Menü

Miért hiszünk előbb a csodaszerekben, mint egy életmódváltásban?

Mindig a könnyebb út a csábítóbb. A kényelmesebb megoldás a szimpatikusabb. Az egészséges életmód nem lehetetlen küldetés, de nagyobb kihívás, mint egy doboz fogyibogyó, vagy egy divatos shake. A csodalevesporok nem fogják megoldani a súlyproblémát, mégis sokan azonnal elhiszik, elég egy jó marketing, egy jól csomagolt zacskós por, egy dizájnos tasak, egy jól hangzó név. Miért hiszünk előbb a csodaszerekben, mint egy életmódváltásban?

Az emberek szeretik azt gondolni, hogy amit sok-sok év alatt felszedtek, azt egy kapszula beszedésével egyik napról a másikra fogják ledobni mindenféle erőfeszítés nélkül. Következmények nélkül. Élethosszig tartóan. Kényelmesen. Mert a szomszéd ismer valakit, aki szerint bevált. Meg a reklámban is hirdetik, csak jó lehet.

Ha valaki vékony, vagy lefogyott, még nem biztos, hogy egészséges is.

A fogyókúrás csodaszerek pszichés hatásairól már sokkal kevesebb poszt születik.

Fogyasztó társadalom vagyunk, s mindent azonnal akarunk, megvesszük, kibontjuk, bevesszük és várjuk a szolgáltatást, megvettük, s azt hisszük, ezzel mindent meg is tettünk a cél érdekében. Mindent úgy akarunk, ahogy a reklámokban ígérik, rengeteg a kifogásunk, nekünk a legjobb kell, nem érünk rá, méghozzá gyorsan.

A reklám pedig azt mondja, hogy ettől a kapszulától, portól fájdalommentesen, gyorsan és könnyen lefogyunk, mosolyogva. Mindenkinek sikerülhet.

Az áruk borsos, de ez is pszichológia, minél drágább, valószínűleg annál jobb, hatékonyabb.

Márpedig nekünk nincs időnk, a legjobb kell, kerül, amibe kerül.

A fogyasztó pirulák az esetek többségében teljesen hatástalanok, s nagyon jó, ha nem ártanak. Ha csak hatástalanok, már szerencsénk van, nem teszi tönkre a szervezetet. Rosszabb esetben káros az egészségre.

A legtöbb fogyasztószer tájékoztatóján szerepel, hogy akkor hatásos, ha az illető az életmódján is változtat, na de akkor minek a pirula, kérdezem én. Az életmódváltás elég önmagában is és sokkal egészségesebb hosszútávon. Igaz, több időbe és energiába kerül, arra pedig nincs idő. Azonnal kell. A csodapirulák pedig ezt az igényt akarják kiszolgálni. Azonnal. Könnyen. Kényelmesen. Gyorsan. Pénz nem számít. Most kell.

A reklámokból pedig ömlik az üzenet, „egyél sokat, habzsolj, dőzsölj, gyomorégésre itt egy pirula, fogyásra egy másik.”

Egy kiváló szakdolgozati téma lehetne a fogyókúrás tabletták pszichológiája, nagyon érdekes összefüggésekre világíthatna rá egy ilyen tanulmány, s aki elolvasná, talán a jövőben nem dőlne be mindenféle hamis ígéretnek, illúziónak. Ahogy édesapám szokta mondani. Csak az nem hizlal, amit nem eszünk meg. Sportos, személyi edző barátnőm pedig hozzátette: „fogyni pedig attól fogyunk, amit megemelünk”. Egy dolgot szedhetünk a fogyásunk érdekében. A lábainkat.

Martinka Dia

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.