Menü

Filmajánló: Elveszett város

Amikor egy háromgyerekes anyuka eljut moziba, (fényévente) akkor annak „nyoma kell, hogy legyen” így, ha a kedves olvasók valami könnyed, hétvégi, vagy hétköznap esti filmre vágynak, engedjék meg, hogy ajánljam „Az elveszett város” című, 112 perces akciókalandvígjátékot, Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével!

Az elveszett város (The Lost City) egy idei amerikai film, melynek világpremierje a South by Southwest fesztiválon volt 2022. március 12-én, amerikai bemutatója két hétre rá, míg nálunk április 21-től látható, s melyet a Nee testvérek - Adam Nee és Aaron Nee - rendeztek.

Műfaját tekintve kalandfilm, akciófilm, filmvígjáték, főszerepben Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da'Vine Joy Randolph és nem utolsó sorban Brad Pitt. A film forgatási helyszíne a Dominikai Köztársaságban volt, gyönyörű tájakra kalauzolva el a nézőket.

A vígjáték forgatókönyvét a Nee testvérek, Oren Uziel és Dana Fox írták, a történetet pedig Seth Gordon szerezte.

Érdekesség, hogy 2020 októberében bejelentették, hogy Sandra Bullock lesz a film főszereplője, aki eredetileg visszautasította a felkérést, mert úgy érezte, hogy a történet „idejétmúlt”, hiszen már hét éve folyamatban voltak az előkészületei, végül mégis elvállalta a szerepet. A forgatás 2021 májustól augusztusig tartott.

A történet lényege, hogy egy írónak (Sandra Bullock) és modelljének (Channing Tatum) menekülniük kell egy milliárdos elől (Daniel Radcliffe) és meg kell találniuk egy elveszett várost.

Miközben a halott férjét gyászoló, remeteéletű írónő, Loretta (aki eredetileg történész volt, férje pedig régész), épp az új könyvét mutatja be, elrabolja egy különc milliárdos, aki azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt az ősi elveszett város kincséhez. Alan, a modellje pedig bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak Loretta könyvének borítófotóján, így elhatározza, hogy megmenti a nőt. Bullock számára Tatum a tökéletes kontraszt. Channing remekül játssza Alant, tökéletes ösztönnel alakítja az egyik főhőst.

A pár kalandos utazása ezzel megkezdődik a dzsungelben, menekülve a gonosztevők ellen, keresve az ősi kincset. Hajmeresztő dzsungelkaland veszi kezdetét, mely egy zacskó popcorn mellett garantáltan kizökkent bennünket a hétköznapi gondokból.

A szereplőgárdát komikusvénával megáldott színészek egészítik ki, mely tökéletesre fűszerezi a filmet, Loretta színes, kihívó, flitteres és dzsungeljárásra tökéletesen alkalmatlan viseletéről nem is beszélve.

Ha akcióra, kalandra, romantikára és nevetésre vágyunk, mindezt hajmeresztő fordulatokkal egy dzsungelben, egzotikus környezetben, akkor ezt a filmet látnunk kell!

Hungarikumnak számít a Csengetett, Mylord?

A Csengetett, Mylord? egy igazi hungarikum lenne? Van, aki szerint igen!
Három év kutatómunka előzte meg Boromisza István A Csengetett, Mylord? Univerzum című kötetének megjelenését, amely a magyar sorozatrajongók körében is méltán népszerű brit televíziós műsor kulisszatitkairól szól. Könyvajánló következik.

A sport és a szerelem hálójában

Kevés komoly témájú romantikus film lát napvilágot manapság, és még ritkábbak a minőségi darabok, a néhány napja megjelent Challengers azonban minőségi romantikus alkotás, és sportfilmnek is bőven megállja a helyét. Romantikus dráma ez, de közben csak nyomokban tartalmaz szerelmet, és messze nem csak egy nőért versengő két férfiról szól. Helyette komoly emberi érzelmekről, drámáról, és a sport mögöttes mozgatórugóiról is beszél.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Eposzi bolygó foglalás – Dűne: Második rész

A Dűne: Második része máris az idei mozifilmek egyik legnagyobb, és legkomplexebb alkotása lett. Denis Villeneuve kultfilmet és eposzi nagyságú alkotást készített óriási uralkodó házakkal, galaktikus császárral, és egy kisebb sztárparádéval is. Frank Herbert regényéből nem könnyű jó sztorit csinálni, viszont a Dűne 2 olyan összetett nagyjátékfilm lett valamivel több, mint 2,5 órában amit mindenképp látni kell.