Természetes antibiotikumok
- Dátum: 2021.03.20., 17:33
- Martinka Dia
- képek:pixabay.com
- antibiotikum, baktérium, csodaszer, ellenszer, fogyasztás, gomba, gyógyszer, gyulladás, hatékony, hígít, influenza, kezelés, kezelés., megelőzés, megfázás, mellékhatás, olaj, orvos, szabályozás, szakorvos, természet, vírus
Antibiotikumot szinte mindenki szedett már, a leggyakrabban felírt gyógyszereink egyike. Gyorsan segítenek, ám hatékonyságuk mellékhatásokkal jár, ezért érdemes megismerkedni a természet kínálta antibiotikumokkal, melyek természetesen nem helyettesítik az orvos által előírt kezelést.
Természetes antibiotikumként tartják számon a grapefruitmag kivonatot, mely mintegy 900 baktérium-, vírus és gombafajta ellenszere. A kivonat hígítva használandó.
Mindannyian ismerjük a fokhagymát. Alkalmazási területe a vércukor- és vérnyomás-szabályozás, trombózis megelőzése, magas koleszterinszint csökkentése, bélfertőzések orvoslása.
A hagymafélék közül a vöröshagyma is egy természet adta csodaszer. Kiváló gyomor-, bélrendszeri panaszokra, veseproblémákra, hólyaggyulladásra.
Nagyon jó vértisztító hatású, emellett légúti megbetegedések esetén is ajánlott, de rákmegelőzés és kezelés céljából is használják.
A szegfűszegre talán kevésbé gondolnánk gyógyszerként, pedig alkalmazási területe alapján az olaja vírusos májgyulladás, tuberkulózis, bélférgesség, száj-, garatfertőtlenítés, fogfájás, fogínygyulladás esetén is hatékony. A szegfűszeg olaja rendkívül erős, csak hígítva használjuk!
A fahéj általános gombásodás, bőr- és bélgomba, vérzés- és fájdalomcsillapítás esetén használandó, ha pedig már fűszereknél tartunk, megemlíthetjük a cayenne borsot is, melynek fő hatóanyaga a kapszaicin, kivételes gombaölő hatásáról ismert.
Ajánlott mandulagyulladás, torokgyulladás, torokbántalom, köhögés esetén gargalizálással. Megfázásra és láz enyhítésre is hatásos. A cayenne-i borsból készült tea enyhíti a megfázás és influenza tüneteit.
Az oregánó olajat bakteriális fertőzések ellen nagyon régóta hatékonynak tartják. Laboratóriumi vizsgálatok szerint igen hatásos az élelmiszer-eredetű gyomorbetegségekkel szemben. Az oregánó levele és kivonata a tudósok bizonyítása szerint gyulladáscsökkentő- és antibakteriális tulajdonságokkal bír.
A gyömbér nemcsak megfázáskor jó, hanem kutatások szerint legyőzi az olyan kórokozókat, mint amilyen a szalmonella, lisztéria. A friss gyömbér fokozza a gyomorsav termelését, elősegíti az emésztés folyamatát.
A kurkuma a rák és a gyulladásos betegségek kezelésében eredményes. Zsírban oldódik jól, tehát zsírt tartalmazó ételek fogyasztásával egyidejűleg érdemes bevenni.
A természet patikájával érdemes megismerkedni, ám mint említettem, nem helyettesíti a szakorvosi kezelést. Mindenkinek jó egészséget kívánok!
Kertészkedés, mint a nagyszüleim sportja

A mozgás az egyik legfontosabb tényezője az egészséges életmódnak. De ez alatt nem feltétlenül kell feltétlen és kizárólagosan a konditermi edzésre vagy félmaraton lefutására gondolni: minden más mozgás is számít.
Gyógynövények nőknek

Vannak bizonyos gyógynövények, amiket kimondottan a nőket érintő egészségügyi problémákra ajánlanak, nézzük, mik ezek.
Nyugtató illóolajok otthonra

A megfelelő illatok kiválasztásával befolyásolhatjuk az érzelmeinket, a memóriánkat és csökkenthetjük a stresszt. Szakemberek szerint a jól megválasztott illatok nyugtatják az idegeket, javítják a hangulatot, nézzük melyek ezek az illatok?
Miért ne dobjuk ki a teafiltert?

A teázás minden országban nagy népszerűségnek örvend, hiszen a tea nemcsak finom, hanem nagyon sok jótékony egészségügyi hatása is van. Ha filteres teát fogyasztanak, akkor szeretném figyelmükbe ajánlani mai cikkünket!
Tartósítószer általánosságban

A vegyszeres tartósítás, vagyis a tartósítószerek alkalmazása az élelmiszeriparban elengedhetetlen eszköze a termékek eltarthatóságának növelésére, a romlás megelőzésére, valamint a minőség megőrzésére. A tartósítószerek olyan anyagok, amelyek megakadályozzák vagy lassítják az élelmiszerekben bekövetkező kémiai és biológiai változásokat, ezáltal védve a termékeket a mikrobiális romlástól és az oxidációtól.