Menü

Készítsünk adventi naptárt házilag!

Az adventi koszorún hamarosan meggyújtott gyertyák mind a karácsonyvárást szimbolizálják, ám sok kisgyerekes családban a koszorúnál nagyobb sikere van az adventi naptárnak, mely apró ajándékokat, édességet rejt, melyből minden nap kivehetnek valamit, ezzel könnyítve az ünnepi türelmetlen várakozást.

A hamarosan kezdődő adventi időszak a karácsonyi készülődésről a várakozásról szól, aminek az egyik legismertebb kelléke az adventi naptár. Adventi naptárt nem feltétlen kell drága pénzért megvásárolnunk, magunk is készíthetünk méghozzá ötletesebbnél ötletesebbeket! Cikkünkben olyan adventi naptár tippet mutatunk, melyek házilag is elkészíthetők.

Az adventi naptárat nemcsak a csokoládéval és cukorkákkal tölthetjük meg, hanem tartalmazhat egy-egy idézetet, üzenetet, fényképet vagy bármi apróságot, ami belefér egy kis rekeszbe. A fakkok lehetnek kis fülek, tartók, borítékok, ahogy a tartalmuk is gyakorlatilag bármi, lényeg, hogy változatosak legyenek.

Adventi naptár készíthető gyufásskatulyák felhasználásával is, ezeket érdemes bevonni csomagolópapírral, de ugyanez a hatás elérhető WC-papír gurigákkal is, a lényeg a csokorba kötött mindennapi meglepetés. A wc gurigák újrahasznosításához ez remek módszer. Készülhet ház alakban, de karácsonyfa formát is csinálhatunk belőle.

Kaptunk ismerősöktől pár éve zoknikat, kifejezetten erre a célra, melyből szintén ötletes adventi naptár kerekedett, s nagyon jól mutatott, s többször is felhasználhattuk őket évről évre.

Olvastam egy modernebbnek mondható tippet is, méghozzá adventi naptár legóból! Minden napra egy lego darabot rejtettek a kis zsákok, melyekből karácsonyra összeállt a kész játékfigura, vagy autó. Ha pedig már legozunk, keressük elő a játékvonatokat, ugyanis a gyerek játékait is felhasználhatjuk adventi naptárhoz, például a vonatokat nyugodtan használjuk erre a célre, a vagonokba kerülhetnek az ajándékok, apróbb meglepetések.

S hogy mi kerülhet még a zsákokba? Kicsi csokik, aszalt gyümölcsök, matricák, kulcstartó, egy kis színes cukorka, egy idézet, kisebb ajándéktárgyak, gyakorlatilag bármi.

Jól tudom, hogy rengeteg a tennivaló karácsonyig a dekorációval, mézeskalácssütéssel, az ajándékvásárlással, hiszen ahogy közelednek az ünnepek, egyre több az intéznivaló, s kevés időnk jut mindent megvalósítani, de néhány egyszerű ötlettel hamar elkészíthetjük mi magunk is otthon az adventi naptárunkat. Nemcsak gyerekeknek, de a párunknak is kitűnő meglepetés lehet.

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja.

Hogyan feküdjünk, hogy jól aludjunk?

Az alvásnak kiemelten fontos szerepe van életünkben, hiszen ha nem tudunk pihenni, annak komoly egészségügyi következményei vannak és hosszú távon igen veszélyes lehet. Mai cikkünkben összeszedtük, milyen pózban ajánlott piheni és hogyan lehet pihentető az alvásunk.

Mit jelent a fair trade kereskedelem?

A kereskedelem fogalma az egész emberiség életét végigkíséri, és rengeteg formája van. Viszont általában az egyik fél mindig többet nyer, mint a másik. A modern világban ez a fajta hátrány leginkább a harmadik világ országaiban érezhető. A fair trade, avagy méltányos kereskedelem pedig pont ennek az ellensúlyozására jött létre. Tehát ez alapján a szerződő fél figyelembe veszi a másik körülményeit, értékeit és igazságos hozzáállást tanúsítanak egymással szemben.

Rejtélyes kór támad

A szerotonin, más néven 5-hidroxi-triptamin (5-HT), amelyet a "boldogsághormonok" között tartanak számon, egy a szervezetben fontos szerepet betöltő neurotraszmitter - vagyis ingerületátvivő molekula. A szerotonint a központi idegrendszer és a gyomor-bél rendszer bizonyos sejtjei állítják elő, a hiánya pedig számos kellemetlen tünet okozója lehet. A szerotoninhiánynak hatása lehet az alvásra, az étvágyra, az emésztésre és általában a mentális és fizikai egészségre.

5 gyakori, gondolati síkon történő önbántalmazás

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.