Menü

A memória javítása természetes anyagokkal

Mindenkivel előfordult már, hogy „leblokkolt az agya”, például egy vizsgaidőszakban hiába próbálta felidézni a tanultakat, vagy fáradtság, túlhajszoltság miatt elfelejtette, hová tette a dolgokat, kivel mit beszélt meg, milyen tennivalókat kell intéznie, vagy nehezen emlékszik vissza a közelmúlt eseményeire. Időskorban is csökkenhet az agy kapacitása, a memória hatékonysága, de ez sem kell, hogy törvényszerű legyen.

A memória gyengülésének oka lehet az agyi vérkeringés romlása, az idegi összeköttetések számának csökkenése. A memória élessége függhet az életkortól, a fizikai állapottól, a szellemi frissességtől is, de pozitívan befolyásolható, jelentős mértékben javítható. Nemcsak gyógyszerrel, hanem étrend-kiegészítőkkel és vitaminokkal is sokat lehet segíteni a helyzeten.

Ha a memória fejlesztése a cél, vannak bizonyos vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és gyógynövények és egyéb természetes hatóanyagok, amelyek kifejezetten támogatják a szervezetben a sejtek közötti információáramlást, az ingerületátvivő anyagok termelődését és szintjét.

Memóriajavító étrend

A szellemi frissesség szempontjából fontos a megfelelő táplálkozás, érdemes odafigyelni, hogy a szükséges vitaminokból és ásványi anyagokból ne lépjen fel hiány. A speciális fehérjék, aminosavak növelik az agy teljesítőképességét, a szénhidrátok biztosítják a megfelelő energiaellátást és stabil vércukorszintet, a vitaminok javítják a keringést, erősítik az idegrendszert, az ásványi anyagok és nyomelemek pedig szabályozzák a létfontosságú anyagcsere-folyamatokat.

A fizikai ellenálló képesség javítása mellett ezek az anyagok a szellemi tevékenységet, a koncentrációt és az emlékezőképességet is nagyban növelik, emellett csökkentik a stresszt, a fáradékonyságot, a mentális gyengeséget.

Omega-3 zsírsav

Védő hatása van az agyra, fontos építőeleme a membránoknak, melyek az idegsejtekkel kommunikálnak. Az antioxidáns hatású többszörösen telítetlen zsírsav „megolajozza” az agyat, felgyorsítja az információáramlást. Rendszeres fogyasztása különösen ajánlott terhesség ideje alatt, továbbá hiperaktív, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek számára, diszlexiásoknak, illetve azoknak, akik általában is kevés halat esznek.

B-vitaminok

A vitaminok közül a B-vitaminok alapvetően szükségesek a memória megfelelő működéséhez. Megvédik az agysejteket a károsodástól, segítik a vörös vérsejtek termelését, melyek oxigént szállítanak az agyba. Megelőzhetik az agyzsugorodást, az időskori elbutulást. A rövid és hosszú távú memória fejlesztésében is részt vesznek, rendszeres fogyasztásukkal elkerülhető a memória gyengülése, a koncentráló képesség nagymértékű csökkenése.

L-karnitin

A memória javítását a neurotranszmitterek folyamatos aktivitásának biztosításával segíti elő, az egyik leghatásosabb természetes agytuningoló, memóriavitamin. Helyreállítja az összpontosítást, a koncentrációt, védi az idegeket a sérülésektől és támogatja növekedésüket az agyban, főleg agyi sérülést vagy pszichés megrázkódtatást követően. Szedése akár már néhány napon belül érezhető javulást hozhat!

Lecitin

Az idegsejtek természetes tápláléka, szellemi és fizikai kimerültség esetén regenerálja a szervezetet, növeli a teljesítőképességet. Fogyasztása kifejezetten javasolt nehezen tanulók és memóriaproblémákkal küzdő idős emberek számára.

Ginkgo Biloba

Idősek számára a legjobb memóriajavító! Ez a gyógynövény növeli az oxigén felhasználását, serkenti az idegsejtek működését, a véráramlást az idegrendszerben és az agyban, ezzel jelentősen javítja a memóriát, az emlékezőképességet és a koncentrációt.

A gyakori fejfájás, fülzúgás és szédülés ellen is védelmet nyújthat. Nemcsak időseknek segít, de például vizsgázóknak is tökéletes természetes szer a felkészülési időszakban.

Stressznyelvek

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vitába keveredünk másokkal, és sokszor ezek a viták parttalannak tűnnek, mintha nem is egy nyelven beszélnénk. Ennek az az oka, hogy nem egy stressznyelvet beszélünk.

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Hogyan őrizd meg tetoválásod szépségét?

Lépten nyomon belefuthatunk olyan emberekbe az utcán, akiknek a testük egy részét tetoválás borítja. Hogyha te magad is rendelkezel ilyen ambíciókkal, hogy a testedre varrass egy alkotást, érdemes odafigyelni néhány dologra, a tetoválás szépségének megtartásához!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.