Menü

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak. Az érdeklődési körük hatalmas, minden érdekli őket, a 2-3 éves gyerekek pedig akár már meg is tudják fogalmazni kívánságaikat.

Ami mindig jó ajándékötlet, az bármi, ami mozgással kapcsolatos. A saját három gyerekem példájából tudom, hogy egy pillanatra nem ülnek meg a fenekükön, így minden ajándék, ami sporttal, mozgással kapcsolatos nagyon jó meglepetés.

A lányoknál a klasszikus ajándék a baba, a fiúknál ugye a kisautó, meg minden, ami szirénázik vagy hangot ad, de az építőjáték is örök kedvenc.

Remek ajándék lehet például a favonat kezdő készlet, amit később akár tovább bővíthetünk, de a mesekönyvet is mindenki szereti.

Nekem három fiam van, de barátnőm kislánya mindig örül a kiegészítőknek, hiszen már kicsiben is igazi csajok tudnak lenni a kislányok, egy kis ékszer, karkötő, kistáska már ebben a korban is sikert arathat.

Természetesen abban sincs semmi furcsa, ha egy kislány kisautót tologat, a kisfiú pedig babát öltöztet, hiszen az érdeklődési körükben még nem fedezhető fel markáns különbség.

A fejlesztőjátékok minden életkorban hasznosak és fejlesztik a kicsiket, ezek mindig ötletes és kreativitást segítő meglepetések.

A LEGO készlettel sosem nyúlunk mellé, s szerencsére kisebb gyereknek is készülnek ilyen készletek, melyekkel egy 2-3 éves kisgyerek is biztonságosan játszhat, nem tudja lenyelni a darabjait.

A puzzle az egész család kedvence lehet, hiszen abban mindenki közreműködhet, egy kirakószett vagy társas akár hosszú időre lefoglalhatja az egész családot, közös időtöltésnek nagyon jó, s a karácsonyi szünet erről kell, hogy szóljon, hogy együtt legyünk, ne külön-külön töltsük ezt a drága időt, a felnőttek ne telefonnyomkodással múlassák az időt, a kicsiknek pedig nem azért kell elsősorban ajándék, hogy elfoglalják magukat csendben, amíg apa-anya a laptop előtt ül.

A közös tevékenység a legfontosabb és aki ezzel egyezért, az megérti az ünnep lényegét és a megfelelő ajándék kiválasztását.

Izgalmas meglepetés a színes fürdőgolyók, testfestékek, hiszen minden gyerek szeret pancsolni.

A kreativitást fejleszthetjük zsírkrétakészlettel, színes ceruzákkal, ecsetekkel, festékkel, filctollszettel is, mert alkotni minden gyerek szeret!

Az ünnepvárás időszaka csodálatos és izgalmas, a szenteste meghitt, a karácsonyi ünnepkör hangulatos, tegyük azzá a gyerekeink számára is. Nem kell elárasztani őket méregdrága ajándékokkal, új kütyükkel, inkább kevesebb, de minőségibb, tartalmas ajándékot adjunk nekik, lehetőleg olyat, melyben mi is közreműködhetünk, hiszen a legértékesebb, amit adhatunk, az a közös idő. A velük való foglalkozás. A rossz hír, hogy nem lehet pénzért megvenni, a jó pedig, hogy ingyen van.

Elsősegély trükkök kisállat tulajdonosoknak

Mindannyian fel vagyunk készülve olyan esetekre, ha egy családtagunk elvágja az ujját vagy megsérül. De tudjuk-e, mit tegyünk, ha kisállatunk fulladozik egy csonttól vagy rohama van? Nem árt tudni néhány alapvető elsősegély technikát, mert legtöbbször kedvencünk életét menthetjük meg vele.

A leggyakoribb mérgező szobanövény

Sok szobanövény komoly veszélyforrás, hiszen mérgezést okozhatnak, ezért ezeket olyan helyre célszerű tenni, ahol a kisgyermek nem érheti el. Melyek a mérgező és a kisgyerekek szempontjából veszélyes növényeink?

Bőrfeszesítő tippek a terhesség utáni időszakra

A terhesség 9 hónapja alatt a bőr a hasadon megnyúlt. Ne érezd magad rosszul amiatt, ha a baba érkezésével nem alakul vissza egyből a szülés előtti állapotba. Jusson eszedbe, hogy bár a hasfalad most nem hibátlan, de fantasztikus dolgot vitt véghez a tested, hiszen életet teremtett!

Mi az az erdőterápia?

Különösebb magyarázatot nem igényel, miért annyira népszerű program erdőben lenni, nagyokat túrázni a fák között, hiszen mindenki tapasztalhatta már milyen szellemi- fizikai élményt, megmagyarázhatatlan nyugalmat tud adni egy nagy erdei séta, egy hegymászó túra, egy erdei iskola. Nos mielőtt azt hinnénk pusztán erről van szó, nézzük mit jelent és milyen egészségügyi hatásai vannak az erdőterápiának.

Ez a legideálisabb kor gyermekvállalásra

Napjaink életvezetési tudatosságát komolyan áthatja a gyermektervezés kérdésköre, amely során beszélhetünk pszichológiai, egzisztenciális és biológiai szempontokról – ezek figyelembevétele nélkülözhetetlen a gyermekvállalás első fázisában.