Menü

Vegyünk szárítógépet, vagy ne?

Ebben a kérdésben is megoszlanak a vélemények, egyesek szerint nagyon hasznos és praktikus, mások szerint felesleges és értelmetlen kiadás. Most megvitatjuk a szárító fő előnyeit és hátrányait.

Bármely táborhoz is tartozunk, az bizonyos, hogy sok háziasszony szembesül a rengeteg mosnivalóval, illetve a ruhák szárításának problémájával. Lakótelepi lakásban kicsi lehet az erkély, bent azonban nincs hely, a szobákban való teregetéstől a lakásban túl magas lesz a páratartalom, azonban a szárítónál gyakran emlegetik a ruhák összegyűrését, a mosószer és öblítő illatának elvesztését.

Magam részéről úgy gondolom, sok előnye van a szárítógép használatának.

Ez a technika megkönnyíti a munkámat, három gyermekem miatt rengeteg a mosnivalóm és a lakásban felállított szárogatóktól nem lehetne elférni. Azoknak is előnyös egy ilyen gép, akik gyakran mosnak, én pedig itt felteszem a kezem kisgyermekes anyukaként. A kétévesemnek elég egy esős idős, máris a pocsolyázásért könyörög az ajtóban, a mosógép pedig hamar megtelik.

Gyakori mosás esetén a dolgoknak nincs ideje megszáradni, és egyszerűen nincs hely, ahol teregethetnék, sok szennyezett ruhát pedig nem ajánlott felhalmozni, már csak a szagok miatt sem. Tapasztalatom szerint egy jó minőségű gép választásakor nem feltétlen tapasztaljuk a ruhák begyűrődését.

Tény, hogy könnyebb az életünk vele és több szabadidőt biztosít nekünk, a ruhák szösz és mosószermaradvány mentesek lesznek, gyorsan megszáradnak és már el is pakolhatjuk őket a szekrénybe. Nem lesz magas páratartalom a lakásban, elkerülhetjük a penészesedést és télen sem kell bajlódni a hosszabb száradási idővel még takarók, plédek, függönyök, ágyneműhuzatok esetén sem. Összességében elmondható, hogy felgyorsul a mosási és szárítási folyamat.

Hogyan működnek a szárítók?

A működési elv nagyon egyszerű - a nedvesség természetes módon párolog az anyagból, az gép pedig csak felgyorsítja a folyamatot. Ma már sokféle típus áll rendelkezésre.

Mire figyeljünk szárítógép vásárlásakor?

A berendezések költségét kell figyelembe vennünk, a megfelelő helyet az eszköznek otthonunkban, a szárítási fokozatokat, a szárítási időt, a megengedett terhelést, a nedvesség eltávolításának típusát, a szellőztetést. Kisgyerekes anyukaként számomra hasznos funkció a gyerekzár lehetősége is.

A legnépszerűbbek azok az eszközök, amelyek egyidejűleg akár 6-8 kg tárgyat is betehetnek. Ha jó szárítógépet szeretnénk vásárolni, akkor érdemes tanulmányozni a berendezés főbb jellemzőit és paramétereit.

Melyek a szárítógép hátrányai?

Vitathatatlan hátrány, hogy a havi villanyszámlát megdobja, magasabb a rezsiköltség, a szárítógépek jellemzően valamivel hangosabbak, mint a mosógépek.

Milyenek a kombinált mosó-szárítógépek?

A kombinált készülékek kevesebb helyet foglalnak, praktikus a helykihasználás velük. Nincs szükség fizikai jelenlétre a ruhák átpakolásához, több időt spórolunk, kisebb beruházással kiváltható a folyamat. Összességében tehát azt mondanám, hogy hasznos kiegészítője minden háztartásnak felgyorsult világunkban.

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből.

A vásárlásfüggőség tünetei

A vásárlásfüggőség a viselkedési függőségek csoportjába tartozó betegség, ami során a beteg túlzott vágyat érez az ismételt vásárlás iránt. A vásárlás jellemzően nem a valós szükségletek kielégítésére irányul, hanem öncélú és kontrollálhatatlan belső igényre válaszol, melynek hátterében lelki okok vannak. Fiziológiai és/vagy pszichológiai függőség jellemzi bizonyos termékektől és szolgáltatásoktól.

Túlsúlyosak lesznek-e a keveset alvó tinédzserek?

Szülőként a legtöbben aggódunk gyermekeink alvási szokásai miatt. A legújabb kutatások azt is alátámasztják, hogy a tinédzserek nem megfelelő alvási mintázata akár elhízáshoz is vezethet.

Nem csak inzulinrezisztencia esetén érdemes ezt a diétát követni

A 160 grammos szénhidrátdiéta bár eredetileg inzulinrezisztenseknek készült, fogyni vágyóknak is tökéletes. Mutatjuk mit kell tudni róla.

A szaunázás szabályai és jótékony hatásai

A szaunázás évezredek óta népszerű tevékenység, nem véletlenül, ugyanis számos pozitív egészségügyi hatása van az izzasztás gyógyító erejének.