Menü

Sminkeszközök tisztítása

A sminkeszközök, ecsetek, applikátorok, szivacsok és pamacsok használata sok nő életében mindennapos, a reggeli rutin része, azonban kevesen tudják megmondani, hogy mikor tisztították utoljára az eszközöket és mennyire figyelnek a rendszeres fertőtlenítésre.

Ezeknek az eszközöknek a tisztántartása nagyon fontos feladat (lenne), ugyanis ennek elmulasztása meglehetősen fertőzésveszélyes lehet.

A sminktermékek tárolása is központi kérdés, hiszen mind a tárolás, mind a tisztántartás az eszközök élettartamát növelik. A fürdőszobai párás levegő nem kedvező a tárolás szempontjából. A kozmetikumokat és az eszközöket hűvös, száraz, napfénytől védett helyen célszerű tartanunk, jó helyük van a neszeszerben vagy például a fésülködőasztalon.

Bizonyos kozmetikai termékek szavatossági idejéről már írtunk weboldalunkon, akkor már felhívtuk a figyelmet arra, hogy a lejárt szavatosságú, nem megfelelően tárolt és nem tisztított termékek fertőzéseket, gyulladásokat okozhatnak.

Az applikátorok, blenderek, ecsetek és szivacsok esetében elengedhetetlenül fontos a tisztításuk, a bőrünk egészségének megőrzése érdekében. A mosáshoz meleg szappanos, babasamponos víz, antibakteriális folyadék, vagy az erre a célra kifejlesztett fertőtlenítő spray javasolt.

A kozmetikusok és sminkesek esetében a fertőtlenítés teljesen nyilvánvaló, hiszen több embert sminkelnek, nekik különösen fontos ügyelni a higiéniára. A higiéniára való odafigyeléssel elkerülhetőek az olyan fertőzések, mint a kötőhártya-gyulladás, a herpesz, pattanások és számos más bőrfertőzés.

Praktikus házi megoldás az ecetes öblítés, ehhez egy csésze meleg vizet keverjünk össze fél csészényi ételecettel, majd áztassuk meg benne az ecsetet, szivacsot. Tisztítás után az eszközöket mindig öblítsük át sima vízzel is!

Fontos, hogy alaposan hagyjuk megszáradni az eszközöket, hiszen a nedves holmikon könnyen megtelepedhetnek a baktériumok, gombák.

A legtöbb kozmetikai márka forgalmaz ecsettisztító folyadékokat, melyek a gyors sterilizáláshoz tökéletesek, amikor nincs időnk alaposabban átmosni ezeket a kellékeket.

A tisztításkor ne feledkezzünk el a púderpárnák és sminkszivacsok tisztításáról sem, az alapozómaradványokat antibakteriális folyékony szappannal, vagy a zsíroldásra tökéletes samponnal lehet eltávolítani.

A mikrós módszer is működik. A megmosott ecseteket, szivacsokat egy kis – vízzel félig megtöltött - mikrózható tálkába tegyük, majd ezt 1 percre állítsuk a mikróba. Vigyázzunk, csak akkor vegyük ki a szivacsot a vízből, ha az már kihűlt, különben megégetjük a kezünket!

A sminkecsetek, szivacsok, pamacsok ideális alapot teremtenek ahhoz, hogy a baktériumok elszaporodjanak rajtuk, ezért figyeljünk oda a rendszeres tisztításra. Ha nem is minden használat után, de legalább hetente egy gyors fertőtlenítő spray és havonta egy alapos átmosás mindenképp javasolt!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!