Menü

A sovány marhahús egészséges tulajdonságai

Hamis az az állítás is, mely szerint az állattenyésztés a Föld édesvízkészletének harmadát használja fel, ez a kutatások alapján legfeljebb 8 százalékra tehető.

A közvélemény számára kevésbé ismert, hogy a szarvasmarhák tartására szolgáló legelők amellett, hogy hozzájárulnak a tájkép megőrzéséhez, a biológiai sokféleség fenntartásához, meghatározó szerepet töltenek be a légkör szén-dioxid-tartalmának megkötésében is.

A marhahús talán az egyik leggazdagabb élelmiszer. Tartalmazza az összes fontos tápanyagot, ráadásul a többi húshoz, fehérjeforráshoz képest sokkal koncentráltabb formában. A marhahús az egyik legfontosabb fehérje, B12 vitamin és cink forrása a szervezetnek. A gabonák és magvak után a marha tartalmazza a legtöbb vasat.

A fehérje a szervezet számára nélkülözhetetlen, ez adja izmaink fő építőanyagát. A B-vitamin elősegíti az ételekből történő energia felvételt, ráadásul a vassal együtt segít megelőzni a vérzékenységet. A cink elengedhetetlen az egészséges immunrendszerhez, a betegségek megelőzéséhez.

Minden vörös hús sajátossága, hogy tartalmaz telített zsírokat, amik fokozzák a rossz koleszterinszintet. Viszont ezt el lehet kerülni: válasszunk sovány húsokat, amik segítik megőrizni a normál koleszterinszintet. A marhahús zsírtartalma viszonylag alacsony, a vörös húsok közül pedig például még a sertéskarajé csupán alig 2% - tehát nem igaz, hogy minden vörös hús zsíros lenne. A mértékletesség a kulcsszó: természetesen ne fogyasszunk a hét minden napján vörös húsokat, és nem lesznek álmatlan éjszakáink a koleszterin miatt.

A borjúhús intramuszkuláris és szubkután zsírjainak több mint 50% -a többszörösen telítetlen zsírsavak. A marha- / borjúhús főtt formában jobban megfelel a gyermekek és felnőttek étrendi ételének. Ez a főzési módszer lehetővé teszi a „jobb” koleszterin és a nitrogén tartalmú ¾ kitermelő anyagok megőrzését, mint az eredeti termékben. A marhahús főzési módszere hozzájárul az emberi test gyors helyreállításához a sérülések, még a legjelentősebb, törések, égési sérülések és fertőző betegségek után is. A marhahúsban lévő ásványi anyagok nélkül egy személy nem élhet hosszú ideig.

A marhahús kalciumot is tartalmaz, hogy támogassa a csontváz csontjait, a vasat - a sikeres vérképződéshez, valamint a kálium és a magnézium, a nátrium és a szelén, a foszfor és a cink, a réz, a mangán és más fontos anyagok.

Szerző: Udvari Fanni

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Ultrafeldolgozott élelmiszerek

Amikor belépünk egy üzletbe, kedvünkre vásárolunk a polcokról, de valószínűleg sokszor azt se tudjuk, hogy konkrétan milyen élelmiszer került a kosárba. Pedig a boltokban rengeteg a feldogozott termék, ilyen az ultrafeldolgozottak köre is.

Reggelizéssel kapcsolatos tévhitek

Ahányféle diéta és trend, annyiféle útmutatás az étkezésekről. Tények és tévhitek a reggeliről, pro és kontra.