Menü

Személyiségtípusok

Ha mindig is úgy érezted, hogy ellentétesek az érzelmeid, hogy nem találod a megfelelő párt, hogy nem találod a neked megfelelő munkát, akkor ajánlom, hogy tölts ki a személyiség tesztet!

https://www.16personalities.com/hu/ingyenes-szem%C3%A9lyis%C3%A9gteszt

Mi az a személyiségteszt? Kitöltése után bekategorizálja a jellemedet egy négybetűs szóba. Mind a négy betűnek jelentése van: E/I – Valaki extrovertált vagy introvertált. Tehát valaki kifelé nyíló típus, valaki pedig inkább önmagába burkolódzik. N/S – Intuíció vagy érzékelés. Ez arra utal, hogyan szerezzük az információt a nagyvilágról, tehát az intuitív emberek néha szívesen elrugaszkodnak a logikai megállapításoktól és foglalkoztatja őket az absztrakt, míg a másik csoport saját tapasztalatait veszi figyelembe, ahogy ő maga megismeri a világot. F/T – érzés vagy gondolkodás, ez arra utal, hogy hogyan és mi alapján hozzuk meg a nagy döntéseinket. J/P – tervező vagy kutató? A tervezők gondosan megszervezik az életük külső aspektusait, a kutatók ezzel szemben a belső világukat szabályozzák, hogy ezáltal a külvilágban legyenek szabadok. Tehát, ha valaki kitölt egy Myers-Briggs személyiségtipológiáján alapuló tesztet, akkor a fenti betűpárosok egyikéből összeállva kap egy kis szót, ami maga a típus. Ennek a típusnak jól ismerhetőek az erősségei és gyengeségei, akár a hozzá illő állásokról is olvashatunk.

A személyiségtípusokat csoportba is lehet sorolni. Például az analitikusok gondolkodó, elemző típusú emberek, akik a logikát keresik mindenben. Ilyenek az INTJ, INTP, ENTJ és az ENTP típusok. Ők félnek a kudarcoktól, sikertelenségektől, de ha valami izgatja őket, akkor kitartóan kutatnak. Analitikus személyiség Bill Gates, Albert Einstein, de meglepő módon Kristen Stewart is.

A diplomaták az INFJ, INFP, ENFJ és az ENFP személyiségek. Ők inspiráló, tanító és gondolkodó személyek, akik gyakorta kreatív tehetséggel vannak megáldva. Sok tanár és tanító kerül ki ezekből a személyiségtípusokból. Számukra fontos a közjó, hogy maradandót alkossanak. Ilyen Oprah, Barack Obama vagy Quentin Tarantino.

Az őrök rendkívül megbízható és nyugodt emberek, akik szeretnek másokkal törődni. Fáradhatatlan kötelességtudattal rendelkeznek, remek családanya és családapa válik belőlük. Fontos számukra a becsület és az igazmondás fontos, ezért kimondják néha ridegen az igazságot. Ilyen személy Angela Merkel, Natalie Portman, Bill Clinton és Taylor Swift is. Ide tartoznak az ISTJ, ISFJ, ESTJ és ESFJ típusok.

Az utolsó csoportot az ISTP, ISFP, ESTP és ESFP teszi ki, ők a felfedezők, akik bombasztikusak és energikusak, kísérleteznek és imádják a váratlan izgalmas helyzeteket. Igazi csodabogarak, spontánok, pezseg bennük az élet. Ilyen személyiség Michael Jordan, Kevin Costner, Lana Del Rey vagy Elton John.

Ha jobban érdekelni kezdett a saját típusod, mindenképpen töltsd ki a fenti tesztet és részletesen olvashatsz a típusodról, erősségeidről és gyengeségeidről. Jó szórakozást!

Nagypál Anna

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?