Menü

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja. A kínai asztrológia elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ez csak egyféle megközelítés.

A kínai naptár holdfázisokra épül: a holdévben 12, nagyjából 29 és fél napos hónap van, az időt pedig 60 éves ciklusokra osztják és minden év egy „Égi Törzs” (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) és egy „Földi Ág” (állatjegyek) kombinációjából alakul ki. A Földi Ágak a holdhónapokhoz, holdnapokhoz, az órákhoz és a 12 állatjegyhez is kapcsolódnak. Mondhatjuk, hogy minden mindennel összefügg és kölcsönhatásban van.

A kínai asztrológiában minden jegyhez tartozik egy őt leginkább meghatározó elem, égtáj, illetve szín, ezek mellett a jin és jang tulajdonságait is hordozzák magukban, melyet befolyásol az előző 3 tulajdonság is.

A 12 állat sorrendben: Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó.

A vízi Nyúl éve nemrég, 2023. január 22-én kezdődött, és 2024. február 9-én ér véget. A Nyúl jellépezi a hosszú életet, a békét, a kedvességet és a jólétet.

Az előrejelzések szerint a remény éve lesz a Nyúl éve. A világon sok millió ember számára kezdődik ezen a napon az új esztendő, mellyel egy jóval nyugodtabb periódusra számíthatunk a harcos természetű Tigris éve után. A Nyúl a szerencsét és a türelmet is szimbolizálja.

Vajon békésebb időszak elé nézhetünk a Nyúl évében?

Aki hisz a kínai asztrológiának meglátásaiban, azok számára igen. Véleményük szerint olyan energiák érkeznek majd hozzánk, amelyek segítenek türelmesebbnek, toleránsabbnak és elfogadóbbnak lenni. Ez az év egészen 2024. február 9-ig tart.

A tanok szerint a Nyúl éve önmérsékletre taníthat meg, segít a realitás talaján maradni, megfontoltabbá tesz, kiegyensúlyozottabbá, következetesebbé, melyek a döntéseink meghozatalánál segítenek.

A 2023-as kínai horoszkóp szerint a Nyúl éve minden csillagjegynek kedvező időszakot jelent, különösen a munka és az anyagiak területén, ugyanis sokkal egyszerűbbnek tűnik a pénzáramlás, mint az elmúlt években.

Mi van azokkal, akik a Nyúl évében születtek?

Akik a Nyúl jegyében születtek (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011), még erőteljesebben érezhetik a fent felsorolt hatásokat. Nyugodtabbak, határozottabbak lehetnek ebben az évben.

Mi várható a szerelemben?

A 2023-as év pozitív érzelmekkel lesz teli és megfelelő körülményeket teremt mind a kapcsolatok indításához, mind azok kiteljesítéséhez. Az idei év egyik legfontosabb tanácsa, hogy szánjunk időt azokra az emberekre, valamint tevékenységekre, akik és amik örömöt okoznak.

Mi a helyzet a számmisztikával?

A számmisztika szerint ebben az évben a szerencsés számok az 5, 7 és a 9 lesznek, valamint ezek szorzatai. Szerencsés pedig minden hónap 15., 27. és 30. napja. A legszerencsésebb hónap a március, ugyanis ezt a hónapot uralja a Nyúl.

A Nyúl éve a negyedik év a kínai állatöv hagyományában, és tizenkét évente ismétlődik.

Szelektálás – mit dobjunk ki és mit ne?

Amikor már túlzsúfolttá válnak a szekrényeink, szobáink, belépni sem tudunk az előszobába, halmozzuk a tárgyakat, mániákusan gyűjtögetünk és nem akarunk semmit kidobni, akkor itt az ideje egy nagyobb szelektálásnak! Ha kétségeink vannak afelől, hogy mit szabad kidobni és mit nem ajánlott, akkor olvassák el mai írásunkat.

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

A kék hajnalka növény hatása

A kék hajnalka hallucinogén hatását már az aztékok felismerték, jövőbe látó és rituális szertartásokhoz is használták. Európába a XVI. században érkezett a növény, magyar költők verseiben is olvashatunk a virágról. Tompa Mihály Hajnalka című költeményét már 1847-ben megírta.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.