Menü

Hogy kerül a kávéba kollagén?

A kollagén szóval már gyakran találkoztunk, kozmetikumok összetevői, étrendkiegészítők fontos elemei, általános vagy célzott alkalmazással ajánlott táplálékkiegészítő, melynek bevitele a kor előrehaladtával egyre indokoltabbá válik. De hogy kerül a kávénkba?

Mi az a kollagén?

Nevét egy görög szóból kapta, aminek a jelentése az, hogy „ragasztó”. A kollagén egy fehérje, mely megtalálható a bőrben, a csontokban, az izmokban, a szalagokban, az inakban, csakúgy, mint az ízületekben és a porcokban. Legalább 28 különböző típusú kollagént tartanak számon.

Legfontosabb hatásai között említendő, hogy fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt, emellett a legismertebb tulajdonságai, hogy csökkenti a ráncokat és támogatja a bőrünk egészségét, erősíti a csontokat és az ízületeket, fokozza a teljesítményt és az izomépítést, rövidíti a gyógyulás folyamatát, támogatja az emésztést.

A kollagénszint bizonyos kor után folyamatosa csökken, de veszít a szervezet belőle a dohányzásnak, magas cukorfogyasztásnak, túlzott napozásnak, bizonyos autoimmunbetegségeknek és genetikai elváltozásoknak köszönhetően is.

A szervezetünk is állít elő kollagént?

Igen. A szervezetünk is állít elő kollagént, de nem elegendő mértékben, így annak pótlása elengedhetetlen, melyre több lehetőség is kínálkozik, azonban most a kávékollagénről szeretnék írni, melyet magam is teszteltem.

Szoktam és szeretek kávézni. Nem az erősebb fajtát iszom, nem a presszókávé az én világom, hanem a kellemes, krémes, tejes vagy capuccinos ízvilágú gőzölgő ital, melyre szükségem van reggel ahhoz, hogy kinyíljon a szemem, vagy a délután közepén azért, hogy ne csukódjon le, vagy csak egy „barátnőzős traccsparti” indokaként, vagy naponta eggyel több, ha háromgyerekes anyukaként esetleg nem sikerült valami jól az éjszakai pihenés.

A kávézás élményét azonban most összeköthetem a kollagénfogyasztással is, méghozzá egy karamell ízű kávékollagénnel, melyből egy teáskanálnyit teszek a poharamba minden nap. A kávékollagén nem kávé, hanem kávéba való vitaminos kollagénpor, létezik több ízben is, ki lehet próbálni a vanília, a karamell, capuccino ízeket, de akár natúr is fogyaszthatjuk, ha ezeket az aromákat inkább mellőznénk.

Kis túlzással talán azt mondhatom, hogy kávézunk és szépülünk. Természetesen nem ajánlok márkát, nem javaslok weboldalt, hiszen nem reklám a célom, csak a piacon fellelhető kávékollagének kipróbálására szeretném bátorítani a kedves olvasókat.

Csak válasszunk egy terméket, ízt és tegyük bele a napi kávékollagén adagot a kedvenc kávénkba és élvezzük annak jótékony hatásait.

Tapasztalatom az, hogy a termék (több márkát is kipróbáltam) nem rontja el a kávénk ízét, nem érezhető mellékíz, sőt, nekem még finomabbá és krémesebbé tette a csésze feketémet, bármelyik verziót is kóstoltam.

Ha valaki nem kávézik, akkor érdemes a natúr vitaminos fajtát választania és esetleg turmixba, gyümölcslébe keverve elfogyasztania. Jó szépülést kívánok!

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.