Menü

Hogy kerül a kávéba kollagén?

A kollagén szóval már gyakran találkoztunk, kozmetikumok összetevői, étrendkiegészítők fontos elemei, általános vagy célzott alkalmazással ajánlott táplálékkiegészítő, melynek bevitele a kor előrehaladtával egyre indokoltabbá válik. De hogy kerül a kávénkba?

Mi az a kollagén?

Nevét egy görög szóból kapta, aminek a jelentése az, hogy „ragasztó”. A kollagén egy fehérje, mely megtalálható a bőrben, a csontokban, az izmokban, a szalagokban, az inakban, csakúgy, mint az ízületekben és a porcokban. Legalább 28 különböző típusú kollagént tartanak számon.

Legfontosabb hatásai között említendő, hogy fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt, emellett a legismertebb tulajdonságai, hogy csökkenti a ráncokat és támogatja a bőrünk egészségét, erősíti a csontokat és az ízületeket, fokozza a teljesítményt és az izomépítést, rövidíti a gyógyulás folyamatát, támogatja az emésztést.

A kollagénszint bizonyos kor után folyamatosa csökken, de veszít a szervezet belőle a dohányzásnak, magas cukorfogyasztásnak, túlzott napozásnak, bizonyos autoimmunbetegségeknek és genetikai elváltozásoknak köszönhetően is.

A szervezetünk is állít elő kollagént?

Igen. A szervezetünk is állít elő kollagént, de nem elegendő mértékben, így annak pótlása elengedhetetlen, melyre több lehetőség is kínálkozik, azonban most a kávékollagénről szeretnék írni, melyet magam is teszteltem.

Szoktam és szeretek kávézni. Nem az erősebb fajtát iszom, nem a presszókávé az én világom, hanem a kellemes, krémes, tejes vagy capuccinos ízvilágú gőzölgő ital, melyre szükségem van reggel ahhoz, hogy kinyíljon a szemem, vagy a délután közepén azért, hogy ne csukódjon le, vagy csak egy „barátnőzős traccsparti” indokaként, vagy naponta eggyel több, ha háromgyerekes anyukaként esetleg nem sikerült valami jól az éjszakai pihenés.

A kávézás élményét azonban most összeköthetem a kollagénfogyasztással is, méghozzá egy karamell ízű kávékollagénnel, melyből egy teáskanálnyit teszek a poharamba minden nap. A kávékollagén nem kávé, hanem kávéba való vitaminos kollagénpor, létezik több ízben is, ki lehet próbálni a vanília, a karamell, capuccino ízeket, de akár natúr is fogyaszthatjuk, ha ezeket az aromákat inkább mellőznénk.

Kis túlzással talán azt mondhatom, hogy kávézunk és szépülünk. Természetesen nem ajánlok márkát, nem javaslok weboldalt, hiszen nem reklám a célom, csak a piacon fellelhető kávékollagének kipróbálására szeretném bátorítani a kedves olvasókat.

Csak válasszunk egy terméket, ízt és tegyük bele a napi kávékollagén adagot a kedvenc kávénkba és élvezzük annak jótékony hatásait.

Tapasztalatom az, hogy a termék (több márkát is kipróbáltam) nem rontja el a kávénk ízét, nem érezhető mellékíz, sőt, nekem még finomabbá és krémesebbé tette a csésze feketémet, bármelyik verziót is kóstoltam.

Ha valaki nem kávézik, akkor érdemes a natúr vitaminos fajtát választania és esetleg turmixba, gyümölcslébe keverve elfogyasztania. Jó szépülést kívánok!

Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.

Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.

A sok sófogyasztás következményei

A sófogyasztás mértéke valóban jelentős hatással van az egészségünkre, és érdemes komolyan venni a sóbevitel csökkentésére vonatkozó ajánlásokat. Az alábbiakban összefoglalom a túlzott sófogyasztás következményeit, valamint néhány javaslatot adok a sóbevitel csökkentésére.

Pizza kisokos: ismerd meg a pizzák különböző fajtáit

Élsz-halsz a pizzáért, legszívesebben minden nap rendelnél belőle? Úgy érezhetjük, hogy már minden példányt is kóstoltunk a világon, de legalább a városban, ahol élünk. Holott egyáltalán nem biztos, hogy így van. Az alábbi cikkben azt nézzük meg, hogy milyen típusai léteznek a különböző pizzatésztáknak szerte a világon.

Mivel helyettesítsük a cukrot?

A legtöbb fogyókúra és diéta ajánlja, hogy a lehető legkevesebb cukrot fogyasszuk, ha szeretnénk elérni a kívánt hatást. Milyen alternatívák vannak azonban arra, hogy élvezhessük az édes ízeket, de ne is legyen káros számunkra?