Menü

Mi az a moringa és mitől olyan egészséges?

A moringafa magja rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek közt gyulladáscsökkentő hatású, de segíthet a rák megelőzésében is.

A gyulladást azért kell leküzdeni, mivel számos betegség kialakulásában játszik kiemelkedő szerepet, mellyel szemben szervezetünk folyamatosan harcol, ám megfelelő tápanyagokkal ezt megtámogathatjuk.

Az említett csodanövény India északi részén őshonos, de a világ számos más részén is ismert táplálékkiegészítő. Többféle formában megvásárolható, kapszulában, por állagban, kivonatban forgalmazva, olajként, de teaként is megtalálható, melynek íze enyhén kesernyés.

A növényben 90 létfontosságú tápanyag és 46 féle antioxidáns van, joggal tarthatjuk remek immunerősítőnek, hiszen normalizálja a vérnyomást, s jó hatású az ízületekre. Valóságos energiabombáról van szó! Csak éppenséggel az energiaitalok (és más koffeintartalmú italok: kávé, tea, kóla stb.) ismert káros mellékhatásai nélkül.

A moringa az egyik legtápanyagdúsabb étrendkiegészítő.

A világhálót segítségül hívtam és pontosan megtaláltam a benne rejlő tápanyaglistát, mely szerint egy csésze moringamag tartalmazza a napi C-vitamin szükséglet 235, a napi vasszükséglet 350, a káliumszükséglet 13, a magnéziumszükséglet 28 és a kalciumszükséglet 3 százalékát, továbbá a vitaminok és tápanyagok mellett 19-féle aminosav is található benne.

A moringa gyulladáscsökkentő étrendkiegészítő, sok antioxidánssal, melyek védenek az oxidatív stressztől, segítenek megőrizni a szív egészségét, s nem elhanyagolható az sem, hogy egészséges zsiradékokat és rostokat tartalmaz, melyek csökkentik a koleszterinszintet és segítik az emésztést.

A moringa gazdag A-, a C-, a B1-, a B2-, a B3- és a B6-vitamin forrás, továbbá bővelkedik folátban, magnéziumban, vasban, kalciumban, foszforban és cinkben is. Magas tápanyagtartalma van, az előírtnál nem javasolt nagyobb dózisban használni.

Elkeverhető tejjel, vízzel, fogyaszthatjuk teaként, de a forró vízben veszít értékes tulajdonságaiból, így ez a fogyasztási mód meggondolandó.

Az élsportolók legális doppingszerként fogyasztják, a teljesítménynövelő hatása miatt. Bármely korban fogyasztható, ismert mellékhatása nincs, akár kisbabáknak is adható.

A moringa klorogénsavat is tartalmaz, amely segít stabilizálni az étkezés utáni vércukorszintet, ami a cukorbetegség megelőzésében játszik fontos szerepet, így a fentiek ismeretében, ha megtehetjük, vegyük be az étrendünkbe a moringát.

Mi az a citromkúra és miért egyre népszerűbb?

A citromkúra egyre népszerűbb a diétázók körében, ami nem meglepő, hiszen rendkívül hatékony. Azonban mindennek van egy árnyoldala is.

Rossznak vélt ételek fogyasztása fogyókúra alatt

Talán meglepő lehet, de akad néhány rossznak titulált étel, amelyek fogyasztása fogyókúra alatt sem az ördögtől való. Vessünk néhányra egy pillantást!

Kalóriaszegény ételek a sikeres diétához

Itt a tavasz és szeretnénk újra formába lendülni. Sokan csak az edzést vagy a táplálkozás megreformálását választják eszköznek, de mindkettő fontos.

Valóban léteznek negatív kalóriás ételek?

Aki fogyni szeretne és épp a heti étrendjét állítja össze, annak ez nagyon is kardinális kérdés, hiszen fontos, hogy ismerje azokat az ételeket, amiket a közhiedelem negatív kalóriás ételeknek hív. Valójában ez mit is jelent?

Egészséges uzsonna - Anyatipp

Ahhoz, hogy tartani tudja gyermekünk a napi ritmust az iskolában, megfelelő tápanyagokra van szüksége. Nem kell tartani attól, hogy ha egészségeset akarunk csomagolni, az sokba fog kerülni, megy ez olcsón és okosan is. Anyaként próbálom jól megoldani a feladatot, lássuk, hogyan csinálom én.