Menü

Amit tudnod kell, mielőtt szerető leszel

A második hely nem is rossz. Ha alacsonyabban is, de az is fent van a dobogón, legfeljebb az ezüstérmes himnuszát nem játsszák el az olimpián. Nem úgy a szerelemben, ahol második befutónak lenni nem dicsőség, inkább valami titkos, szégyellnivaló dolog, amit legfeljebb este, halvány lámpafénynél vésel bele a naplódba.

Mert a szerető szerepe egyáltalán nem hálás, különösen, ha a hónapokig húzódó, hamis ígéretekkel teli viszony után végül vesztesen vagy kénytelen elhagyni a csatamezőt. Mielőtt tehát ilyen egyenlőtlen viszonyba keveredsz, jobban teszed, ha átgondolod, vajon megéri-e a bizonytalan románc.

Mit vársz a viszonytól?

Mielőtt egy ilyen kényes viszonyba kezdenél, fontos, hogy tisztázd magadban, hogy mik is az elvárásaid. Ha csak egy röpke kalandra és időszakos, de heves együttlétekre vágysz, és ehhez egészen biztosan tudod is magad tartani, akkor, ha a lelkiismereted és a gyomrod bírja, vágj bele. Ha azonban gyengéd érzelmek fűznek egy férfihoz, aki már egy másik nővel osztja meg az életét, akkor jobb, ha nem áltatod magad azzal, hogy a szex mellett majdcsak beléd szeret. A legtöbb férfi a szeretői viszonyban csak az izgató kalandot és a nemi kielégülést keresi, de a diák is csak addig lóg az iskolából, amíg ki nem akarják csapni. Ha tehát a pasi válaszút elé érkezik, egészen máshogy kerülnek mérlegre a dolgok, és ebben az esetben szinte bizonyos, hogy a kapcsolata többet nyom a latban, mint akármelyik, szenvedélyes szeretkezéssel töltött lopott óra.

Mi a helyzet a párjával?

Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha a kényes határvonalat a házasságnál húzod meg, de egy egyszerű párkapcsolatból még lelkiismeret-furdalás nélkül elszereted a férfit. Így van ezzel a legtöbb nő, de azért legalább egy rövid időre nem árt, ha megpróbálod magad a megcsalt fél helyébe képzelni. Ha ugyanis szeretőd nem óhajt színt vallani kedvesének, inkább sunyi módon a háttérben szövögeti a zavaros szálakat, akkor az nem csak veled, de párjával szemben sem tisztességes, különösen, mivel ő az, aki a legkevesebbet tud a helyzetről. Ha pedig belemész ebbe az izgalmas, de annál kellemetlenebb játékba, akkor te sem vagy sokkal ártatlanabb, mint az a nőcsábász pasi, aki egyszerre két vasat próbál a tűzbe tartani. Könnyen előfordulhat akár az is, hogy nem te vagy az első ebben a felállásban, és már több nővel is megcsalta párját. Ebben a helyzetben pedig komoly érzelmekre te sem számíthatsz.

Meddig tart a büszkeséged?

Bármilyen erős érzelmeket táplálsz a pasi iránt, ha neki van valakije, akkor mindenképpen határt kell szabnod a dolgoknak. Nem a barátnőnél vagy a feleségnél, sokkal inkább ott, hogy mit kapsz a viszonytól cserébe, amiért megéri harmadiknak lenni. Ha csak a feledhetetlen éjszakák kötnek titeket össze, az is elég lehet, de csak, ha mindvégig szem előtt tartod, hogy ez egy olyan kaland, amiben elvárásaid nem lehetnek, és bármelyik percben véget érhet.

Az érzelmi viszonyban pedig jobb, ha minél előbb döntésre kényszeríted a férfit, és eléred, hogy megtegye azt a lépést, amit a legtöbb pasi igyekszik kerülni: kérd meg, hogy válasszon!

Szerző: Udvari Fanni

Meggyógyulhatunk a Placebo tablettáktól is?

Placebonak tekinthető minden olyan gyógyszer, amely valódi orvosi kezelésnek tűnhet, de nem az. Lehet tabletta, injekció, és sok más típusú álgyógyszer is. Ami minden placeboban közös, az az, hogy nem tartalmaz aktív hatóanyagot, mely kihat az egészségre.

A meditációs alapok elsajátítása

Előkészület nélkül nincs próbálkozás.
Próbálkozás nélkül nincs fejlődés.
Fejlődés nélkül nincs tökéletesség.
Tökéletesség nélkül nincs elégedettség.

Hogyan legyél magabiztos és sikeres egy randin?

A magabiztosság az egyik legvonzóbb tulajdonság tud lenni egy embernél. A legtöbb nő imádja, hogy ha egy magabiztos férfival van dolga. Ha valaki elégedettséget sugároz és kiáll magáért, akkor az a másik fél számára azt jelentheti, hogy tudja mit akar. Nézzünk meg néhány tippet, amelyekkel magabiztosak lehetünk egy randin.

Az ölelés ereje

Ha átölelünk valakit, azonnal szívet melengető, kellemes boldogság érzést, elégedettsége tapasztalunk, de a tudósok szerint az ölelés előnye ennél jóval több. Érdekes tény, hogy egy átlagos ölelés mindössze 3 másodpercig tart, 20 másodperc elteltével pedig már boldogsághormonok szabadulnak fel, ezért jó egy hosszú ideig tartó ölelés.

Elismerés, népszerűség, és az önbizalomhiány- avagy hogyan hat ránk az énkép?

Az énképünk legfontosabb része az önbecsülésünk. Az önmagunkról alkotott meggyőződéseink befolyásolják az érzelmeinket, irányítják a cselekedeteinket, és hatnak a mindennapjainkra. Alapvetően mind az önmagunkkal való elégedettségre törekszünk és pozitív énképre vágyunk. A kérdés az, hogy miért számít ebben az önismeret és, hogy mitől lesz pozitív az énképünk?