizsamát, elpakolni az edényeket. Munka után hazaérve szeretek szembesülni azzal, hogy nem egyből pakolással és mosogatással kell folytassam a napot és nem fogad rendetlenség otthon.

Ahogy a reggeleink kezdődnek, olyan lesz a napunk is - tartja a mondás. Egy jól induló reggel az egész nap sikerét meghatározza, ám ha nem változtatunk semmin, akkor nem is fog változni semmi. Alakítsuk ki szokásainkat, reggeli rutinunkat ennek megfelelően! Szép napot kívánok!

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.