Menü

Hogyan legyél magabiztos és sikeres egy randin?

  • Dátum: 2021.06.09., 03:55
  • Szabó Máté
  • képek:pexels.com

A magabiztosság az egyik legvonzóbb tulajdonság tud lenni egy embernél. A legtöbb nő imádja, hogy ha egy magabiztos férfival van dolga. Ha valaki elégedettséget sugároz és kiáll magáért, akkor az a másik fél számára azt jelentheti, hogy tudja mit akar. Nézzünk meg néhány tippet, amelyekkel magabiztosak lehetünk egy randin.

Az igazat mondd és kezdj kicsiben

Ha valaki azt mondja, hogy ő már ejtőernyőzött, akkor nem érdemes rá azt mondanod, hogy te is ejtőernyőztél, csak ernyő nélkül. Nyilván ez egy sarkos példa, de ha mindig csak a saját sikereinkről beszélünk, akkor az a másik fél számára kiábrándító lehet, és az jön le belőle, hogy öntelt és beképzelt vagy. Elsőre nem érdemes minden sikerünket és az egész életünket rázúdítani a másikra, a lényeg, hogy az önbizalomépítést az alapoknál kell kezdeni.

Ne félj beszélgetést kezdeményezni, egy első randin is előfordulhat, hogy beáll néha-néha a kínos csend, ez igazából emberfüggő. Viszont azzal, hogyha érdeklődsz a másik fél szokásai felől, a kínos csendet is megelőzheted, és elősegítheted az ismerkedést is. A másik félnek jól fog esni, hogy érdeklődsz iránta, és könnyedebbnek, gördülékenyebbnek érzi majd a beszélgetést. Ez pedig magának a randevúnak is jót tesz, valamint a beszélgetés terén is további témákat vet fel.

A nevetés és a mosoly magabiztosnak mutat

Ha valamilyen kellemetlen, furcsa helyzet adódna, az a legjobb, ha nevetsz egy jót rajta. Ezzel könnyednek, lazának és magabiztosnak tűnsz majd, ráadásul a feszültséget is oldhatod vele. A nevetés és a kínos helyzeteknek a jól történő kezelése, vonzóbbnak láttat a másik fél szemében. Azonban ne nevess mindenen, ezzel nagyon zavarba lehet hozni a másik felet, ha nem az a célod, hogy kitolj a randipartnereddel, akkor meg kell próbálni a kínos helyzetekben is értelmes válaszokat adni.

Mindenki izgul!

Ha látod, hogy a másik fél nagyon ideges, akkor megpróbálhatod megnyugtatni. Gondolj abba bele, hogy remélhetőleg semmi rosszat sem akar neked, viszont épp azon gondolkodik, hogy te vajon gyengének, szerencsétlennek tartod-e. Minden embernek van olyan témája amelyről szívesen beszél, így neked is és neki is. Ha elmeséli, hogy ma reggel edzett, akkor megkérdezheted tőle, hogy mit szokott edzeni? Meglátod, nem csak neki segítesz ezzel, de a saját magabiztosságod is helyreáll, hiszen nem kell kínosan a középpontban érezni magad és egy úton meg is tudod nyugtatni a másik felet.

Ha valaki izgul, akkor a legtöbbször az vehető észre, hogy nem tudja, hogy mit kezdjen a kezével, és, hogy hova tegye a lábát. Igyekezz mindig a másik felé fordulni, és nyitott testtartást felvenni. A kezeidet ne tedd karba, emeld fel a fejed és mosolyogj, ezzel nem csak a másik félben lévő feszültséget oldhatod fel, hanem önmagadat is szimpatikusabbnak mutathatod.

Ha mégsem sikerül jól

Ha egy randi nem jól sikerül, akkor sem kell egyből dugába dőlni. Ne gondold azt, hogy téged senki sem szeret és, hogy csak idióták vannak. A kémia mellett rengeteg mindennek kell ahhoz klappolnia, hogy egy első randiból második is legyen. Ilyenek a neveltetés, személyiség, munka, távolság, anyagi helyzet. Ne add fel, és ne zárkózz be! Gondold át magadban a dolgokat, tanulj belőle és randizz tovább!

Ezt az egész témát a végtelenségig lehetne folytatni, amiket leírtam azok véleményem szerint a legfontosabb tények és talán a legmegfontolandóbbak is. Csak ügyesen, okosan és magabiztosan. Ahelyett pedig, hogy állandóan önmagadra gondolsz, hogy mindent jól csinálsz-e? Próbálj meg a másik félre figyelni, és az ő gondolataiból olvasni.

Szabó Máté

A féltékenység kezelése

A féltékenység talán az egyik legkínzóbb lelkiállapot. A pszichológusoknak gyakran van gondjuk vele - szerencsére tudják a megoldást is.

A párkapcsolatok legfontosabb alappillére

Minden ember más és más, így aztán minden kapcsolat is más és más. Mégis, vannak olyan alapvető dolgok, amelyeknek jelen kell lennie ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott kötelékben éljünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttem azt az öt, leginkább mérvadó hozzávalót, ami a hosszútávú, harmonikus szerelem receptjéhez elengedhetetlen.

Maradni vagy továbblépni?

Egy párkapcsolatban a válás sohasem könnyű. Ráadásul a neheze még csak ezután jön. A két fél egyedül marad a rengeteg emlékkel a párkapcsolatból, ezzel pedig meg kell tudni birkózni. Utána vannak, akik kapcsolatban maradnak egymással, vagy azért, mert korrektül váltak el, vagy pedig összeköti őket valami, mint például egy gyermek. Mások igyekeznek teljesen függetlenedni az előző párkapcsolatoktól. Miért történik mindez, milyen indokok motiválják az embereket a háttérben?

Mi okozhatja a szemrángást?

A szemrángás, azaz tic, viszonylag gyakori tünet, főleg gyermekkorban. A tic alatt szemhunyorítást, arcrángást, szemöldökemelést értünk.

Meggyógyulhatunk a Placebo tablettáktól is?

Placebonak tekinthető minden olyan gyógyszer, amely valódi orvosi kezelésnek tűnhet, de nem az. Lehet tabletta, injekció, és sok más típusú álgyógyszer is. Ami minden placeboban közös, az az, hogy nem tartalmaz aktív hatóanyagot, mely kihat az egészségre.