Menü

Jelek, hogy egyértelműen csak kihasznál

Egy kezdődő párkapcsolat sok mindent rejt magában. Még nem tudjuk, merre haladunk, nem ismerjük még annyira a másikat, így nehéz eldönteni, életünk szerelmét találtuk-e meg, vagy csupán egy olyasvalakit, akinek mi is csak egy vagyunk a sok közül.

Tudd meg, melyek hát azok a jelek, amik arra engednek következtetni, hogy csak kihasználnak!

Teszi a szépet
Gyakori eset, hogy a férfi, akit épp, hogy csak megismertünk, életre szóló, mesés álmokat szövöget velünk. Felvázolja majdani közös nyaralásainkat, az új házat, lovat, macskát, hintót, stb. Persze nincs kizárva annak a lehetősége, hogy valóban komolyan gondolja mindezt, és velünk tervezi leélni az életét, viszont ez sajnos sokszor olyan férfiak taktikája, akik elég jól ismerik a női nemet ahhoz, hogy tudják, mi mindennel lehet őket kábítani.

Jóban, rosszban?
Egy komoly kapcsolat nem csupán arról szól, hogy örökké boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk, hiszen olykor mindenkinek vannak rosszabb periódusai. Amennyiben a másik csakis akkor van velünk, amikor minden szép és jó, ha pedig valami probléma adódik (pl. betegség, munkahelyi gondok) akkor nincs mellettünk, ez esetben ne várjunk sokat tőle.

Rejtegeti a barátait
Egy kapcsolatban vannak mérföldkövek, az egyik ilyen például a barátokkal való megismerkedés.
Amennyiben a pasi sokat lóg a haverjaival, de Te egyet sem ismersz közülük, akkor az nagy valószínűséggel azért van, mert nem vagy neki annyira fontos, hogy bemutasson nekik. Persze ezt neked nem lehet erőltetni, meg kell várni, hogy ő ajánlja fel! De ha hosszabb idő után sem teszi, nem árt óvatosnak lenned!

Nem tervez veled
Már említettük, vannak olyan pasik, akiknek különös érzékük van ahhoz, hogyan tegyék a szépet és ámítsák a nőket.

Veszekedések, konfliktusok
Még a legtökéletesebb kapcsolatban is előfordulnak kisebb-nagyobb viták, ez természetes. Ha azonban a pasi minden konfliktusnál meghátrál, annak két oka lehet: az egyik, hogy meglehetősen konfliktuskerülő, a másik pedig az, hogy szerinte nem ér annyit a kapcsolat, hogy megérje megbeszélni a nézeteltéréseket.

Nem avat be a dolgaiba
Természetesen vannak zárkózottabb, titokzatosabb emberek, viszont ha egy pasi/vagy nő egyáltalán nem beszél a magánéletéről, akkor valószínűleg nem akar neked teljesen megnyílni, mivel nem szeretne veled hosszú távra tervezni. A személyeskedés, a zárt magánéletbe való beavatás ugyanis csak azoknak jár, akik komoly szerepet töltenek be az életében.
Az imént felsoroltak azonban nem minden esetben jelentik azt, hogy új kapcsolatunk eleve halálra van ítélve. Meglehet, hogy a másiknak csupán időre van szüksége ahhoz, hogy megnyíljon nekünk és a bizalmába fogadjon minket.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.