Menü

Mire jó az aromaterápiás diffúzor?

Mi az az aroma diffúzor vagy más néven hidegpárásító? Aromaterápiás ultrahangos diffúzor egy készülék, amely nem csak párologtatásra alkalmas, hanem egyben illóolajokkal illatosítja is a helyiségeket, segít a felsőlégúti megbetegedések ellen.

Aroma diffúzornak vagy illóolaj párologtatónak nevezzük azokat a készülékeket, amik segítenek az olajokat eloszlatni a levegőben, ezáltal segítik a párásítást azokban az otthonokban, ahol száraz a levegő. A készülékek olyan masinák, melyek porlasztják a folyadékot.

A mai modern porlasztó készülékek úgy néznek ki, mint valami hangulatos, divatos lakberendezési dekortárgyak, azonban ezek porlasztják a vizet, fehér ködfelhőt fújnak ki, ezáltal segítik az otthonunk optimális páratartalmának elérését.

Miért szükséges a párásító használata? Mennyi egyáltalán az optimális páratartalom a lakásban?

Nos fűtési időszakban csökkenthet a lakás páratartalma, és pedig betegségekhez vezethet, ezért télen különösen fontos figyelni otthonunk páratartalmát. Minél nagyobb a kinti és a benti levegő közötti hőmérséklet-különbség, annál szárazabb lehet a levegő a szobában.

A páratartalom a hűvösebb hónapokban akár 20 százalékra is visszaeshet, amely a bőr, a nyálkahártyák kiszáradásához vezethet, így pedig könnyebben kialakulnak a légúti fertőzések, gyakrabban jelentkezik száraz köhögés, s még orrvérzés is előfordulhat. Az ideális páratartalom egy helyiségben 40-60 százalék közötti, a legoptimálisabb az 50%, 20-22 fokos hőmérséklet mellett.

A 60-70 százalék fölötti páratartalom kedvez a penészgombák és háziporatkák szaporodásának, amely allergiát okoz, tehát a 60 % feletti értékek esetén páramentesítővel kell orvosolni a problémát, ha pedig a páratartalom 40 százalék alatti, akkor a levegő nedvességtartalmának pótlására van szükség, ekkor jól jöhet egy diffúzor.

A hidegpárásítók a legjobbak az egészségügyi problémákra, mely a folyadékot apró cseppekké bontja, s páraszerű formában juttatja a lakásba. Bármely készülékre is van szükség, fontos, hogy gyakran szellőztessünk és tisztítsuk megfelelően az eszközöket, s ellenőrizzük rendszeresen a penészfoltok megjelenését.

A diffúzorok illóolaj levegő juttatására is alkalmasak, míg a párologtatókba csak tisztított vizet tehetünk.

A mai modern aroma diffúzorok már nagyobb tartállyal rendelkeznek, különböző funkciókkal, például automatikus kikapcsolással, háttérvilágítással, hangulatos színekkel, led megvilágítással, időzítővel, intenzitás beállításával, aromaterápiával.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.