Menü

Jótékonysági Mikulásfutás, jótékonysági futóversenyek

Az utóbbi években a jótékonysági futóversenyek egyedülálló platformja indult el, ahogy divatosak lettek a virtuális futások is, ahogy a szezon közeledtével a Mikulásfutások is. Miben más egy jótékonysági futás? Mit jelent a virtuális futás?

A jótékonysági futást szervezők olyan futóversenyeket szerveznek, mely a sport mellett jótékonyságra ösztönzik a futókat és azokat is, akik esetleg a jövőben tervezik elkezdeni, erre kiváló időpontot és lehetőséget ad a jótékonysági mikulásfutás.

A virtuális versenyek lényege pedig, hogy a világ bármely pontján teljesíthetők. Ehhez nem kell egy adott helyszínen megjelenni, sem másokhoz alkalmazkodni, mindössze a futást okostelefonnal rögzíteni, vagy alkalmazásból kifotózni és beküldeni vagy feltölteni adott honlapra, a teljesítésért járó érem pedig postán érkezik.

Mivel jómagam évről évre szervezek jótékonysági mikulásfutásokat, így erről szeretnék írni.

Az általunk szervezett mikulásfutás nyilvános és adománygyűjtő futás, jelképes távval, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, melyben a futás örömét jótékonysággal, mások megsegítésével lehet összekötni.

A jótékonysági futások nem a futóélményről szólnak, sokkal inkább az adakozásról és mások megsegítéséről, de természetesen a sport sem mellékes.

„Nevezési díjként” én mindig adományt kérek a futásra, mely a mi eseményünkön lehet száraz élelmiszer, édesség, mikuláscsomag, ruhák, plédek, melyeket a térségünk rászorulóinak juttatunk el, de gyűjtünk támogatást a helyi Kutya Otthon számára is, ők a következő felajánlások bármelyikének örülnek:

-Élelem, tápok, konzervek, jutalomfalatok

-Fertőtlenítő szerek

-Rizs

-Tészta

-Lepedők, törölközők, ágynemű huzat (ruhanemű, párna, takaró nem)

Akik részt vesznek a mikulásfutásunkon, támogathatják a fent említett rászorulókat és a kutyusokat, cserébe egyedi készítésű éremmel, meleg teával, forralt borral, rágcsálni valóval, szaloncukorral, zenével és jó hangulattal várjuk őket.

A mi nyilvános jótékonysági futásunk részletei a következő oldalon találhatóak: https://fb.me/e/1RiIIvLav

Sokan öltenek mikulásjelmezt, vagy vesznek fel mikulás sapkát a mikulásfutásra, így gyakran sok mikulás fut együtt a közös célért, remélem idén is jól sikerül a rendezvényük, jó időnk lesz és sok adomány gyűlik majd össze.

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja.

Hogyan feküdjünk, hogy jól aludjunk?

Az alvásnak kiemelten fontos szerepe van életünkben, hiszen ha nem tudunk pihenni, annak komoly egészségügyi következményei vannak és hosszú távon igen veszélyes lehet. Mai cikkünkben összeszedtük, milyen pózban ajánlott piheni és hogyan lehet pihentető az alvásunk.

Mit jelent a fair trade kereskedelem?

A kereskedelem fogalma az egész emberiség életét végigkíséri, és rengeteg formája van. Viszont általában az egyik fél mindig többet nyer, mint a másik. A modern világban ez a fajta hátrány leginkább a harmadik világ országaiban érezhető. A fair trade, avagy méltányos kereskedelem pedig pont ennek az ellensúlyozására jött létre. Tehát ez alapján a szerződő fél figyelembe veszi a másik körülményeit, értékeit és igazságos hozzáállást tanúsítanak egymással szemben.

Rejtélyes kór támad

A szerotonin, más néven 5-hidroxi-triptamin (5-HT), amelyet a "boldogsághormonok" között tartanak számon, egy a szervezetben fontos szerepet betöltő neurotraszmitter - vagyis ingerületátvivő molekula. A szerotonint a központi idegrendszer és a gyomor-bél rendszer bizonyos sejtjei állítják elő, a hiánya pedig számos kellemetlen tünet okozója lehet. A szerotoninhiánynak hatása lehet az alvásra, az étvágyra, az emésztésre és általában a mentális és fizikai egészségre.

5 gyakori, gondolati síkon történő önbántalmazás

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.