Menü

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja. A kínai asztrológia elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ez csak egyféle megközelítés.

A kínai naptár holdfázisokra épül: a holdévben 12, nagyjából 29 és fél napos hónap van, az időt pedig 60 éves ciklusokra osztják és minden év egy „Égi Törzs” (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) és egy „Földi Ág” (állatjegyek) kombinációjából alakul ki. A Földi Ágak a holdhónapokhoz, holdnapokhoz, az órákhoz és a 12 állatjegyhez is kapcsolódnak. Mondhatjuk, hogy minden mindennel összefügg és kölcsönhatásban van.

A kínai asztrológiában minden jegyhez tartozik egy őt leginkább meghatározó elem, égtáj, illetve szín, ezek mellett a jin és jang tulajdonságait is hordozzák magukban, melyet befolyásol az előző 3 tulajdonság is.

A 12 állat sorrendben: Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó.

A vízi Nyúl éve nemrég, 2023. január 22-én kezdődött, és 2024. február 9-én ér véget. A Nyúl jellépezi a hosszú életet, a békét, a kedvességet és a jólétet.

Az előrejelzések szerint a remény éve lesz a Nyúl éve. A világon sok millió ember számára kezdődik ezen a napon az új esztendő, mellyel egy jóval nyugodtabb periódusra számíthatunk a harcos természetű Tigris éve után. A Nyúl a szerencsét és a türelmet is szimbolizálja.

Vajon békésebb időszak elé nézhetünk a Nyúl évében?

Aki hisz a kínai asztrológiának meglátásaiban, azok számára igen. Véleményük szerint olyan energiák érkeznek majd hozzánk, amelyek segítenek türelmesebbnek, toleránsabbnak és elfogadóbbnak lenni. Ez az év egészen 2024. február 9-ig tart.

A tanok szerint a Nyúl éve önmérsékletre taníthat meg, segít a realitás talaján maradni, megfontoltabbá tesz, kiegyensúlyozottabbá, következetesebbé, melyek a döntéseink meghozatalánál segítenek.

A 2023-as kínai horoszkóp szerint a Nyúl éve minden csillagjegynek kedvező időszakot jelent, különösen a munka és az anyagiak területén, ugyanis sokkal egyszerűbbnek tűnik a pénzáramlás, mint az elmúlt években.

Mi van azokkal, akik a Nyúl évében születtek?

Akik a Nyúl jegyében születtek (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011), még erőteljesebben érezhetik a fent felsorolt hatásokat. Nyugodtabbak, határozottabbak lehetnek ebben az évben.

Mi várható a szerelemben?

A 2023-as év pozitív érzelmekkel lesz teli és megfelelő körülményeket teremt mind a kapcsolatok indításához, mind azok kiteljesítéséhez. Az idei év egyik legfontosabb tanácsa, hogy szánjunk időt azokra az emberekre, valamint tevékenységekre, akik és amik örömöt okoznak.

Mi a helyzet a számmisztikával?

A számmisztika szerint ebben az évben a szerencsés számok az 5, 7 és a 9 lesznek, valamint ezek szorzatai. Szerencsés pedig minden hónap 15., 27. és 30. napja. A legszerencsésebb hónap a március, ugyanis ezt a hónapot uralja a Nyúl.

A Nyúl éve a negyedik év a kínai állatöv hagyományában, és tizenkét évente ismétlődik.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.