Menü

Gyógyszerek, amelyek legyenek a gyermekünknél a kollégiumban, albérletben

Már csak hetek vannak vissza az idei tanévből, szemeszterből, vizsgaidőszakból, azonban mindig aktuális témára leltem: melyek azok a gyógyszerek, amelyek a vidéken tanuló gyermekünknél jó, ha mindig vannak.

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális megbetegedései, azonban sosem árt, ha egy általános gyógyszeres neszeszer van a gyermeknél.

Bármilyen fájdalomcsillapító.

Előfordulhat bármikor egy fejfájás, egy fogfájás, egy menstruációs görcs. A bevált és ismert fájdalomcsillapítók ilyenkor gyors segítséget jelenthetnek.

Torokfertőtlenítő cukorka köhögésre, torokfájásra.

A torokfájás évszaktól függetlenül jelentkezhet, enyhébb változataira kiválóan alkalmas a torokcukorkák széles választéka. Jó, ha mindig van a táskában, úticsomagban, kollégiumban. Háromgyerekes szülőként sehova sem indulok el lázcsillapító nélkül. Bármikor előfordulhat, hogy szükség van rá, egy megfelelő lázcsillapítóval, mely gyorsan hat, nem kerül veszélybe egyetlen vizsga sem.

Megfázásra való italporok, vitaminok.

Ha gyermekünk elkap egy vírust, fáj a torka, lázas lesz, akkor azonnali segítségre van szükség. Ez most úgy hangzik, mint egy elcsépelt közhelyes reklámszlogen, pedig valójában igaz. Az italporok egyszerű, de nagyszerű segítségek, jó, ha akad a gyógyszerestáskában.

Nemcsak téli időszakban tesz jó szolgálatot egy orrspray, hanem az év más időszakaiban is, gondoljunk csak az allergiaszezonra. Sokat ront a teljesítményen egy rossz közérzet, egy eldugult orr. Használatával azonban óvatosan kell bánni, mert a túladagolása kiszáríthatja az orrnyálkahártyát.

Említettem a vitaminokat, nos az étrendkiegészítőknek is szánnék szerepet. A tanulást segíti egy omega-3, jót tesz egy magnézium, a vaspótlás is fontos, számos étrendkiegészítők vannak a piacon, melyek segítő társak lehetnek a tanév során, illetve a vizsgaidőszakban.

Ha gyermekünk sportol, edzésre jár, bizony fontos kelléke az edzőtáskának egy magnézium, egy sportkrém, izomlazító készítmény, hűsítő gél, jégzselé. Egy intenzívebb edzés után ezeknek is hasznát veszi a gyermek.

Egy gyógyszeres táska segít elkerülni a váratlan helyzeteket, orvosolni a különböző megbetegedéseket, csökkenteni azok tüneteit. Természetesen mindez csak gyorssegélyt jelenthet, az orvosi vizsgálatot, diagnózis felállítását és a megfelelő kezelést nem helyettesíti, a tünetek okát nem oldja meg.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Még ma is tabu a tetoválás?

A személyiség felvállalása vagy megbélyegzés? A tetoválásról a mai napig erősen megoszlanak a vélemények, pedig az örökéletre szóló bőrrajzok az emberiséggel egyidősek, évszázadokra nyúlnak vissza. A törzsi népek rituális életéhez szorosan hozzátartozott a tetoválás.

Kutyapanziók

Minden állattartóval előfordulhat, hogy el kell utaznia és nem tudja magával vinni házi kedvencét, rokonai, barátai pedig nem tudják vállalni az állat gondozását, ilyenkor jelent megoldást a kutyapanzió.

Sportesemény-etikett. Mit illik, mit nem

Léteznek illemszabályok a sportban? Igen! A futás, kerékpár, úszás, mint sportok és sok ehhez kapcsolódó futó-kerékpáros és triatlonversenyek tömegeket vonzanak és mozgatnak meg, éppen ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy itt is vannak bizonyos illemszabályok.