Menü

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak. Az érdeklődési körük hatalmas, minden érdekli őket, a 2-3 éves gyerekek pedig akár már meg is tudják fogalmazni kívánságaikat.

Ami mindig jó ajándékötlet, az bármi, ami mozgással kapcsolatos. A saját három gyerekem példájából tudom, hogy egy pillanatra nem ülnek meg a fenekükön, így minden ajándék, ami sporttal, mozgással kapcsolatos nagyon jó meglepetés.

A lányoknál a klasszikus ajándék a baba, a fiúknál ugye a kisautó, meg minden, ami szirénázik vagy hangot ad, de az építőjáték is örök kedvenc.

Remek ajándék lehet például a favonat kezdő készlet, amit később akár tovább bővíthetünk, de a mesekönyvet is mindenki szereti.

Nekem három fiam van, de barátnőm kislánya mindig örül a kiegészítőknek, hiszen már kicsiben is igazi csajok tudnak lenni a kislányok, egy kis ékszer, karkötő, kistáska már ebben a korban is sikert arathat.

Természetesen abban sincs semmi furcsa, ha egy kislány kisautót tologat, a kisfiú pedig babát öltöztet, hiszen az érdeklődési körükben még nem fedezhető fel markáns különbség.

A fejlesztőjátékok minden életkorban hasznosak és fejlesztik a kicsiket, ezek mindig ötletes és kreativitást segítő meglepetések.

A LEGO készlettel sosem nyúlunk mellé, s szerencsére kisebb gyereknek is készülnek ilyen készletek, melyekkel egy 2-3 éves kisgyerek is biztonságosan játszhat, nem tudja lenyelni a darabjait.

A puzzle az egész család kedvence lehet, hiszen abban mindenki közreműködhet, egy kirakószett vagy társas akár hosszú időre lefoglalhatja az egész családot, közös időtöltésnek nagyon jó, s a karácsonyi szünet erről kell, hogy szóljon, hogy együtt legyünk, ne külön-külön töltsük ezt a drága időt, a felnőttek ne telefonnyomkodással múlassák az időt, a kicsiknek pedig nem azért kell elsősorban ajándék, hogy elfoglalják magukat csendben, amíg apa-anya a laptop előtt ül.

A közös tevékenység a legfontosabb és aki ezzel egyezért, az megérti az ünnep lényegét és a megfelelő ajándék kiválasztását.

Izgalmas meglepetés a színes fürdőgolyók, testfestékek, hiszen minden gyerek szeret pancsolni.

A kreativitást fejleszthetjük zsírkrétakészlettel, színes ceruzákkal, ecsetekkel, festékkel, filctollszettel is, mert alkotni minden gyerek szeret!

Az ünnepvárás időszaka csodálatos és izgalmas, a szenteste meghitt, a karácsonyi ünnepkör hangulatos, tegyük azzá a gyerekeink számára is. Nem kell elárasztani őket méregdrága ajándékokkal, új kütyükkel, inkább kevesebb, de minőségibb, tartalmas ajándékot adjunk nekik, lehetőleg olyat, melyben mi is közreműködhetünk, hiszen a legértékesebb, amit adhatunk, az a közös idő. A velük való foglalkozás. A rossz hír, hogy nem lehet pénzért megvenni, a jó pedig, hogy ingyen van.

Tudatos tartalomfogyasztás: mire figyeljen a szülő?

Az emberek ma már szinte életkortól függetlenül használják az okostelefonokat és a közösségi oldalakat, amelyek akár ártalmasak is lehetnek, legfőképpen fiatalokra, gyerekekre. Hogyan lehetünk mi magunk is tudatos fogyasztók és mire figyeljünk szülőként?

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

A kék hajnalka növény hatása

A kék hajnalka hallucinogén hatását már az aztékok felismerték, jövőbe látó és rituális szertartásokhoz is használták. Európába a XVI. században érkezett a növény, magyar költők verseiben is olvashatunk a virágról. Tompa Mihály Hajnalka című költeményét már 1847-ben megírta.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.