Menü

Körbefutottuk a Balatont!

A hétvégén 16. alkalommal rajtolt el Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye, az XVI. NN Ultrabalaton!

FuTamási nevű futócsoportunkból idén 9 fő nevezett a méltán népszerű futóversenyre, mely 2022.április 29-május 1. között került megrendezésre. A verseny első napján a bátor és kitartó egyéni versenyzők, míg a következő napon a csapatok rajtoltak el, hogy nekivágjanak az embert próbáló 210 km-es távnak.

A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthettek a résztvevők.

Az Ultrabalatonra minden évben „meg kell küzdeni a részvételért”, hiszen a nevezési felületen a helyek nem egészen két perc alatt telnek be, ám rutinos csapatkapitányunknak köszönhetően idén is az elsők között sikerült beneveznie a csapatnak.

A FuTamási futók 13 óra 20 perckor rajtoltak el a versenyközpontból, Balatonfüredről és a 9 futó 19 óra alatt alatt teljesítette a gigantikus távot, együtt futottuk körbe a Balatont, mellyel összesen 210 km-t tettünk meg, sok ezer résztvevő futótársunkkal együtt. 1397 csapatból (10-13 fős férfi) a 264. helyen végeztünk!

Nívós versenyen mérettük meg magunkat, idén is kiváló szervezéssel találkoztunk és ezúttal is óriási csapatépítő élményben volt részünk, rengeteget nevettünk! Nagyon szépen köszönjük a barátok és családtagok lelkes és buzdító szurkolását, bíztatását, bicajos kíséretét, sokat jelentett!

A váltópontok közötti eligazodást applikáció, szakaszkalkulátor segítette, mellyel végig nyomon követtük futóink haladását és a csapat mozgását.

Zenetanár és zenész futótársunknak köszönhetően olykor zenei kísérettel futhattunk, hiszen zenetanárhoz és zenészhez illően a hangszer sem maradt otthon, így nemcsak a rajt volt különleges, hanem a célba érkezésünk is emlékezetesre sikerült, ahol az egyik futónkat is megköszönthettük születésnapja alkalmából.

Futócsapatunk két focistája az Ultrabalatont követően 35 órás ébrenlét vezetés, futás és szervezés után még focizni mentek, ahol remekül szerepeltek, s győzedelmeskedett a csapatuk.

Nagyon büszke vagyok a FuTamási futókra, ismét remekül összehangolt csapatmunkát végeztünk és büszke vagyok a FuTamási futócsoportra is, akik otthon szurkoltak nekünk és akikkel több, mint három éve futunk együtt hetente többször is, mert a lelkesedésük töretlen és ez óriási motiváció mindig! A versenyekre való felkészülés heti több edzést jelent, mely szükséges ahhoz, hogy felkészülten és „nyugodt lelkiismerettel” állhassunk rajthoz.

Futótársunk jóvoltából az időmérő chip letéti díját jótékony célok támogatására ajánlotta fel a csapat a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity-ben, mert, ahogy a futók mondják:

"Az egészségünkért futni jó, másokért futni pedig felemelő!" Minden futónak, versenyzőnek, résztvevőnek, szervezőnek, kísérőnek, családtagnak szívből gratulálunk és jó pihenést kívánunk.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.