Menü

A természetesen vékony nők titkai

Ha nem is titkaik, de közös jellemzőik vannak a vékony testalkatú, karcsú nőknek, nyilván lehet egyfajta genetika és örökölhető hajlam is, de számtalan vékony hölgy nem a genetikának köszönheti kecses vonásait, s nem nádszálkarcsú felmenőkkel rendelkezik, sokkal inkább néhány olyan trükknek, amelyeket mi is elleshetünk tőlük.

A karcsú nőknek egy különlegesen „békés” kapcsolatuk van a táplálkozással és az ételekkel, nem agyalnak annyit, nem számolnak kalóriát, szénhidrátot, nem követnek divatétrendet és nem jár egyfolytában minden gondolatuk az elfogyasztott vagy elfogyasztandó ételeik körül.

Ha megkínálják őket egy tálca sütivel, akkor vesznek belőle - egyet. Nem habzsolnak, nem gondolják, hogy „megszegtem a fogyókúrám, mellé ettem, ma már úgyis mindegy ide nekem az egészet”. A természetesen vékony nőknek nem csak a genetikájuk, de az ételhez való viszonyuk, a táplálkozáshoz való hozzáállásuk, gondolkodásmódjuk is merőben más.

Ha megnézzük, hogyan élnek a karcsú hölgyek, láthatjuk, hogy mindig tudják, mennyi az elég.

Nem eszik degeszre magukat, nem esznek addig, amíg tele nem lesz a hasuk, nem esznek, mikor csak a szemük kívánja és nem esznek, ha már nem éhesek. Hatékony önkontrollal rendelkeznek. Megtehetjük ezt mi is, csak válasszunk kisebb, jóval kisebb adagokat, vagy együnk fél adagnyi ételeket, s fejezzük be úgy az étkezést, hogy még szívesen ennénk, de már nem vagyunk éhesek. Hagyunk időt a teltségérzet kialakulására.

A vékony hölgyek sokszor isznak, egy pohár teát, egy pár korty vizet. Mindig van náluk vizesflakon, nem rohannak azonnal enni, nem száguldanak be rögtön egy pékségbe, mert tudják, hogy nem keverendő össze az éhség és a szomjúság.

A jó hír számunkra, hogy ez könnyen utánozható, csak legyen nálunk mindig egy müzliszelet, legyen kéznél aszalt gyümölcs, kevés olajos mag és egy flakon víz.

A természetesen vékony nőkre nem jellemző az érzelmi evés. Bánatukat nem falásrohamokkal csillapítják. Az étel nem eszköz számukra. Ezt mi is megtehetjük, hiszen más módon is kényeztethetjük magunkat, gondoljuk végig, hogy a csokievés helyett választhatunk egy forró fürdőt, egy masszázst.

Tanulmányokból kiderült, hogy a vékony nők sokkal több gyümölcsöt fogyasztanak, mint a túlsúllyal rendelkezők. Egy alma tökéletes nekik a főétkezések között. Tudom, hogy a csoki finomabb, de ilyenkor a mérleg is legyen a szemünk előtt, ahogy mondani szoktam: valamit valamiért.

A vékony emberek rendkívül aktívak, sokat mozognak.

Nem feltétlen kell azt gondolni, hogy a konditermek rabjai, csak egyszerűen sokat sétálnak, szeretnek gyalogolni, lépcsőzni lift helyett, biciklizni, úszni és sokat vannak friss levegőn.

A vékony nők nem diétáznak. Nem fosztják meg magukat semmitől, viszont változatosan esznek és többször keveset. Élvezik az ízeket, nem mondanak le semmiről, de tudják a mértéket. Aggódás, agyalás, számolgatás nélkül esznek és tudják, mikor elég.

Az egészséges, aktív életmódot élő és az ételekhez egészséges hozzáállással rendelkező nők társasága segíthet megváltoztatni a gondolkodásmódunkat, szokásainkat. Lessük el a szokásaikat.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.