Menü

Hatékony tanácsok férjeknek

Ha tudatosan eldöntjük, hogy a párunk vágyait és szükségleteit az sajátunk elé helyezzük és egy fordítva is igaz, akkor a házasság sikeres lesz.

Ne hagyd abba az udvarlást

Ne hagyj fel a randevúkkal. SOHA, DE SOHA ne vedd biztosra, hogy a nő melletted marad. Amikor megkérted a kezét, megígérted, hogy a szívét magadnál őrzöd és szenvedélyesen vigyázol rá. Ez a legfontosabb és legszentebb kincs, amit valaha is rád bíztak. TÉGED VÁLASZTOTT. Soha ne feledd ezt és soha ne tunyulj el a kapcsolatodban.

Vigyázz a saját szívedre

Ahogyan vállaltad, hogy a szíve védelmezője leszel, ugyanúgy a sajátodra is vigyáznod kell. Szeresd magad, fordulj nyitott szívvel a világ felé, de legyen egy hely a szívedben, ahová másnak nem engedsz bebocsátást, csakis a feleségednek. Legyen ez a hely mindig készen a fogadására és ne engedd, hogy bármi vagy bárki más bejusson oda.

Ess szerelmbe újra és újra

Folyamatosan változol. Nem ugyanaz az ember vagy, aki az esküvőd napján voltál, ahogyan 5 év múlva sem leszel ugyanaz, aki most vagy. Minden napod újabb és újabb választások eredménye. NEM KÖTELEZŐ VELED MARADNIA, ha nem figyelsz rá, másnak adhatja a szívét vagy teljesen elzárja tőled és talán soha nem kaphatod vissza újra. Mindig harcolj a szerelméért, ahogyan tetted, amikor először udvaroltál neki.

Mindig lásd meg a párodban a legjobbat

Arra összpontosíts, amit szeretsz benne. Amire koncentrálsz, az fog igazán kifejeződni. Ha arra figyelsz, ami bosszant, azt fogod csak látni, amiért érdemes bosszankodni. Ha arra figyelsz, miért szereted, akkor nem is lesz más választásod, mint szeretni és szeretve lenni. Fókuszálja arra, amiért igazán szereted és kétségkívül a legszerencsésebb embernek fogod érezni magad, amiért ez a nő lehet a feleséged.

Nem a te dolgod, hogy megváltoztasd Őt

Az a dolgod, hogy úgy szeresd, ahogy van, anélkül, hogy elvárnád, hogy bármiben is megváltozzon. Ha pedig idő közben változik, szeresd azt, aki válik belőle, akár úgy változik, ahogy az neked tetszik, akár nem.

Vállalj teljes felelősséget…

… A saját érzéseidért. Nem a feleséged dolga, hogy boldoggá tegyen, ahogy NEM Ő TESZ boldogtalanná sem. Te vagy a felelős a saját boldogságod megtalálásáért, és ezen a boldogságon keresztül leszel képes jó párkapcsolatban és szerelemben élni.

Engedd a nőnek, hogy megélje a dolgokat

Ha szomorú vagy zaklatott, nem kell, hogy te oldd meg a dolgot. Amit tenned kell, hogy MELLETTE vagy és biztosítod róla, hogy minden rendben lesz. Tudasd vele, hogy ott vagy neki és hogy fontos számodra és egy olyan pillér vagy az életében, amire mindig támaszkodhat.

A női lélek változó és érzelmes és mint a tenger, hullámzik. Ha mindig erős maradsz és nem ítélkezel fölötte, bízni fog benned és kinyíik feléd a lelke…NE ROHANJ EL, HA MÉRGES.

Maradj jelen és biztosítsd, hogy nem hagyod el. Figyelj arra, amit valóban mondani akar a szavak és az érzelmek mögött.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Még ma is tabu a tetoválás?

A személyiség felvállalása vagy megbélyegzés? A tetoválásról a mai napig erősen megoszlanak a vélemények, pedig az örökéletre szóló bőrrajzok az emberiséggel egyidősek, évszázadokra nyúlnak vissza. A törzsi népek rituális életéhez szorosan hozzátartozott a tetoválás.

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.

Az egyéni boldogság kérdése. Tanulható-e a pozitivitás?

A boldogságkeresés napjaink egyik legaktuálisabb témája, jóllehet sokszor nem a legideálisabb helyen és módon keressük ezt az állapotot. A pozitív pszichológia irányzata tudományos módszereket alkalmazva foglalkozik az elégedettség témakörével. Viszont egyéni szempontból mindez jóval kevésbé elméleti dolgokon múlik, mintsem a mindennapi cselekedeteinken, interakciókon.