Menü

Sütés nélküli, krémes finomság fél órán belül

Előfordul, hogy édességre vágyunk, de nincs kedvünk bajlódni a sütéssel, vagy biztosra akarunk menni egy sütés nélküli egyszerű és finom desszerttel. Ilyenkor jönnek jól a különféle hűtős édességek, a sütés nélküli túrótorták, sajttorták, joghurtos és krémes finomságok.

Gyümölcsös vaníliás kekszes

Az alaphoz:

25 dkg háztartási keksz

A vaníliás pudinghoz:

6 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

Az erdei gyümölcsös pudinghoz:

2 dl víz

60 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Egy tepsis (25*30) kibélelünk folpackal, majd kirakjuk egy réteg háztartási kekszel.

A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, majd felötnjük 1 dl vízzel és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a maradék vízzel kikevert pudingport.

Az elkészült gyümölcsös krémet egyenletesen a kekszekre terítjük, majd teljesen kihűtjük.

A tejben feloldjuk a pudingporokat a cukrokkal és csomómentesre keverjük. Az egészet sűrűre főzzük, majd a kihűlt gyümölcsös krémre rétegezzük.

A tetejét befedjük egy réteg keksszel, majd kihűtjük, fóliával lefedjük, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

30 perces kókuszos álom recept

Hozzávalók:

20 dkg édes keksz

6 dl tej

2 cs vaníliás pudingpor

10 dkg kristálycukor

1/2 l habtejszín

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és összekeverem a kókuszos pudinggal.

Jöhet rétegezés, fogok egy jénait vagy egy tepsit és az alját kirakom keksszel (egy picit bekenem a kekszek alját és hozzátapasztom a tepsihez hogy ne mozduljon el ha rá öntöm a krémet), jöhet az 1/3 krém, majd keksz, majd megint krém keksz és végül a maradék krém. A tetejére felforóssítok 1 dl tejszínt és hozzáadom a csokit, addig keverem míg a csoki el nem olvad és szép sima mázat nem kapok (fontos: nem főzőm csak a felforrósított tejszínhez adom a csokit és felolvasztom benne). Ezt ráöntöm a tetejére és megszórom kókuszreszelékkel.
Hűtőbe teszem. 2-3 óra után már tálalható, de a legjobb ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert akkor szépen szeletelhető lesz.

Fantázia szelet

Hozzávalók:

2 cs szögletes vajas keksz

2 cs tejszín ízű pudingpor

6 dl tej

6 ek kristálycukor

1/2 cs étkezési zselatin

25 dkg mascarpone

1/2 ü magozott meggy

3 dl habtejszín

5 dkg étcsokoládé

2 ek olaj

Elkészítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk. Néhány órára tegyük hűtőbe!

Szerző: Udvari Fanni

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!