Menü

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az feng shui tudománya szerint az egyik kerülendő, negatív tárgyunk a tükör. Lényeges, hogy mely helyiségekben hol helyezzük el, a hálószobában például egyáltalán nem ajánlott, ugyanis az ágyra néző tükrök kapcsolati problémákat okozhatnak, és negatív energiát vonzhatnak a hálószobába. A feng shui nem kedveli a mozaiktükröket sem, mert azok szétszórják a pozitív energiát.

A feng shui nem tanácsolja a hegyes, éles sarkokat, sarkos, egyenes bútorokat. A szögletes asztalok sarkai negatív energiát teremtenek. Lekerekített sarkú vagy ovális bútorok választására törekedjünk és az is lényeges ennél az irányzatnál, hogy inkább több kisebb bútort javasol elhelyezni a lakásban, mint néhány nagyobb darabot, előbbiek között ugyanis szabadon mozoghat az energia.

Aki tanulmányozza a feng shuit és eszerint rendezi be otthonát, az tudja, hogy a gyerekjátékoknak nincs helye a hálószobában. Ezek akadályozzák a szerelem és a szexualitás megélését.

A feng shui követői kerülik a kaktuszokat, azokat semmiképp sem viszik otthonaikba. A növény negatív energiát vonz a lakásba és a kapcsolatokra sincs jó hatással. A kaktuszokon kívül nem kívánatosak a hosszú, hegyes levelű növények sem, helyettük kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket válasszunk.

Az elszáradt virágcsokor nem rendelkezik élő és éltető energiákkal, ugyanis a halált és a pusztulást szimbolizálja.

A vágott virágok sem jelentenek jót, hiába tetszetősek, negatív energiát teremtenek a lakásban. Rövid életükkel az elmúlást szimbolizálják.

A törött tárgyakat is messzire kerüli a térrendezési tudomány, mert úgy tartja, hogy negatív energiát vonzanak a lakásba. Jobb ezektől megszabadulni mielőbb.

Az elektromos berendezések nem passzolnak a feng shui irányzatába, mivel azok megzavarják a chi áramlását. Hálószobában amúgy sem ajánlott a televízió, számítógép elhelyezése.

A chi vagy más néven a pozitív energia, az ajtókon és ablakokon át áramlik a lakásba. A redőnyök és a zsaluk elzárják az útját, ehelyett használjunk inkább enyhén áttetsző rolókat.

Ugyancsak negatív hatásúak a mennyezeten futó gerendák. Látványra talán izgalmas és esztétikus, azonban éleik miatt nyomasztó hatást keltenek.

A térrendezés tudománya igazán izgalmas terület és sok újdonságot mutat nekünk, érdemes beleásni magunkat jobban a művészetébe és megfogadni a tanácsait, majd figyelni a pozitív változásra.

Módszerek a hatékony tanuláshoz

A magyarok átlag életkora 75 környékére tehető. Ebből rosszabb esetben 8, jobb esetben pedig legalább 16 évet tanulással töltünk. Tanulni azonban nem mindenki szeret, és nem is egyenlő hatékonysággal tud. Egyes tanulási technikák és módszerek viszont bizonyítottan megkönnyítik a tanulást.

Őszi sporttippek

Javában benne vagyunk az őszben, a ködös reggelekben, az esősebb délutánokban, a capuccinos délelőttökben, de a hétvégi biciklizésekben, a napsütötte, erdei túrákban is tarkabarka levelek között. A szabadtéri sportolás legjobb időszaka.

Légy önmagad legjobb barátja!

A legjobb barátaink elfogadnak minket olyannak, amilyenek vagyunk, és így szeretnek. Cserébe elmondhatjuk a problémáinkat, miközben a legjobbat kívánjuk a másik számára.

A hastánc, mint életstílus

A hastánc a testnek-léleknek egy különleges kifejezőeszköze, melyben fontos szerepet játszik a kreativitás, az önkifejezés, a spiritualitás. A hastánc, több, mint tánc. Életstílus. Bartha Rékával, a Lunotis Tribal Academy fellépőcsoportjának tagjával beszélgettem.

Mikor vegyük be a vitaminokat?

Mindenki tudja, hogy nem érdemes éhgyomorra bevenni a napi vitaminokat, de ha már ettünk, mikor érdemes? Nézzük meg, mikor a legjobb a vitaminpótlás.