Menü

Jelek, hogy egy férfi szerelmes

Nem titok, hogy a nők és a férfiak másképp mutatják ki érzéseiket. Míg a nők szerelmi vallomásokra vágynak, addig a férfiak finoman elsimítják a hajat a szerelmük szeme elől. Nőként épp ezért olyan egyszerű összezavarodni, ha azon gondolkozunk, vajon mit is gondolnak.

1. Képes veszíteni

Egy szerelmes férfi beismeri a hibáit, és képes veszíteni, ám ezt szinte kínzásként éli meg. Tiszteli a barátnője véleményét, s ez bizony nem csak üres ígéret. Épp ezért képes kompromisszumot kötni, és megfeledkezni a makacsságáról. Ha pedig megengedi, hogy vezesd az autóját… nos, akkor a tett többet ér minden szónál.

2. Mindig készen áll megjavítani bármit

Vagy legalább hív egy szerelőt. Egy szerelmes férfi képes mindent maga elrendezni, s nem sózza rád a feladatokat. El is felejtheted, hol tartod a kalapácsot, vagy hogy kell villanykörtét cserélni, ha van egy szerető párod. Remek lehetőségnek tartja az ilyen teendőket, hiszen ezzel megmutathatja, milyen ügyes, s bebizonyíthatja, hogy jó férj lesz belőle. Egyébként az ilyen férfit elég egyszer megkérni, hogy csináljon meg valamit. Az ilyen apró jelekből könnyedén leszűrheted, mennyire vagy fontos számára.

3. Nem ellenkezik, ha a családoddal kell beszélgetnie

A másik fél családjával és rokonaival történő találkozás mindenkit megrémít, s számos aggodalmat szül. Egy igazán szerető férfi azonban készen áll mindenre, csak hogy közelebb kerülhessen hozzád, legyen az akár a találkozás a jövőbeni apóssal, aki történetesen korábban katona volt, vagy épp egy szigorú nagyival.

4. Kíváncsi a véleményedre ruhavásárlás közben

A férfiak is jól akarnak kinézni. Valószínűleg egyszerűen úgy gondolja, hogy jó ízlésed van, és értesz a divathoz. De ha egy férfi megkérdezi, hogy tetszik ez vagy az rajta, egyértelműen le akar nyűgözni.

5. A hétköznapi dolgokat is veled szereti csinálni

Az unalmas és kötelező dolgok is az életünk részei. Ha egy férfi készen áll bankba menni és vásárolni veled, az nem jelenti, hogy érdekli is. Egyszerűen csak a lehető legtöbb időt szeretné veled tölteni.

6. Kirándulásokat tervez veled, és nem feledkezik meg a dátumokról

A legtöbb férfi spontán módon viselkedik, míg a nők szeretnek mindent megtervezni. Egy szerető férfi azonban előretervez szerelmével, s mindig meglepi valami aprósággal.

7. Büszke az eredményeidre, és támogatja az őrült ötleteidet is

A szeretett nő eredményeit a férfi sajátjaként éli meg. Soha nem verseng vele, s soha nem irigykedik rá, helyette igyekszik a nővel együtt ünnepelni a győzelmét. Sőt, ha épp hajnali háromkor megkívánsz egy kis csokoládét, vagy épp Indiába akarsz menni, ő veled tart. Hát nem ez a szerelem?

8. Harcol a szerelmedért, és aggódik érted

Nem próbálja meg figyelmen kívül hagyni a nehéz pillanatokat, a veszekedéseket ha épp elkeserít valamivel, esetleg féltékennyé tesz. Ehelyett mindent megtesz a béke és a boldogság elérése érdekében. S mindezt azért teszi, mert fél, hogy elveszíthet téged. Nem számít, milyen irányt vesz az életed, egy szerelmes férfi mindig melletted lesz. Vigyáz rád amikor beteg vagy, megnevettet amikor szomorú vagy, veled nevet és sír. Megosztja veled a terveit, vágyait és álmait, hiszen veled szeretné leélni az életét.

9. Nem fél gyengének látszani

A férfiak számára igazi kihívást jelent az érzéseik kimutatása. Azonban ha igazán szeret téged, nem szégyell előtted sírni egy szomorú film közben, s őszintén bevallja, ha fáradt.

Mi több, nem fél beismerni, hogy fél attól, hogy elveszíthet téged, mivel te vagy a gyengéje és az erőssége egyben.

Gyermekkori kötődési minták felnőttként

Gyermekként rengeteg olyan mintát veszünk át, amelyek már akkor is, de később pedig még inkább kihatnak arra, hogy hogyan tudunk szeretni. A korábbi élményeink és tapasztalataink alapján fogunk kötődni bizonyos emberekhez, csoportokhoz és eszmékhez is. A megtanult kötődési stílus pedig annyira aktívan él az emberekben, hogy felnőttként is nagymértékben befolyásolja azt, hogyan szabályozzuk az érzelmeinket, milyen módon kommunikálunk és hogy bizonyos problémák esetén milyen megküzdési stratégiákat fejlesztünk ki.

Mi az integrációs zavar

A szenzoros integrációs zavar elméletét a 70-es évek elején dolgozta ki egy gyermekpszichológus. Az integrációs zavar lényege, hogy az agy nem képes megfelelően működni, ami különféle magatartásbeli, beilleszkedési és tanulási zavarokat okozhat.

Depresszió jelei az arcon

A depresszió az egyik leggyakoribb lelki eredetű probléma világszerte: az emberiség 3%-a átélt életében már legalább egyszer egy depresszív periódust.

A néma segélykiáltás: az önbántalmazás

Ütések, harapás, bőrcsipkedés, hajtépkedés adott esetben vagdosás és még sok más hasonló formája van a fiatalok körében egyre nagyobb arányban előforduló önkárosításnak. Az önsértés számos lelki problémára nyújthat megküzdési módszert, ami könnyen megszokássá válhat és akár tragédiával is végződhet – még akkor is, ha a szándék az lenne, hogy az önbántalmazáson keresztül keressen kiutat az ember.

A szeretethiányos ember ismertető jelei

Nem bírnak meglenni egyedül. Társ-, illetve társaságfüggők. De még ha van is mellettük valaki, akkor is attól paráznak, hogy elfogják veszíteni az illetőt, elhagyják, elárulják őket.