Menü

Körömerősítő vitaminok természetes formában

A helytelen táplálkozás, a kimerültség, a stressz és a gyakran változó időjárás is befolyásolhatja a körmök kinézetét és egészséges fejlődését. Lakkok és tabletták formájában a körömerősítő vitamin szolgálhat segítségül, hogy táplálja és megerősítse a szerkezetét.

Persze természetes úton is bejuttathatja szervezetébe ezeket a vitaminokat gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek vagy éppen gabonafélék fogyasztása során. Körömerősítő vitamin például az A-vitamin, ami leginkább a narancssárga színű gyümölcsökben és zöldségekben található meg, lehet ez a sárgarépa, sütőtök, sárgadinnye vagy a sárgabarack.

Valamint fellelhető a húsokban, tojásban, tejtermékekben és belsőségekben. Az olajos magvak, a napraforgó olaj, az olívaolaj és a különböző gabonacsírák legfőbb jótékony összetevője az E-vitamin, ami szintén sokat segíthet, hogy karbantartsa és megerősítse körmeit. A B-vitamin szintén a körömerősítő vitamin kategóriába sorolható. A körömerősítő vitaminok csoportjába tartozik a H-vitamin is.

A változatos étkezésnek köszönhetően, a H-vitamint is bejuttathatja a szervezetébe, hiszen számos ételben megtalálható. A belsőségek, a tojássárgája, a tejtermékek és a zöldségek közül a karfiol tartalmazza a legnagyobb mennyiségben a H-vitamint. Mindezeket a felsorolt hatékony tápanyagokat egyetlen készítményben is megtalálhatja, amelyek nemcsak körömerősítő vitaminok formájában érvényesülnek, hanem hajápolásra és növesztésre is rendkívül alkalmasak.

Persze a nyugalom, a stressz-mentes élet és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás is döbbenetes eredményeket hozhat az egészséges, szép, fénylő és gyorsan növő körmök elérésében. A körömerősítő vitaminok segítenek abban, hogy többet ne kelljen manikűröshöz fordulnia és műkörömre költenie. Használja ki a körömerősítő vitaminok jótékony hatásait és felejtse el a manikűröst! Az egészséges köröm ápoltságot sugall, amire tulajdonképpen mindenki vágyik. Ehhez pedig nem kell más, csak változatos étrend és a körömerősítő vitamin szedése ráadásként.

Polírozás

Mielőtt bármilyen tápanyagot juttatnál a körmödbe, érdemes megszabadulni a felesleges részektől. Fogj egy háromoldalú polírozót, és először csiszold le a körmöt, majd menj át rajta a fényesítő felülettel is. Amíg nem erősödnek meg a körmeid, érdemes egy kicsit hanyagolni a lakkokat, mert tovább szárítják a körmöt.

Citrom és méz

Első lépésként csavarj ki egy fél citromot, a levét öntsd egy tálba, és keverd össze egy evőkanál mézzel! Adj hozzá annyi langyos vizet, amennyi már ellepi a kezedet, és áztasd be a körmeidet 20 percre. Ha letelt az idő, ne öblítsd le a kezedet! A vitamindús citrom és a méz jótékony alkotóelemei beépülnek a köröm szerkezetébe.

Olívaolaj

Tisztíts meg egy üres körömlakkos üveget, és töltsd meg olívaolajjal! Ebből minden körmödre kenj bőségesen az ecset segítségével, és ne hagyd ki a körömágyakat se! Így a bőr is szép és egészséges lesz a kezeden. Várj, amíg egy kicsit beszívódik az olaj, majd néhány perc elteltével finoman masszírozd be a maradékot a körmökbe és a bőrbe. 20 perc után leöblítheted a felesleget. Ha nagyon száraz a köröm vagy a bőr, érdemes a 20 perc alatt többször is újrakenni az olajat.

Ha végeztél a citrom- és olajkúrával, mosd meg a kezed, és alaposan kend be kézkrémmel! Ezt érdemes minden este megismételned lefekvés előtt. Így nemcsak a kezed bőre lesz puha és selymes, de a kézkrém hasznos hatóanyagai a körmökbe is beszívódnak, és ápolják azokat.

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?