Menü

A szupermarketek trükkjei

Azzal nem mondok újat, hogy az eladók többsége a pénztárcánkra vadászik, a legtöbb bevásárlóközpont mindenféle felületen és módon, reklámmal, emaillel, online és számtalan más egyéb módszerrel szeretné becsalogatni a potenciális vásárlókat az üzleteikbe. A szupermarketek marketingje a vevők manipulálására nagy hangsúlyt fektet, különböző trükkökkel cserkésznek be minket. Vagy nem?

Vásárlóként talán nem is mindig vagyunk tisztában a marketing trükkökkel, melyeket alkalmaznak az áruházak a befolyásolásunkra, pedig mindent megtesznek, hogy minél több pénzt húzzanak ki a zsebünkből. Melyek ezek a trükkök?

Az egyik leggyakoribb az átrendezés. Gyakran megteszik, hogy átpakolják a szupermarketek termékeit, azzal a céllal, hogy kissé összezavarják a vásárlókat, ami arra szolgál, hogy minél többet sétálgassunk az üzletben, keresve a kívánt árut, ezzel pedig nagyobb eséllyel vehetünk meg más olyan termékeket, amelyeket eredetileg nem is terveztünk volna.

Trükkös árak…

499Ft, 999Ft és társaik…Ezzel próbálnak átverni, mert az első számjegyet látjuk elsőre, így olcsóbbnak ítéljük hirtelen az adott terméket, ami kicsit szintén átverés.

Gyakori a „kettőt veszünk, úgy olcsóbb” akció, ezzel pedig az a baj mindössze, hogy a két dolog szinte ugyanannyiba kerül, mint ha egyesével vennénk meg.

Olykor a nagyobb kiszereléssel kecsegtető mennyiség sem feltétlen jelent annyira jóval olcsóbb akciós árat.

A hatalmasra tervezett bevásárlókocsik is részei a pénzcsalogató módszernek, hiszen nagyobb kocsiba jóval több áru elfér, kutatások mutatják, hogy így az emberek sokkal többet vásárolnak.

Mit gondolsz erről?

A leértékelés és a „turkálós” ládák sajnos a gyengéim, itt marketing ide, trükk oda, elvérzek általában, hiszen mindig „beletúrok”, vajon mit adnak jóval ár alatt.

A pénztárnál sorban állva van idő és lehetőség ezeket átnézni, s még simán landolhat egy-egy termék a kosárban, hiszen a kasszáknál helyezik el az akciós árukat, nem véletlenül. Pedig mi határozottan azt érezzük, hogy jó üzletet kötöttünk.

Régóta tudjuk, hogy nem ajánlott éhesen menni a boltba, de aki mégis így tesz, az garantáltan elcsábul a grillcsirkés, vagy a friss pékárus részlegnél, az illatok ugyanis beindítják minden érzékszervünket, s ha még farkaséhesek is vagyunk, onnantól nyert ügyük van.

A fent említett trükkökkel pedig az üzleteknek az a célja, hogy a vevőt minél tovább benntartsa az üzletben és minél több termék megvásárlására késztessen. Talán a cikk után erre már jobban figyelünk és tudatosabban vásárolunk, de az áruházláncok mindig újabb és újabb trükkökkel fognak vásárlásra bírni minket.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.