Menü

Dekorációs ötletek teraszra

A fél életem lakótelepen töltöttem, ahol természetesen az erkélyből próbáltuk kihozni azt a maximumot, ami kellemesen friss hangulatot jelent egy reggelihez vagy délutáni kávéhoz, viszont aki egy gyönyörű teraszon teheti meg mindezt, nagyon szerencsés. Ilyenkor az ember alig várja a tavaszt, hogy megnyissa a „terasz-szezont”.

Terasz szezon. Így fogalmaztam. Találó. Az őszi lombhullásig szinte minden szabad időt szívesen tölt el a családunk kicsi teraszunkon, ahol már helyet kaptak a kerti ülőgarnitúra mellett a szolár lámpák, növények, dekortárgyak, gyertyák.

Egy kert és hozzá egy terasz folyamatos elfoglaltságot ad az embernek őszig, de érdemes dolgozni érte. Egy kellemes hely az otthonunk és a kertünk között, félig a természetben.

Szinte bele lehet szeretni abba a pár négyzetméterbe, gondoljunk csak egy napsütéses reggelire, egy délutáni kávéra, egy esti baráti borozásra, egy hétvégi grillezésre, sőt láttam jakuzzit is egy gyönyörű teraszon nemrég, azóta irigykedem.

A terasz a házunk meghosszabbítása, ezért érdemes feldobni pár trükkel.

Válasszunk a házhoz illő hangulatos bútorzatot, ha kell térelválasztó megoldásokkal, de félig-meddig be is építhetjük.

Nagyon divatba jöttek a rusztikus kerti kiegészítők, a fa, a kő, a tégla, a vázák, cserepek, gyertyák és üvegek. A mediterrán hangulatú terasz föld- és homokszínekkel, növényekkel szinte a nyugalom szigete lehet számunkra.

A kényelem is fontos, hiszen szőnyeggel, puha párnákkal, egy jó könyvet a kezünkbe véve, akár úgy érezhetjük magunkat, mint egy nyaraláson.

Vegyük körbe teraszunkat növényekkel, az ülőalkalmatosságokat díszítsük elegáns és színes textilekkel. Sokaknál láttam kültéri főzősarok kialakítását. Aki szeret a szabadban tárcsán sütni, grillezni, bográcsozni, nekik érdemes beépíteni ezt a helyet is a teraszukba.

Aki megteheti, kiépíthet egy hangulatos, gyönyörű medencét is, kiteljesíti az otthont, a kertet és a teraszt. Ha nincs lehetőségünk medence építésére, egy jakuzzi, vagy spa-hatású kinti kád kialakítása is szolgálhatja a kényelmünket egy fárasztó nap után. Technikailag nem túlságosan nehéz kialakítani.

Azt hiszem egy nyugágy minden szemet gyönyörködtető terasz, vagy kert alapeleme, bár három nyüzsgő gyerek mellett nem hiszem, hogy sokat használnánk, mégis talán egyszer ezt is kiélvezheti még a kisgyerekes szülő is.

Nagyon szeretem a fonott kültéri rattan hatású bútorokat, hatalmas díszpárnákkal micsoda pihentető élményt adnak!

A kültéri (és beltéri) hangulatvilágítás a mániám, nagyon szeretem a lampionokat, szolárlámpákat, azt gondolom a legegyszerűbb teraszt vagy szobát is feldobja. A fűbe is elhelyezhetünk hangulatos lámpákat, nagyon kellemes légkört teremthetünk velük.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!