Menü

Készítsünk dekorációt gesztenyéből!

Merthogy lehet méghozzá nem is akármilyet! Csodás őszi dekorációk készülhetnek gesztenyéből, az évszak egyik legjellegzetesebb terméséből! Hoztunk néhány tippet! Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy az ősz egyik legszebb és leghangulatosabb termése a gesztenye. Könnyen begyűjthető, s némi kreativitással máris őszi hangulat varázsolható otthonunkba.

Nagyon mutatós például a gesztenye tál. Bárhol jól mutat, akár kis vagy nagyobb méretben, lehet üvegtálban, vagy a mostanság oly trendi egyszerű befőttesüvegben. Passzol hozzá gyertya, dísztök, bármilyen őszi termés.

Kopogtató ajtódíszt próbáltak már gesztenyéből? Nos, itt az ideje. Ragaszthatjuk, fűzhetjük, festhetjük. Ajánlottak az ősz színei a barna és a sárga, alakját tekintve pedig választhatunk kör, szív, vagy esetleg a rendhagyóbb csillag-és négyszög formák között.

A gesztenye figurákkal gyerekkorunkban is szívesen elbíbelődtünk, ebbe a tevékenységbe mindenképp vonjuk be a gyerekeket, a végeredmény egy hangulatos dísz lesz. Keressünk terméseket, készítsünk ki gyufaszálakat, fogpiszkálót, válogassunk hozzá színes filctollakat, esetleg némi folyékony ragasztót, és máris kezdődhet a munka!

A fűzött gesztenyedísz is jól mutat otthonunk bármely részén, egyszerűbb és bár nem hangsúlyos dísz, mégis néha a kevesebb a több.

A klasszikus őszi gesztenye koszorú sosem megy ki a divatból. Az étkezőasztalok örök őszi éke, nemcsak gesztenye felhasználását javasoljuk hozzá, hanem más őszi termények, díszek is hangsúlyt kaphatnak a koszorú készítésénél.

Egy tetszőleges koszorúalapra ragasszuk rá a gesztenyéket, tegyük hozzá a különféle dekorkiegészítőket és már el is készült. Feldobja egy kis moha, vagy örökzöld is a díszt. Néhány gyöngy, egy kis fonal és pár gesztenye segítségével is kedves kis asztaldíszt készíthetünk. Akár be is festhetjük a gesztenyéket kedvünk szerint.

Ha átfúrjuk a gesztenyéket, bármit belevéshetünk, felfűzzük és máris kész egy kulcstartó, ami ajándéknak is tökéletes.

Használjuk bátran az ősz legkedveltebb termését, a gesztenyét, olcsó, könnyen hozzáférhető alapanyag és minden dekorációt feldob őszies hangulatával! A vidám barna szemek a lakást igazán ősziessé varázsolják.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.