Menü

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az feng shui tudománya szerint az egyik kerülendő, negatív tárgyunk a tükör. Lényeges, hogy mely helyiségekben hol helyezzük el, a hálószobában például egyáltalán nem ajánlott, ugyanis az ágyra néző tükrök kapcsolati problémákat okozhatnak, és negatív energiát vonzhatnak a hálószobába. A feng shui nem kedveli a mozaiktükröket sem, mert azok szétszórják a pozitív energiát.

A feng shui nem tanácsolja a hegyes, éles sarkokat, sarkos, egyenes bútorokat. A szögletes asztalok sarkai negatív energiát teremtenek. Lekerekített sarkú vagy ovális bútorok választására törekedjünk és az is lényeges ennél az irányzatnál, hogy inkább több kisebb bútort javasol elhelyezni a lakásban, mint néhány nagyobb darabot, előbbiek között ugyanis szabadon mozoghat az energia.

Aki tanulmányozza a feng shuit és eszerint rendezi be otthonát, az tudja, hogy a gyerekjátékoknak nincs helye a hálószobában. Ezek akadályozzák a szerelem és a szexualitás megélését.

A feng shui követői kerülik a kaktuszokat, azokat semmiképp sem viszik otthonaikba. A növény negatív energiát vonz a lakásba és a kapcsolatokra sincs jó hatással. A kaktuszokon kívül nem kívánatosak a hosszú, hegyes levelű növények sem, helyettük kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket válasszunk.

Az elszáradt virágcsokor nem rendelkezik élő és éltető energiákkal, ugyanis a halált és a pusztulást szimbolizálja.

A vágott virágok sem jelentenek jót, hiába tetszetősek, negatív energiát teremtenek a lakásban. Rövid életükkel az elmúlást szimbolizálják.

A törött tárgyakat is messzire kerüli a térrendezési tudomány, mert úgy tartja, hogy negatív energiát vonzanak a lakásba. Jobb ezektől megszabadulni mielőbb.

Az elektromos berendezések nem passzolnak a feng shui irányzatába, mivel azok megzavarják a chi áramlását. Hálószobában amúgy sem ajánlott a televízió, számítógép elhelyezése.

A chi vagy más néven a pozitív energia, az ajtókon és ablakokon át áramlik a lakásba. A redőnyök és a zsaluk elzárják az útját, ehelyett használjunk inkább enyhén áttetsző rolókat.

Ugyancsak negatív hatásúak a mennyezeten futó gerendák. Látványra talán izgalmas és esztétikus, azonban éleik miatt nyomasztó hatást keltenek.

A térrendezés tudománya igazán izgalmas terület és sok újdonságot mutat nekünk, érdemes beleásni magunkat jobban a művészetébe és megfogadni a tanácsait, majd figyelni a pozitív változásra.

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A kék hajnalka növény hatása

A kék hajnalka hallucinogén hatását már az aztékok felismerték, jövőbe látó és rituális szertartásokhoz is használták. Európába a XVI. században érkezett a növény, magyar költők verseiben is olvashatunk a virágról. Tompa Mihály Hajnalka című költeményét már 1847-ben megírta.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.

BPA, a káros műanyag – ezért figyelj rá

Az élelmiszerek, italok csomagolása során a legkézenfekvőbbek jelenleg a műanyag dobozok és üvegek. Nem csak rengeteg nehezen vagy egyáltalán nem lebomló szemetet termelünk vele, de ha BPA-t tartalmaznak, az egészségünkre komoly káros hatással lehet.