Menü

Fiatalító sminktippek és egyéb trükkök

Lehetséges, hogy mára férfiolvasóink egy részét elveszítettük, de most a fiatalító sminkeléssel kapcsolatos tippeket, trükköket gyűjtjük össze és helyezzük előtérbe, melyeket akár már a holnap reggeli készülődésnél érdemes lehet megfogadni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, fiatalosabb legyen a megjelenésünk.

A fiatalos és ápolt megjelenés a bőrápolás fontosságával kezdődik, ez mindennek az alapja. A megfelelő arcápolási rutin kialakítása, a bőrünknek megfelelő termékek használata, a rendszeres arctisztítás, alkalmanként arcpakolás, esetleg arcmasszázs, havonta a kozmetika mind-mind segít a fiatalosabb és egészségesebb külső elérésében, mindez persze mit semmit sem ér elegendő vízfogyasztás, életmódváltás és rendszeres mozgás nélkül.

Az arcápoláshoz a korral érdemes a sminkrutinunkat is fejleszteni, változtatni. Nem célom az, hogy akár sminkben, akár öltözetben korunknál jóval fiatalabbnak akarjunk mutatkozni, ez visszatetszően hat és erőltetettnek látszik.

Én azt szoktam mondani, hogy nem akarok 40 évesen 20 évesnek kinézni, én egy jó negyvenes szeretnék lenni, ezt pedig így is gondolom, de nézzük a fiatalító sminktippeket:

Használjunk megfelelő hidratálót és szemkörnyékápolót sminkelés előtt, lehetőleg ne zsíros állagút, hanem gyorsan felszívódó, könnyű készítményeket, melyektől nem nehezül el az arcunk. Felejtsük el a vastag sminket, a többréteg alapozót, a túlságosan mattító púdert, nem a vastag vakolat a cél, ezért inkább színezett hidratáló krémet és enyhe arcpírt használjunk.

Sokan úgy gondolják, hogy a bőrhibákat és a ráncokat csak maszkszerű, vastag sminkrétegekkel lehet elfedni, de így csak ártunk magunknak, egyrészt az erős vakolat nem hagyja lélegezni a bőrt, másrészt mert megül a barázdákban, szarkalábakban, ennek köszönhetően pedig csak még inkább öregít.

A tökéletes rúzs kiválasztása nem a sötét színű árnyalatokkal kezdődik, már nem divat és öregít, ezért inkább a szájfény, vagy egy természetes barack, halvány pink árnyalatú színekben gondolkodjunk. Választhatunk egy „nude” rúzst, ami minden alkalomra tökéletes választás.

A friss, fiatalos kinézethez elegendő egy könnyű alapozó, egy kevés pirosító és egy vidám árnyalatú rúzs. A szempillaspirált sose hagyjuk ki a sminkrutinból. Nagyon sokat dob az összképen a szépen ívelt, megfelelően festett szempillák látványa, mely megkoronázza a szemsminket.

Világos szemhéjpúderekkel sminkeljünk! Ezek kinyitják a tekintetet, a belső szemzugba tett fehér „pötty” optikailag nagyítja a szemet, a csillámos termékek is szépen mutatnak.

A szemöldök formázása sosem maradhat el. Törekedjünk a természetes hatásra. A sminkelésnél örök érvényű szabály, hogy a kevesebb néha több, negyven-ötven év felett ez pedig különösen igaz.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.