Menü

A post covid természetes kezelése

Az elmúlt év hosszú távon is emlékezetes marad számukra a COVID-9 pandémia miatt. Hogy pontosan mennyien betegedtek meg a világban, hazánkban, ezt a média folyamatosan közzéteszi. Amiről viszont sokkal kevesebb információval rendelkezünk, az a COVID-19 fertőzésen átesett betegek hosszú távon jelentkező tünetei, mellyel csak most kezdünk szembesülni. A legfrissebb adatok szerint a COVID-19 fertőzésen átesett betegeknek hozzávetőlegesen 30%-t érinti.

Gyógynövényeink közül az Ashwagandha és az Astragalus szerepe is kiemelendő, ugyanis a Ganoderma lucidum gomba mellett ezen növényeknek is van adaptogén hatásuk, mely azt jelenti, hogy a szervezetünk működését igyekeznek optimalizálni. Emellett a test ellenállását serkentik a fizikai, a környezeti és az érzelmi stresszorok ellen, valamint támogatják az immunrendszer működését. Az Astragalus az életerőt fokozza, az erőnléti állapotot javítja. Az Ashwagandha COVID-19 elleni hatását pedig már kutatásokkal is igazolták.

A propolisz immunrendszer erősítő és fertőzés csökkentő hatása mellett a COVID-19 elleni hatását is igazolták. A propoliszban található gyanta, balzsam, viasz, de van benne illóolaj, virágpor, vitaminok (B1, B2, B6, C, E vitamin), aminosavak, és számos nyomelem is (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, N, Zn). Az eddigi tudásunk alapján közel 200 különféle anyag lehet benne. Legfőbb hatóanyaga a flavonoid, amely leginkább antioxidáns, baktérium és vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatású. Ezen tulajdonságai miatt egyértelműen javasolt a fogyasztása a poszt-covidos betegeknél is.

A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő étrendi bevitele elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez és a szervezet funkcionális tartalékainak fenntartásához.

A legfrissebb tanulmány szerint a vitamin- és mikroelem hiány pótlása is alapvető szerepet játszik az új koronavírus-fertőzés megelőzésében, kezelésében, valamint a poszt-covid szindrómás betegek kiegészítő terápiájában. A megfelelő mikroelemek bevitele fontos szerepet játszik az immunitás fenntartásában, a test funkcionális tartalékainak növelésében, a fertőzés kockázatának, a betegség időtartamának és súlyosságának csökkentésében. Az A-, B6- , B12- , C-, D-, E-vitaminok, folsav, valamint ásványianyagaink közül a szelén, réz, cink, vas és magnézium szerepe kiemelendő, így ezen tápanyagok pótlása minden poszt-covidos betegnek is ajánlott. Ezért is kitűnő választás lehet a ganoderma fogyasztása, hisz ez a gomba bőségesen tartalmazza ezen vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket természetes formában. Az idegrendszeri tünetek enyhítésére a neurológusok is a B-vitaminok, valamint az alfa-liponsav fogyasztását javasolják.

Nagy hangsúlyt kell fektetni a betegek megfelelő táplálkozására is. A diétának is hozzá kell járulnia a szervezet védekező képességének növeléséhez. A gyorsan emészthető szénhidrátokat ki kell zárni az étrendből, így a magas glikémiás indexű ételek (cukor, sütemények, édes szénsavas italok), étvágygerjesztők (forró szószok, pácok, mustár, majonéz stb.), konzervek, füstölt húsok, csokoládé , valamint a durva rosttartalmú zöldségek (retek, retek, hüvelyesek, torma, fokhagyma stb.) fogyasztása sem javasolt.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy az orvostudomány is még csak most ismerkedik ezen betegek terápiás lehetőségeivel, de a jelenleg rendelkezésünkre álló szakirodalmi adatok alapján ezen betegek rehabilitációs kezelésének szerves része lehet:

A természetes gyógymódok alkalmazása, így a gyógynövények (leginkább az Ashwagandha és az Astragalus) és gyógygombák (leginkább a ganoderma és a süngomba) használhatósága.

A megfelelő étrend kialakítása, mely vitaminokban (B- C- D- és E-vitaminok), nyomelemekben (főleg szelén, réz, cink, vas), ásványi anyagokban (leginkább a magnéziumban), pre- és probiotikumokban, metabiotikumokban és antioxidánsokban gazdag.

A fizioterápiás gyógymódok, mozgásterápiák (mint például a gyógytorna, jóga) alkalmazása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.