Menü

Egyre népszerűbb a sminktetoválás

Már egy ideje figyelem a divatot a sminkelés, arcfestés, tetoválás terén, s azt mondhatom, hogy nagyon népszerűvé vált a sminktetoválás. Bár a minőségi munkákért elkérik az árat, mégis praktikus és kényelmes viselet, megkönnyíti a reggeli készülődést, azonban arra figyelni kell, hogy minőségi munkát végző sminktetoválót, kozmetikust válasszunk, hiszen a nyoma évekre ott marad.

A sminktetoválás egyre nagyobb divat ma már, nem is csoda, hiszen annyira szépek készülnek, olyan élethűek, mint egy tökéletes smink – és ezzel ráadásul reggelente nem kell bajlódni. Aki szeretne, rásminkelhet egy - egy alkalomkor, de ha nem csinál vele semmit a viselője, akkor is szépen mutat. Sok előnye van, például nem maszatolódik, strandon, melegben nem kenődik el.

A sminktetoválás évekre szól, szemöldököt készítenek, alsó, felső szemhéjkontúrt, de lehet kérni szájtetoválást is. Kellemetlenség, hogy bizony fájdalmas, főleg bizonyos részeken (nekem a szemöldök nem fájt, a szemhéj viszont igen) s állítólag a száj körüli bőr is érzékenyebb, de a hatás, azt gondolom, mindenképp megéri.

Akit a fájdalom tart vissza, számoljanak azzal, hogy a tetoválandó területeket előtte fájdalomcsillapító géllel érzéstelenítik, így az első tetováló mozdulatok után már elviselhető, megszokható a fájdalom, ma már nagyon modern technikával dolgoznak, így minimálisra csökkentik ezt a kellemetlenséget – mondják a sminktetoválók.

Minden tetoválás előtt körülbelül egy óra alatt megtervezi a szakember, hogy a vendégnek milyen tónus, vonal, forma áll jól, majd megbeszélik a színválasztást.

Manapság divat a satírozott, vagy a száltetoválás, természetes hatást keltenek, nehéz elsőre megmondani, hogy tetoválásról van szó, nem pedig egy természetes hatású sminkről.

A sminktetoválás megszépíti, hangsúlyosabbá teszi vonásainkat, esetleg korrigál, a szemöldök tetoválás pótolja a hiányzó szőrszálakat, a száj tetoválás teltebbé, színesebbé teszi az ajkakat, a szemhéj tetoválás sűríti a szempillákat, kiemelve a szemeket.

A kozmetikai tetoválás általában 2-5 év alatt kopik meg, ezért kétévente szükséges átszínezni, de erről a kozmetikus tájékoztat, ahogy a friss tetoválások utókezeléséről is, melyet a tartós hatás érdekében javasolt alaposan betartani.

A napfény és a szolárium is koptat a színen, ezért ajánlott fényvédő készítményekkel óvni a sminktetoválást.

Egy profi sminktetoválás ma már nem természetellenes, hanem természetesnek hat, megrövidíti a reggeli készülődés idejét, s általa megszabadulhatunk a mindennapi kemikáliák használatától. Miközben már reggel „sminkelve” ébredünk.

A délutáni, esti túlevés okai

Egész nap tartod magad, ügyesen eszel, mértékletesen, aztán hazaérve előbb vagy utóbb étel után nézel, és ott valami megborul. Elveszik a kontroll és jön a délutáni/esti túlevés.

A sikertelenség fő okai

Hazánkban az emberek átlagosan úgy élik az életüket, hogy céljaikat nem sikerül megvalósítaniuk, elégedetlenek a munkahelyükkel, rossznak ítélik meg az anyagi helyzetüket és úgy összességében nincsenek kiegyezve az életükkel. Ennek a fajta sikertelenségnek számtalan oka lehet, most mi az 5 leggyakoribbat emeljük ki.

Módszerek a hatékony tanuláshoz

A magyarok átlag életkora 75 környékére tehető. Ebből rosszabb esetben 8, jobb esetben pedig legalább 16 évet tanulással töltünk. Tanulni azonban nem mindenki szeret, és nem is egyenlő hatékonysággal tud. Egyes tanulási technikák és módszerek viszont bizonyítottan megkönnyítik a tanulást.

Őszi sporttippek

Javában benne vagyunk az őszben, a ködös reggelekben, az esősebb délutánokban, a capuccinos délelőttökben, de a hétvégi biciklizésekben, a napsütötte, erdei túrákban is tarkabarka levelek között. A szabadtéri sportolás legjobb időszaka.

A mellrák elleni küzdelem!

A mellrák nem egy egyik napról a másikra kialakuló és hirtelen áttétet adó betegség, tehát a rendszeres szűréssel időben felfedezhető és kezelhető, gyógyítható! Nagyon fontos az önvizsgálat és a szűrés, mert szó szerint életet ment!