Menü

Gondolj ezekre, ha utálsz takarítani!

A takarítás a nem szeretem feladatok egyike, de mégis el kell végezni. Ahhoz, hogy neki kezdjünk nem árt egy kis motiváció. Most mutatunk néhányat, amely segít a kötelező házimunka elindításában.

Kevés ember van, akit feldob a takarítás szükségességének gondolata. Annyi minden már szórakoztatóbb program létezik, de hát a takarítást mégiscsak meg kell ejteni valamikor. Ha pedig kedvetlenül, “muszájból” állunk neki, akkor több időt is vesz igénybe és nem is leljük benne örömünket.

Éppen ezért segíthet, ha az alábbi gondolatok eszedbe jutnak, mert biztosan inspirálnak majd. Így gyorsabban és szívesebben végzel a teendőkkel.

A takarítást felfoghatod úgy, mint egy edzést. Ugyanis remekül átmozgathatja az egész testedet, sőt még akár egyes feladatokkal izmot is építhetsz. Gondolj csak az ablakpucolásra. Létára fel és le, plusz többször áttörölgetni az ablakot, hogy makulátlanul tiszta legyen, az biza meglehetősen jó kis edzés.

Egy alapos takarítással akár 800 kalóriát is elégethetsz. Így hetente legalább egyszer kihagyhatod az edzőtermet, ezzel még pénzt is spórolhatsz. Hát nem remek dolog takarítani!

Ha mindez még kevés lenne a motivációhoz, akkor sorolunk néhány tényt a szennyeződésekről. Itt van például az ajtókilincs, amely a lakás egyik legpiszkosabb pontja. Igen, a wc-nél is szennyezettebb.

Gondolj bele, hogy haza érkezel tömegközlekedéssel, megnyomod a liftgombot és aztán a kulcsot és kilincset. Hiába mosol kezet, az első alkalommal, ahogy megfogod a kilincset máris kórokozók hadát tudhatsz a tenyereden. Ugye máris késztetést érzel ahhoz, hogy a fertőtlenítőszerért nyúlj?

A mosogató medence is sokkal koszosabb, mint maga a wc. Ott ugyanis ételmaradékok és egyéb szennyeződések vannak, miután ott mosod meg a földdel érintkezett zöldséget és gyümölcsöt is. Ha nem takarítod és fertőtleníted rendszeresen, akkor baktériumok hada áll lesben arra, hogy gondot okozzon neked. Ugye máris könnyebben indulsz a takarítószerek felé?

Ha gyermeked van, akkor csak arra gondolj, hogy ő sokkal többször “van padlón”, mint te. Így a keze gyakran simítja végig azt a padlót, ahol neked csak a lábad jár. Kórokozók hada tapadhat a kezére és juthat azonnal a szájába. Igaz, hogy már nem is olyan nehéz a fertőtlenítős felmosóért szaladni?

Mindezen túl pedig biztosan tudod, hogy a por mintegy hetven százaléka az elhalt hámsejtjeinkből áll. Plusz a poratkák ürülékéből. Mindez pedig elboríthatja a padlót, polcokat, asztalt, éjjeli szekrényt és mindent, amit nem törölgetsz le. Ugye máris nagyobb a kedved a takarításhoz?

Rengeteg cuccot felhalmozunk, amik ideig-óráig kellenek – de legtöbbször még addig sem –, aztán már csak pakolgatjuk őket jobbra-balra. Ha a kezedbe kerül egy-egy olyan tárgyad, amire már nem szívesen nézel, vagy nem használod semmire, kétségeid támadnak, hogy egyáltalán minek van ez neked, akkor ajándékozd el vagy dobd ki.

Minél kevesebb holmid van, annál könnyebb és gyorsabb elpakolni őket. A tárgyak felhalmozódása amúgy akár túlsúlyhoz is vezethet, úgyhogy érdemes a fogyókúrát is egy nagy szelektálással kezdeni.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?