Menü

Vegán street food receptek

A gyorsételekről nem mindig az egészséges életmód jut elsőre eszünkbe. A gyorséttermek kínálata valóban nem tesz jót a szervezetnek, azonban ezek az ételek egészséges, vegán verzióban is elkészíthetők!

Vegán húspogácsa hamburgerhez

Ami kell hozzá:

1 fej vöröshagyma
1 bögre barnarizs és quiona keveréke
2 bögre bab
1 bögre zsemlemorzsa
1 tk kömény

bors
ketchup vagy paradicsompüré

Nagyon egyszerűen készül el. A hozzávalókat turmix alá tesszük és alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még paradicsompürét és sót teszünk hozzá. Ha alaposan összekeveredett, akkor húspogácsákat formázunk a masszából és oldalanként, 180 fokos sütőben, 12 percig sütjük.

Vegán buci zsemlékkel tálaljuk.

Vegán pizza

A pizza tésztája alapvetően nem tartalmaz semmilyen állati eredetű anyagot, így a feltéteket kell elkészíteni vegán verzióban.

Hozzávalók:

A tésztához:

600 gr liszt
1 tk só
1 tk cukor
7 gr porélesztő
4 dl víz

A feltéthez:

paradicsompüré
pizzafűszerkeverék (vagy só, oregano és bazsalikom keveréke)

Kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáöntjük a 4 dl langyos-meleg vizet, majd alaposan összedolgozzuk kézzel vagy konyhai robotgéppel. Amint szépen összeáll és nem túl száraz, de nem is túl nedves a tésztája pihenni és kelni hagyjuk konyharuha alatt egy óráig.

Ezalatt melegítsük meg a paradicsompürét és fűszerezzük meg.

Készítsük elő a feltéteket is, ez ízléstől függően bármi (vegán) lehet, olívabogyó, kukorica, hagyma és vegán sajt.

A megkelt tésztát három részre bontjuk és külön külön nyújtjuk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és rátesszük a feltéteket. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul.

Vegán hot dog

A hot dog, hasonlóan a hamburgerhez, alapja a hús, amit zöldségekből összeállított mix-szel lehet pótolni.

Ami kell hozzá:

1 főtt krumpli
1 főtt sárgarépa
1 főtt cékla
kevés koriander
1 apróra vágott hagyma
1 ek mustármag
1 kiskanál zúzott fokhagyma
1 teáskanál kömény/por
2 teáskanál paprika
1 teáskanál szójaszósz, kevés só

Az összes hozzávalót összeturmixoljuk körülbelül 2 dl szójaliszttel. A masszából virsli alakokat formázunk és feltesszük párolódni vagy alufóliába csomagolva egy edénybe főni. Ezt követően sütőbe tesszük és kicsit grillezzük, majd a kiflikre rakjuk és ízlés szerint díszítjük és ízesítjük.

Jó étvágyat!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.