Menü

Legyél arra büszke, hogy nem vagy egyszerű nő!

Talán annyiszor hallottad már, hogy ez rossz dolog, hogy te is elhitted. Pedig nem az, éppen ellenkezőleg! Hányszor kaptad meg másoktól, hogy veled “nem egyszerű”, vagy “túl bonyolult vagy nekem” vagy nemes egyszerűséggel csak annyit, hogy “túl sok”? Ismerős?

Azért, mert valakinek nem vagy a zsánere, vagy mert kevesen veszik fel veled a tempót, egyáltalán nem kell kevesebbnek érezned magad, sőt!
Legyél egy kicsit a legjobb barátod, és ezeknek a visszautasításoknak lásd a másik oldalát: mindig izgalmas vagy, mindig impulzív, mindig pezsgő, ezerrel égsz, és ezerrel adsz. Veled ritkán unalmas az élet, a barátaidat egy életre választod, hűséges vagy, a végletekig terhelhető, hatalmas a szíved, mindig lehet rád számítani és mindig szeretni fogod azt, akit szeretsz. (Lehet, hogy nem maradsz vele, és lehet, hogy a külső személő azt látja, hogy gyűlölöd, de valójában nem ez a helyzet. Ha bajban lenne azonnal segítenél.)

Az emberek azért jönnek az életünkbe, hogy tanítsanak nekünk valamit (némelyikük rengeteg dolgot) és annak ellenére, hogy nem mindig kellemes, és főleg, néha váratlanul jön, hogy ha valaki azért lök el magától mert bonyolult vagy, akkor azt is meg kell tanulnod, hogy ettől még nem vagy rossz.

Egy ilyen nő mérhetetlenül őszinte
A bonyolultnak megcímkézett nők egyik legerősebb jellemzője, hogy nagyon őszinték, mivel megvan bennük a bátorság ahhoz, hogy kimondják a véleményüket, és bárkit szembesítenek azzal, ha hatalmas butaságot csinált.

Talán ez lehet az oka annak, hogy a párkapcsolatai mindig nagyon intenzívek, és a gyakori veszekedések elkerülhetetlenek. Emiatt csak egy igazán erős személyiségű férfi mellett képes megtalálni a boldogságot, máskülönben az egyensúly teljesen felborulna a kapcsolataiban.
Ez viszont együtt jár azzal is, hogy nem mindenben fognak egyetérteni a felek; ám mellette sosem kell hazugságokra vagy füllentésekre számítani, hiszen soha, egyetlen percre sem ferdítene a valóságon.

Vedd észre, hogy rengeteget tudsz adni, iszonyat sok energia van benned, amellyel ki tudod forgatni a világot is a sarkából! A leglelkesebb pom-pom lány vagy, igazi szurkolója és támogatója azoknak, akik szeretnek, nem hagysz cserben, és nem hagysz magára senkit.

Ez lenne olyan nagy bűn, ami miatt rosszul kéne érezned magad? Nem. Ezek mind erények. Ezek mind fantasztikus dolgok. Ezek mind követendő példák.
Persze nem mindenki rezeg veled egy hullámhosszon, ezt tudomásul kell venni, szomorkodni is lehet miatta, de tudd azt is: a bonyolult csodálatos!

Engedd meg magadnak, hogy szomorú légy, ha valaki visszautasít, vagy nem akar téged az életébe de tudd, ettől még nem vagy kevesebb!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?

A túlzott engedékenység nem tesz jót

Mennyi engedékenység fér össze a gyerekneveléssel? A humánus nevelésnek része a „megengedés”, tehát az a szülői magatartás, hogy nem teljes mértékben kontroll nélkül, de viszonylagos rugalmassággal engedjük érvényre jutni a gyerek akaratát. Az engedékenység nem egyenlő a megengedéssel. A „megengedés” önmagában még nem valami nagylelkű dolog, hanem elvárható valakitől, aki nem kívánja rabságban tartani a másikat.

A disszociatív személyiségzavar jellemzői

Az általános eset az a disszociatív személyiségzavar esetén, hogy az egyik személyiség tisztában van a másik jelenlétével, ismeri, és ezzel együtt tud élni. A másik kialakult személyiség a legtöbb esetben teljesen mások a személyiségjegyei is.

Nepotizmus, nepo babyk

Manapság a világ a hatalmak harcának színtere, legyen az országok között, országokon belüli megmérettetések, vagy akár a showbiznisz. Ennek egyik mozgatórugója a nem mindig etikus nepotizmus.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!