Menü

Kalóriaszegény étkezések nyomában

Elmondjuk, hogyan csökkentsd a kalóriákat minden étkezésnél, anélkül, hogy éhes maradnál.

Reggeli

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, tehát nagyon fontos, hogy erre különös figyelmet fordíts. Először is igyekezz mindjárt ébredés után enni! Ez azonnal beindítja az anyagcserédet. A legjobb, ha egy tál zabkásával indítasz. Egy csésze zabpelyhet főzz meg kétszeres mennyiségű vízben. Így a reggelid mindössze 160 „kalóriába kerül". Amennyiben jobban szereted tejjel, használj alacsony zsírtartalmút! Így egy adag 205 kalóriát tartalmaz. Édesítheted friss gyümölcsökkel és fahéjjal.

Ebéd

Úgy válaszd meg, hogy mi kerül ilyenkor a tányérodra, hogy ez az étkezés ne csak eltelítsen a nap hátralévő részére, de energiát is adjon! Annak semmi értelme, hogy teletömöd magad, aztán meg majd elalszol az íróasztalod mellett. Arról nem is beszélve, hogy ha olyan ételeket választasz, amelyek gyorsan emelik meg a vércukorszintedet, akkor délután négy óra tájba újra éhes leszel, és semmi sem ment meg a nassolástól.

Jó ötlet mondjuk a saláta, mindenféle - lehetőleg friss – zöldségből. Egyél hozzá egy adag fehérjét - például roston sült csirkemellet vagy sovány sertéskarajt - és meglátod, milyen sokáig nem éhezel meg újra.

Ügyelj arra is, hogy ne rontsd el az egészet valamilyen hízlaló öntettel. Kerüld el a saláta pultban árult, készen gyártott, cukorral és zsírral teli önteteket. Így ugyanis több száz felesleges kalóriát adsz hozzá az egyébként egészséges ebédhez. Sokat segít, ha otthon elkészíted az öntetet és magaddal viszed a munkahelyedre. Használj balzsamecetet illetve olívaolajat (2 evőkanál csak 50 kalória) vagy salsát amely 2 evőkanalanként mindössze 8 kalóriát tartalmaz.

Vacsora

Egy fárasztó nap után alig várod, hogy végre magadra ránthasd a hűtőt? A legjobban úgy spórolhatsz kalóriákat, ha a köret mennyiségét csökkented legalább a felére. Például fél csésze barna rizs vagy köles csak 108 kalóriát tartalmaz.

Még jobb, ha este már nem eszel szénhidrátot, hanem salátára vagy párolt zöldségre cseréled a rizst vagy a krumplit. Például 5 db brokkolirózsa az mindössze 50 kalóriát tartalmaz!

A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra

A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.

Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez

Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.

Adventi slágerek a bögrében: a forró italok új sztárja, a Hot Aperol

Az advent közeledtével a városokat betölti a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illata, a hideg utcákon pedig egyre többen sétálnak kézben gőzölgő bögrével. A téli időszak kihagyhatatlan része a forró italok kultusza – és bár a forralt bor hosszú évek óta megkérdőjelezhetetlen favorit, idén új trónkövetelő érkezett: a Hot Aperol, amely gyorsan az adventi időszak egyik legtrendibb italává vált.