Menü

Mi az a chi futás? – Könyvajánló futóknak

Hogy őszinte legyek, jó pár éve olvastam el először Dreyer Danny - Dreyer Katherine Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz című könyvét, de most újra elővettem, mert edzésmunkáim során aktuálissá vált. Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz – hirdeti a könyv, s mivel elolvastam és kipróbáltam – amennyire a könyv alapján tudtam – ezért úgy gondoltam, megér egy könyvajánlót életmód, sport és számos más hasznos rovatokat felsorakoztató online hasábjainkon. A chi futás a vázizomzatra épít, akárcsak a jóga, a Pilates vagy a Taichi. Miért ajánlják a módszer követői a chi futást?

Mert tökéletes azoknak, akik fogyni vagy erősödni szeretnének, esetleg egy sérülés után kell felépülniük, s számos pozitív hozadékai között olyan dolgok szerepelnek, mint például:

- térdproblémák és izomfájdalmak megelőzése, orvoslása,

- a teli talpon futás természetes hatékonyságának megtapasztalása,

- a sérülésveszély csökkentése,

- a futótechnika átalakítása a könyvben található tízlépéses módszerrel.

A Chi futás kifejezetten a sérülésveszély elkerülésére hívja fel a figyelmet és a megelőzésre épít, megfelelő futótechnika alkalmazásával.

A chi futás gyakorlását úgy kezdjük, hogy függőlegesen állva, felsőtestből előrehajolva felveszünk egy testtartást, amelyben a futást végeznünk kell. Ez a forma tehermentesíti a csípőnket, illetve a lábszárainkat.

Danny Dreyer nagyra becsült futó- és távgyaloglóedző, sikeres ultramaraton-futó, aki korcsoportjában 39 ultramaraton versenyen végzett a dobogón, emellett nemzetközileg elismert előadó, Katherine Dreyer pedig több mint huszonöt éves tapasztalatot szerzett az egészség, személyes fejlődés és a fitnesz területén.

Danny és Katherine Dreyer munkája a „Chi Gyaloglás – Fitneszgyaloglás az életre szóló egészség és energia érdekében” című könyv is, melynek követése és alkalmazása gyorsan formába hozza az embert, javítja a hosszú távú egészséget és lehetőségeket kínál az egészségünk és általános közérzetünk javításához.

Aki térdproblémákkal és izomfájdalmakkal küzd sportolásai során, vagy meg szeretne tapasztalni egy új edzésmódszert, futótechnikát, esetleg a sérülésveszélyt szeretné megelőzni, csökkenteni, annak javasolt elolvasni Dreyer Danny - Dreyer Katherine: „Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz” című könyvét, melynek hatására garantáltan másképp építi fel az edzéseit.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.